Šta je novo?

pregrejavanje 9600xt

• Začetnik teme Začetnik teme iggi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iggi

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2004
Poena
610
Da znam karta je matora, u pitanju je asusov model sa onim velikim hladnjakom sto ide i preko memorije. Od kako su pocele ove nesnosne vrucine komp je poceo da glavi ali samo kad se igram. Imam dva ventilatora na kucistu jedan napred i jedan pozadi, kuciste je zatvoreno. Poslednji put kada je komp zaglavio slika se pretvorila u gomilu slucajno rasporedjenih piksela. Ali odmah posle restarta je radio ok. Jel postoji jos neki nacin da smanjim pregrejavanje g karte osim menjanja kulera (koji inace radi) imam neki stari kuler za k7 procesore Vulcano 6Cu+ e on se vrti ko blesav pa me interesuje dali bi mogao odvojiti kuler od hladnjaka i sam kuler montirati negde u kucistu mozda umesto 12-stice koja ubacuje vazduh posto mi se cini da bi ovaj mali sa vulcana bolje odradio posao.

ja bih prvo promenio pastu i podmazao ventilator na grafickoj, ako ga ima
a ako ga nema dodao bih neku osmicu na hladnjak od graficke kartice

mislim da bi pasta + jedna osmica na grafickoj resilo problem
plus sto ce to biti dosta tise resenje od Vulcano-a 6Cu+

Poslednja izmena:
To je sve uredu ali kako skinuti ono asusovo cudo od hladnjaka to mi nije jasno

da problem je u tome sto je hladnjak zajedno kulerom t.j ne moze da se odvoji

Ima plasticne drzace, znaci samo skinem njih ali kako onda da vratim hladnjak preko memorije ako zamenim kuler, posto je hladnjak jako cudan ide preko pola g. karte i u sklopu je kulera - ne moze se rastaviti.
Dali ce se memorija pregrejavati ako skinem kompletan hladnjak sa kulerom i stavim samo nov kuler preko samog procesora?

Imaš li ti hladnjake sa druge strane memorije / kartice?
Ako ih nemaš, onda slobodno skini i sa prednje, kad nema hladnjake pozsti ni ti napred ništa ne znače...

Meni ista karta radi na ovoj vrucini radi na blizu 560mhz za jezgro, ali zato mem se pregrejava i nece bez artifakata preko 650. P.S. Jel si pipao telo hladnjaka da li je vrelo? Pusti neku zahtevnu 3d igru u prozoru , npr. doom3, i posmatraj vrednosti za temp u asusovom smart doctor-u. Ako telo hladnjaka mlako, a temp cipa ti je visoka onda je sigurno problem do paste. Poz

Karta radi na fabrickim setovanjima, a sto se smart doctor-a tice pokazuje normalne vrednosti s tim sto se u nekim momentima zakuca, jel to normalna pojava ili se samo meni dogadja. Podigao sam kuciste na sto(pre je bilo u budzaku ispod stola) i dodao jos jedniu 12-sticu da uduvava vazduh za sad nema problema ali kuleri u zavisnosti da li hard radi ili ne rade brze ili sporije jel to napajanje mozda?

Mislim, bar je tako bilo kod mene, da taj hladnjak uopste ne dodiruje mem. chipove vec samo GPU. Zbog toga ni oni na zadnjoj strani kartice nisu hladjeni.

Covek kaze da su mu temp vrednosti ok. Onda je mozda nesto drugo razlog blokiranja kompa.

neka pogleda sta mu je sa north bridge-om.. posto ako nesto ne valja u agp interfejsu moze da se javi isti efekat

iggi je napisao(la):
ali kuleri u zavisnosti da li hard radi ili ne rade brze ili sporije jel to napajanje mozda?

Pa naravno da je napajanje...99%:eyebrows:
Izmeri unimerom napone na 12+ grani...

Nazad
Vrh Dno