Šta je novo?

Pregled WAP strana sa desktop racunara?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Kako otvoriti neku WAP stranicu na racunaru putem Dial Up linije?
Neki emulator?

postojao je www.gelon.net ali da li jos radi neznam proveri

ma ima toga..

npr. potrazi WinWap ne secam se URL-a ili M3gate: http://www.numeric.ru/m3gate/index.htm

Skini Klondike WAP browser, a cini mi se da i Opera ima ugradjen WAP browser.

Odes na:
http://www.tagtag.com/

i imas pri dnu wap emulator gde upises adresu i ides na wap sajtove odatle :)

WinWap je zavrsio posao. Odlicno radi, a sasvim OK i izgleda :)

a ja koristim TTEmulator
http://ttemulator.com/

vidi stvarno pa Opera ima u sebi Wap browser... nikad nece prestati da me odusevljava cheers

PJ je napisao(la):
WinWap je zavrsio posao. Odlicno radi, a sasvim OK i izgleda :)

Da to sam zaboravio da kazem. A i odavno je na trzistu... :) Od samih pocetaka WAP-a..

Mada ne vidim razlog ako neko ima WAP/GPRS telefon da koristi emulator na PC-u.. No dobro. :)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Mada ne vidim razlog ako neko ima WAP/GPRS telefon da koristi emulator na PC-u.. No dobro. :)
pa... evo nekih: mnogo je prijatnije gledati wap stranu na monitoru, nego na minijaturnom ekranu mobtela (da, to ukljucuje i T610, koji iako ima veliki ekran, ipak je smor duze itati sa tako malog ekrana)...

dalje... na Klondike-u (a verovatno i ostalim wap browserima) mozes da direktno vidis i adresu na kojoj se nalazis (nekada je to korisno)

verovatno ima jos razloga... :eye:

OK, postujem te razloge.
Mada onda dolazi cinjenica da ako imas WEB, sta ce ti WAP na kompu kad je 500x oskudniji od WEB-a zar ne?

P.S. Mozes trenutni URL da vidis i na T610, pod "Status" ;)

1. Mada onda dolazi cinjenica da ako imas WEB, sta ce ti WAP na kompu kad je 500x oskudniji od WEB-a zar ne?

2. P.S. Mozes trenutni URL da vidis i na T610, pod "Status" ;)

da, ali...

1. pravo je pitanje "sta ce nekome wap UOPSTE?"... (sto bi rekao Paja Patak: Sta je ovo? A uz to i ne radi :) )... inace, nekih stvari ima samo na wapu, ali ne i na webu...

2. hm... da, ali ;)
u Klondike-u vidis odma' adresu, a na svim telefonima moras da kliknes nesto da bi je video (mada, ne smatram da je to bas bitno, ali nekome jeste...)

kako da posaljem sliku mailom na T610 063?

Dobijam mailove na tel, ali ne mogu da vidim slike u attachmentu?

...

Mislis: ako neko ima GPRS telefon...
Apsurdno je da diskutujemo cenu WAP pristupa bez GPRSa ;)

Sta cemo sa ljudima koji nemaju gore pomenuto? Ili sa nama koji imamo pionire iz te oblasti (Nokia 8310)? Ili jednostavno sa onima kojima je potrebna neka info sa WAPa, a na GPRS ne mogu da se povezu....
Ima toga jos...

Ili eto, samo da "teram" kontru :mrgreen:

Izvinjavam se za dupliranje

Izvinjavam se za dupliranje duga prica

PJ je napisao(la):
...

Mislis: ako neko ima GPRS telefon...
Apsurdno je da diskutujemo cenu WAP pristupa bez GPRSa ;)

Sta cemo sa ljudima koji nemaju gore pomenuto? Ili sa nama koji imamo pionire iz te oblasti (Nokia 8310)? Ili jednostavno sa onima kojima je potrebna neka info sa WAPa, a na GPRS ne mogu da se povezu....
Ima toga jos...

Ili eto, samo da "teram" kontru :mrgreen:

Svakako ako se ide preko CSD-a na WAP ne isplati se. Ja sam u fazonu GPRS-a izgleda pa sam ispao ne-objektivan sorry cheers

Vrh Dno