Šta je novo?

Prednji zvucnici za Fiat Tipo, help!

alibaba

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
619
Sastavljam zvucni sistem za svoj Fiat Tipo. Head unit je Xwave c440, pozadi samo Bass kutija "by M-tech&Delija". Posto ce glavni deo zvucne slike da nose prednji zvucnici potrebna je nesto kvalitetnija varijanta. Izbor su mi Pioneer TS-4638 ili TS-4628. Neka mi neko kaze gde mogu da ih nabavim po sto povoljnijoj ceni ili neka mi navede nesto slicno sto ce funkcionisati adekvatno u okruzenju koje sam prethodno naveo, naravno, sto jeftinije to bolje, ali da ne bude prevelikih kompromisa.
Thanx!

Da bi ti nesto predlozili moras reci gde uvaljujus prednje zvucnike ( vrata, instrument tabla ). Ako je rec o instrument tabli, moras navesti koliki zvucnik moze da stane u istu.

M-tech je napisao(la):
Da bi ti nesto predlozili moras reci gde uvaljujus prednje zvucnike ( vrata, instrument tabla ). Ako je rec o instrument tabli, moras navesti koliki zvucnik moze da stane u istu.

Izvinjavam se, izgleda da nisam bio dovoljno jasan. Nece ici nista u vrata, jer mesto za zvucnike tu i ne postoji, vec u instrument tablu napred. Trenutno su tu neki Ei Nis krsevi od zvucnika. Pioneer modeli koje sam naveo su pravljeni inace za to mesto i odgovarajucih su dimenzija, znam da su idealni ali ne znam postoji li jos neki od zvucnika drugih proizvodjaca koji bi takodje odgovarao.
Evo linkova ka Pioneer-ovom sajtu za oba modela, da bi bilo jasnije o cemu se radi:

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_print.jsp?product_id=501

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_print.jsp?product_id=502

Poslednja izmena:
Oba modela su sasvim OK. Moras obratiti paznju na njihovu malu snagu od samo 10 W, pa bi vro brzo stradali. U tu svrhu na red sa zvucnikom moras vezati skretnicu, kako bi malo 'ubio' basove.

Ima li neka slicna elipsa 6''x4'', slicne, ili vece snage a drugog proizvodjaca i za koje pare? Gde inace da trazim ovog Pioneer-a, ako nista drugo ne dodje u obzir?

M-tech je napisao(la):
Oba modela su sasvim OK. Moras obratiti paznju na njihovu malu snagu od samo 10 W, pa bi vro brzo stradali. U tu svrhu na red sa zvucnikom moras vezati skretnicu, kako bi malo 'ubio' basove.

E, da, jos jedna stvar u vezi kutije, posto si se bas ti javio, koji drajver da jurim za kutiju? 8 oma ili 4 oma? Xwave c440 se opasno greje u normalnom radu, da ga ne sprzim ako mu stavim 4 oma zvucnik? Hoce li i 8 oma zvucnik biti OK za solidan bass? Kutija je Delijinih dimenzija.

4ohma slobodno... ;)

Svima se XWave greje k'o blesav, al' izgleda da mu ne smeta...
BTW, bojim se da ti one elipsice ne budu preslabe... :trust:

p.s. I moj Pioneer se posle dugog slusanja na 50/62 dosta zagreje, jedino sto mu je plocica mlaka, al' je zato odnazad (u jugu imam pristup "pipanju" :)) vrlo vruc...

Poslednja izmena:
alibaba je napisao(la):
E, da, jos jedna stvar u vezi kutije, posto si se bas ti javio, koji drajver da jurim za kutiju? 8 oma ili 4 oma? Xwave c440 se opasno greje u normalnom radu, da ga ne sprzim ako mu stavim 4 oma zvucnik? Hoce li i 8 oma zvucnik biti OK za solidan bass? Kutija je Delijinih dimenzija.

Ne znam sta da ti kazem. Delija koristi zvucnike od 4 oma, a ja sam u onom kilometarskom thread-u opisao i kako to zvuci na SAL-ovim zvucnicima od 8 oma i Pioneer CD plejeru ( 4 x 25W RMS na 4 oma ) kod rodjaka u Puntu.
Inace testirali smo i moj zvucnik ( AZ880 na 8 oma, zapremina kutije 22l ) i radio je ko lud. Ne znam kako bi se ovaj zvucnik cuo u kutiji od 10-ak litara, mada ne sumnjam da bi bilo odlicno.
Iako ce me mozda pljuvati, ja ti toplo preporucujem SAL SR2030 ( jedino ako ti ne smeta velika kutija u gepeku ).

Gde mogu da nadjem taj SAL? Sa ovim EI AZ880 je malo problem naci ga.
Inace , prednji su mi zvucnici i dalje nereseno pitanje.

Pa ne znam u kom gradu zivis ? Ja ti mogu reci za Beograd.

SAL mozes naci u Elementi u Kumodraskoj ul. ( ne znam broj ) i u Mikro Princu na Slaviji.
EI imas u ulicama: Oblakovska 53 ( na autokomandi ) i Cara Dusana 92.

Mozda uskacem u temu, ali da li neko zna kako bi se u vratima od kola ponasao neki od papirnih EI basova (13 ili 16 cm), uz kvalitetan tweeter (1.9 cm, neodium),tj. da li bi mu smetala potencijalna vlaga u vratima.
Moze i neka druga preporuka, ja sam mislio na Visaton W170S, ali oni nisu bas na poklon (27 EUR kom.). Posto su elipse pozadi ultra kvalitetne i osetljive (ako vam nesto znaci firma DLS) ne bi bilo lose da i ovi napred mogu da izdrze neku pristojnu snagu. Trenutno su tu neke Pioneerove 10-ke, ali to nije ni za sta.
Sta ima Sal na tu temu?

Tim zvucnicima treba kutija da bi svirali. Visatonu pogotovo i to Bass Reflex, tako da... zaboravi!

Vrh Dno