Šta je novo?

predugo rezanje

nenadintrance

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
301
Iako na kraju narezani dvd radi, pri brzini od 8X treba mu vise od sat i 15min, sto do nedavno nije bio slucaj. Sta moze biti u pitanju?

Pa mene je zezao sata raid contoller na ploci sto mi je totalno usporilo rezanje obicnih i dvd diskova kao i kopiranje na hard disk.Rezao je dvd film koji je vec na hardu vise od 35 minuta.
Kad sam oborio xp i ponovo ga instalirao sve je odjednom proradilo kako treba.

proveri u device manageru da ti ide grane nisu u pio modu (current transfer treba da je dma). ako jesu, obrisi ih i resetuj komp.

Promeni firmware, pronađi na stranici svoga proizvođača najnoviji za svoj uređaj.

Da nije uključena verifikacija u Neru ili nekom drugom programu? Ne vjerujem da je do firmwarea.

Poslednja izmena:
proveri u device manageru da ti ide grane nisu u pio modu (current transfer treba da je dma). ako jesu, obrisi ih i resetuj komp.
100% je to. Ima jos jedan trip koji je uradila moja cerka. File za narezivanje nalazi se na njenom kompu, folder u kome se nalazi je share folder, ona je izbrala taj file za narezivanje kroz My Network Places, narezivanje trajalo preko 1h, sve narezano ok i cita se.:D

Poslednja izmena od urednika:
Imao sam slican slucaj,i naravno pokusavao sam sa firmwareom,ali nije pomagalo.Cim sam preinstalirao Windows sve je normalno radilo.Tako da mislim da ti je puko sistem.

Moja poruka bila je dodatak onome što je član Dr. Hannibal Lecter u svojoj poruci napisao.

Promena firmware-a mu neće rešiti problem, već samo omogućiti bolju podršku za novije medije.

SLUŠAJ DOBRO TAĆNO ZNAM U ČEMU JE PROBLEM - kao što ti je rekao jedan gore uređaj je prešao u PIO mod. Idi desni klik na my computer-hardware-device manager-ideATA\ATAPI controllers i tamo uninstaliraj granu na kojoj ti je dvd, ako ne znaš na kojoj je uninstaliraj ih sve i restartuj komp. Pri sledećem učitavanju windows će ti naći new devices i sve će ti raditi normalno. to se događa zbog loših(jeftinih) diskova

Upravo PIO mod, vratio sam u DMA i sada je sve uredu. *** nisam bio pri kompu pre da odradim,
samo me jos interesuje Ultra Dma mode 2, koji je sada aktivan na mom laptopu jer sam na pc-ju
video da je aktivan neki Ultra Dma mode 5. Ima li to nekog znacenja, mada reze ono i na 2 skroz
ok, ali cisto da znam razliku

Upravo PIO mod, vratio sam u DMA i sada je sve uredu. *** nisam bio pri kompu pre da odradim,
samo me jos interesuje Ultra Dma mode 2, koji je sada aktivan na mom laptopu jer sam na pc-ju
video da je aktivan neki Ultra Dma mode 5. Ima li to nekog znacenja, mada reze ono i na 2 skroz
ok, ali cisto da znam razliku

Ne brini sve je OK, udma2 je mozda namesten jer uredjaj radi u tom modu (kao recimo moj LG)ili je kabl onaj stariji 40-pinski. Sve u svemu ako normalno radi nema da brines, logicno :smoke:

Vrh Dno