Šta je novo?

Pregrejavanje ili ne?

Invader

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako, Bios i ASUS Probe pokazuju totalno razlicite temperature procesora.
Razlikuju se za nekih 10-12 stepeni, bios pokazuje vishe.Ko ovde laze???

stavi i speedfan, pa da imas third opinion...
imho verovatno asus probe laze....

Usput, kaže se "pregrevanje" 🙂...

Invader je napisao(la):
Ovako, Bios i ASUS Probe pokazuju totalno razlicite temperature procesora.
Razlikuju se za nekih 10-12 stepeni, bios pokazuje vishe.Ko ovde laze???

Skini najnoviju verziju Asus Probe a ako i onda laze onda updejtuj bios pa vidi dal ima razlike.
P.S.Napisi koja je ploca u pitanju.

srki je napisao(la):
Skini najnoviju verziju Asus Probe a ako i onda laze onda updejtuj bios pa vidi dal ima razlike.
P.S.Napisi koja je ploca u pitanju.

Pa pise lepo da je A7N8X-Deluxe....
Skini novu verziju biosa i asus probe-a pa onda vidi sta ce da kaze!

kome ja da verujem
ploca msikt6v
bios-45
msi tool(dosao na cd-u sa plocom)-50
speedfan-46

ja bih uzimao u obzir ono sto prijavljuje msi, bez obzira sto je diskutabilno to dal` je njegovo ocitavanje realnije od speedfana. Inace, skini poslednju verziju msijevih utila (bese "msi probe" i "fuzzy logic", valjda)

ASUS A7N8X v2.0 Deluxe + AMD 2500+

Koliko si uspeo da ga "navijes"? Ja imam isti i procesor (ako je i tvoj Mobile) i plocu. Do skora mi nije ni padalo na pamet da overclock-ujem, a sad mi je bas zanimljivo. Uspeo sam da na naguram na 2100 Mhz, samo sam napon podigao na 1.75V i FSB na 200 Mhz ali sam morao mnozilac da spustim na 10.5x. Nikako nece na 11x, kako mi je ranije bilo sa FSB-om 166 Mhz. Mada mi je i frka oko hladnjaka jer nikako nece da vrti preko 2700. Kakva su tvoja iskustva

Pa ja sam mu prvo podigao fsb na 200mhz i povecao mnozilac na 11x i radio je bez problema na 2,2ghz(kuler je Speeze Owlstream 2500 obrtaja) bez dizanja napona.Sad sam smanjio mnozilac na 10x a povecao fsb na 220mhz i radi bolje nego sa ranijom kombinacijom, bez promene napona.Morao sam da dizem napon jedino u kombinaciji sa fsb 200mhz i 11.5x mnoziocem.

DS9 je napisao(la):
ja bih uzimao u obzir ono sto prijavljuje msi, bez obzira sto je diskutabilno to dal` je njegovo ocitavanje realnije od speedfana. Inace, skini poslednju verziju msijevih utila (bese "msi probe" i "fuzzy logic", valjda)
ma da imam taj fuzzy logicov core centar i on pokazuje +4 od bios-a i speedfana :trust:

Meni najrealniju temp (u odnosu na ono sto pokazuje BIOS) pokazuje SiSoftSandra - bas sam pre neki dan malo drndao CPU (12x200, 1.75V) a zaboravio da "odvrnem" kulere na kucistu i onog trenutka kad je jadan poceo da pisti, SSS je pokazivala 70.5 a u BIOS-u je namesteno da na 70 alertuje. Eh, da, ploca je NF7.

c3 je napisao(la):
ma da imam taj fuzzy logicov core centar i on pokazuje +4 od bios-a i speedfana :trust:
To je ok, mada je meni zgodniji PC Alert (takodje msi util) jer pokazuje i sve voltaze. Normalno, fuzzy logic i pc alert ne mogu da rade istovremeno.

Asus je oduvek lagao, bare na ploci koju sam imao Tusl2-c. Cini mi se da je uvek pokazivanje temperature vece u biosu nego u operatinom sistemu.

Asus je oduvek lagao, bare na ploci koju sam imao Tusl2-c. Cini mi se da je uvek pokazivanje temperature vece u biosu nego u operatinom sistemu.

Laze i sad i nastavice da laze 🙂

Nazad
Vrh Dno