Šta je novo?

Pregrejavanje?

ricardo

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2004
Poena
319
Konfa je sledeca Intel Celi D 2.8Ghz, Asus P5VDC-MX,Ati 9550,Asus My Cinema tv karta,Kinez 450W,Wd80bb i Asus dvd (na istoj grani), elem problem je sledeci sto me zbunjuje malo,merim temp u PC probeII i kada mat ploca dodje do 39C i nebitno od procesora (inace varira od 34-38C) komp se zakuca.
Menjao sam napajanje i isto se desava.Nemam drugi procesor, memoriju menjao inace je ddr2 PQI 256-pc533.
Sta bi to moglo da bude, mislm da je ovo "slaba" temp za plocu da ovo radi.,)

Pregrejavanje?????

Prvo cu ti preporuciti jednu stvar:
prodaj plocu :crash: i kupi msi, gigabyte ili bilo sta drugo!!!
E a sada nesto sto ce ti mozda pomoci:
Pokusaj da kuciste stavis negde gde ce imati vecu cirkulaciju vazduha i probaj da otvoris jednu stranicu...
Ako ti se tako ne bude pregrevao, onda je resenje jednostavno, tacnije ubaci jedan ili dva kulera u kuciste i to je to!
Za sada toliko od mene!
Srecno!

reseno, sutra objasnjenje, zurim kuci,pozz

Nego shta je....Evo gledam kako moj D805 polako lichi na furunu koja radi u sred leta...Morace da se poradi polako na tome.....

Ta temperatura chipseta uopshte nije problematichna i sasvim je normalna.Zakucavanje nema veze sa tom temperaturom(pod uslovom da pc probe lepo meri).

ivica je napisao(la):
Nego shta je....Evo gledam kako moj D805 polako lichi na furunu koja radi u sred leta...Morace da se poradi polako na tome.....
Polako....preguraj leto...sacekaj jesen.Presler ce pasti sa cenom zbog Conroe izlaska....predji na njega i uzivaces...

prodaj plocu ???!!! pa pazi bas si smesan !!!!! lik

prodaj ceo komp i kupi ono sto ti tamo neko 2 na forumu predlozi !!!

i neces pogresiti !!!
mislim

Lepi su vam odgovori, mogu vam reci.No da ne ulazim u neku dublju polemiku,za newcomer-e malo prelistajte forum da naucite nesto a ne samo da kuckate neke "greshke" (da se kazem nesto drugo) da bi samo dobili veci broj postova ispod svog nicka.
Komp je dosao kod mene na servis, meni se inace zurilo malo tako da sam na brzinu postavio post da vidim da li je neko imao slicnih problema.
Posle zamenjenog drugog napajanja isto 400W ali nemac komp radi perfektno, tako da je glavnio krivac za zakucavanje bilo napajanje.Znaci predlozi prodaj plocu i otvaranje stranice ne dolazi u obzir, mislim zasto su inace ljudi napravili bolje q-ere i veca kucishta i naravno klime za kucu,,, hehehehe
Toliko o ovom problemu..
Pozz

ricardo je napisao(la):
Menjao sam napajanje i isto se desava.

u prvom postu ovo pa posle

ricardo je napisao(la):
Posle zamenjenog drugog napajanja isto 400W ali nemac komp radi perfektno.

i posle si nasao nesto da se proser&*^ i pravis pametan zato sto ti je neko dobronamerno sugerisao da je mozda do nekog drugog problema (jer napajanje su iskljucili kao problem jer si ti "probao" drugo)

p.s. napajanje nemac? :D :d :p

Misko je napisao(la):
u prvom postu ovo pa posle

i posle si nasao nesto da se proser&*^ i pravis pametan zato sto ti je neko dobronamerno sugerisao da je mozda do nekog drugog problema (jer napajanje su iskljucili kao problem jer si ti "probao" drugo)

p.s. napajanje nemac? :D :d :p

Ne pravim se pametan vec odgovaram LEPO...maticna plocha nije krem bananica pa da mozes da je bacis ili da je prodas drugom, zbog toga i bio moj odgovora ovakav kakav jeste.
A sto se napajanja tice u kucishtu je bio 450W JNC kinez, a ja sam ubacio 400W Codegen nemca - eto to je odgovor.
Ostacu dalje bez komentara...:trust:
Pozz...

@baca jel ti citas thread-ove ili samo gledas da imas sto vise postova?
Procitaj malo bolje i videces da je covek vec resio problem zamenom napajanja.

Vrh Dno