Pozdrav, imam problem sa novom konfiguracijom koju sam nedavno kupila. Naime sama sam sastavila racunar:
I sada kada sam sredila sistem i sve, primetila sam da se kuciste jako, jako ugrejalo. Nisam mogla staviti ruku na njega. Temperature CPU-a i MB na HWMonitoru citaju do 56 C[CPU i MB], a temperatura CPU socketa do 60 C pri tome nisam opteretila CPU nimalo, tipa Chrome je bio otvoren sa jednim tabom i sam HW Monitor.
Koristim stock cooler i veoma je bucan, RPM do 6500 ide, u idle modu oko 5000.
Zanima me da li su ove temperature opasne po CPU i maticnu i sta bi moglo da uzrokuje tako visoke temperature? Da li je maticna losa, ili sam stock cooler?
Sada bojim da pokrenem velike programe i igre jer ne znam sta ce biti...
Planiram uskoro da kupim novi kuler svakako, verovatno Cooler Master EVO 212.
- M599FX PRO R2.0
- FX 8350 4.0Ghz
- 16GB Kingston HyperX
- LC Power 6650GP4 Ver 2.4
- Kingston SSD 120GB
I sada kada sam sredila sistem i sve, primetila sam da se kuciste jako, jako ugrejalo. Nisam mogla staviti ruku na njega. Temperature CPU-a i MB na HWMonitoru citaju do 56 C[CPU i MB], a temperatura CPU socketa do 60 C pri tome nisam opteretila CPU nimalo, tipa Chrome je bio otvoren sa jednim tabom i sam HW Monitor.
Koristim stock cooler i veoma je bucan, RPM do 6500 ide, u idle modu oko 5000.
Zanima me da li su ove temperature opasne po CPU i maticnu i sta bi moglo da uzrokuje tako visoke temperature? Da li je maticna losa, ili sam stock cooler?
Sada bojim da pokrenem velike programe i igre jer ne znam sta ce biti...
Planiram uskoro da kupim novi kuler svakako, verovatno Cooler Master EVO 212.