Šta je novo?

Pregrejavanje u idle rezimu

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Da li je to normalno da u idle rezimu temperatura grafičke karte bude 69 stepeni?, moje mišljenje je da nije, ali me interesuju i druga mišljenja, a naročito iskustva drugih sa istom ili sličnom grafikom.

Reč je o Gigabayte pci-e/GF7600GS, GV NX76G2R/256Mb GDDR2 128Bit grafici (napominjem da ta grafika nema kuler, nego SILENT-PIPE hlađenje), a posle 5 minuta igranja Far Cry-a temperatura se penje na 82 stepena. Kartica je nova kao i maticna MSI K9N4 ultra i procesor AMD X2 4000+. Kuciste je Chieftec kao i napajanje od 350w koji nisu novi kao i HD 160Gb i dvd rezac, da li je ovo napajanje(pod uslovom da je ispravno) dovoljno za navedenu konfiguraciju? Kada je u sistemu bila stara grafika Radeon 9600XT kao i druga matična(ne znam tačno koja(računar nije moj) i procesor AMD Athlon64 3200+ s939, temperatura nije bila veća od 48 stepena(g. kartica). Hvala unapred na odgovorima.

Poslednja izmena:
imam tu graficku duze vreme i resio sam problem pregrevanja ovako
Pogledajte prilog 28777

napajanje je dovoljno, ja na 350w imam 2 hdd-a 3 opticka, 7600gs, amd 3200, 1plocicu ram-a, i 2 kulera

Poslednja izmena:
Imam gigabyte 8600gt, isto silent pipe 2 hladjenje, i u idlu rezimu bez dodatnog hladjenja je ~60 stepeni, kad poteram 3d mark ide na preko 80. Ni meni se to ne svidja, tako da sam resio problem dodatnim ventilatorom koji duva u nju, i obori temeraturu za ~20 stepeni. Imam chieftec kuciste koje sa strane ima predvidjeno mesto za ventilator, bas u visini graficke...

Zakljucak: Ne kupujte graficke kartice sa pasivnim hladjenjem!

Za SokratBg: ako ti stranica nije non-stop amputirana, onda bi bilo bolje da je kuler okrenut i postavljen za 90 stepeni u odnosu na sliku, tako da izbacuje vazduh prema praznim slotovima od pci kartica gde su ti limići ionako iskidani.
P.S. Kakva praznina i red u odnosu na moju konfu....

Imam MSI 2600Pro pasivno hladjenu kloknutu na 800/1500 i temp u idle-u je 28 stepeni konstantno a u full-u 43 pa vidite,imam samo 12-icu nazad u kucistu

kod pasivno hladjenih jednostavno mora da postoji neki protok vazduha bar malo da pirka po rebrima

Mora da ima protoka vazduha u kućištu. Imam tu istu kartu i to je normalna temperatura. U poredjenju sa pasivnom ATI1650 Gigabyte, koja je na dodir vrela i koju takodje imam, ova GF je na dodir i uz O/C mlaka i pored visokih temperatura koje se očitavaju.

Meni graficka trenutno idle radi na 67 stepeni kad ugasim 12-icu sa strane bude oko 85 :) smanji mi sigurno 15 stepeni do 20 tako da se isplati staviti...

Lepo uzmes stranicu iseces je i stavis 12-icu i to je to ili kupis kuciste drugo.

@Mladen
Ni meni se to ne svidja, tako da sam resio problem dodatnim ventilatorom koji duva u nju, i obori temeraturu za ~20 stepeni.
Reshenje je tu. :)

Za SokratBg: ako ti stranica nije non-stop amputirana, onda bi bilo bolje da je kuler okrenut i postavljen za 90 stepeni u odnosu na sliku, tako da izbacuje vazduh prema praznim slotovima od pci kartica gde su ti limići ionako iskidani.
P.S. Kakva praznina i red u odnosu na moju konfu....

Probao sam razne varijante zato sam i skinuo limcice ali kad je stranica na mestu i ventilator pricvrscen na nju mnogo je bucan. Ovako je najniza temperatura ventilator duva direktno na
graficku ali mora cesce da se cisti jer ubacuje prasinu koja se lepi na SILENT-PIPE.
Sada stoji kao na slici bez stranice.

E, bas ti je predlog...

Sta fali mom predlogu, ljudi kupuju graficke sa pasivnim hladjenjem da bi smanjili buku u racunaru, a na kraju zavrsi 12-tica pored te graficke.
Bolje je u startu uzeti graf. sa aktivnim hladjenjem eto to je poenta.

Skoro uvek ce ta dvanaestica na niskom rpm biti tisa od bilo skoro svakog stock aktivnog hladjenja

Kod mene Gigabyte 8600gt, silent pipe 2, u idlu rezimu je konstantno 44-45 stepeni, maximalno 61-62.
Jedna od mojih najboljih kupovina svojevremeno je bila Fan-card GlacialTech GT-F1 (dve ultra tihe osmice u okviru,koje se montiraju u prazni PCI slot ispod kartice). Buka je samo 15dB, bukvalno se ne cuje. Svojevremeno sam, pre kupovine ovoga, i sam dosao na ideju da napravim nesto takvo, sa nekim ventilatorom kome se moze podesavati broj obrtaja, ali sam od toga odustao nakon kupovine GT-F1. Vredi svaku paru. Ranije mi je hladio 6600GT koji nikada nije probio 70 stepeni, cak i u najvrelijim danima ...

Nazad
Vrh Dno