Šta je novo?

Prednji panel problem sa zvukom

sakiboj

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2008
Poena
320
E imam problem, imam ovu plocu i naravno VIA integrusa, smece nevidjeno, resio sam da vratim plocu i uzmem neku sa realtek integrisanom, kada nista ne svira zvuk na zvucnicima zuji nenormalno, u subwooferu kao da je osinjak. Mukama nikad kraja pa kada ubodem sluske u prednji panel u port predvidjen za slusalice zvuk na sluskama pucketa, ja promenim u podesavanjima i namestim da mic port bude za sluske i njih prikljucim tu i dalje pucketanje, prosto neverovatno. Ja popizditis.

Da li je moguce da zbog lose integruse i prednji panel na kucistu ne radi kako treba? Da zbog nje zvuk pucketa preko prednjeg panela?

Tebi je zvuk los i inace, ne samo na prednjem panelu? Moguce je da je do ploce, ali je daleko cesci slucaj losa elektronika prednjeg panela, cesta na jeftinijim kucistima.

Ja sam mislio da je do mojih zvucnika i kupim nove medjutim zujanje i dalje nenormalno, pogotova subwoofer a na prednjem panelu u bilo kom portu da ubodem slusalice zvuk pucketa pa cak i zvucnike kad ukljucim i na njima zvuk pucketa, da li je to moguce da integrusa pravi problem? Imam ovo kuciste

Jeste do kucista. imam slican problem samo sto se kod mene pojavljuje bas blago pistanje. neki su mi rekli da mi je napajanje lose uzemljeno :trust: Cudna stvar je da se to desava samo kada mi je monitor povezan na grafiku :D

Da ali ja sam uzeo bez napajanja posto imam lc green power super silent, ne znam VIA integrusa je bas losa, kod mene se to pucketanje cuje samo kada su sluske pojacane do kraja, malo ih smanjim i izgubi se. Sacekacu da zamenim plocu pa ako i dalje ne znam sta da radim. Jesi li reklamirao kuciste ili ne koristis prednji panel?

Kuciste je takvo kakvo je. tesko da bih mogao da ga reklamiram zbog toga. A i inace mi prednji panel ne treba ni malo. Sve audio uredjaje sam povezao pozadi.

sakiboj i subtractor, probajte da iskopčate prednji panel sa ploče ako vam nije potreban (ili radi testa), kablovi do prednjeg panela su često loše oklopljeni, i ponašaju se kao antena koja prikuplja sve moguće i nemoguće smetnje iz kućišta, a njih ima prilično.

Moguće je da će smetnje nestati, ili biti jako ublažene, a ako nema nikakvih promena, onda u tom slučaju integrisana zvučna "kupi" smetnje direktno sa ploče, tu se ne može ništa uraditi, pošto je takav dizajn (recimo zvučna se nalazi negde u blizini visokofrekventnih smetnji, kao na primer USB, regulacija napona na ploči VRM, itd.).

Moguće je i da napajanje daje "prljav" napon, tj. VF smetnje nisu dovoljno potisnute u filteru napajanja, i stižu do zvučne karte.

Kupovina zasebne zvučne karte takođe može pomoći, pošto su fizički obično malo udaljene od izvora smetnji, i imaju dodatnu filtraciju napona.
Možda kao pristojno budžet rešenje Asus Xonar DG, solidna zvučna karta sa pojačalom za slušalice, koja nije skupa (30-35 evra).

imam dg i smetnje i dalje samo na front panelu. pozadi kada prikopcam sve sljaka savrseno.

predji panel je kao rulet, svasta ces probati ali ne mozes ga pobediti :p

Ja cu da sacekam da dobijem drugu plocu sa realtek integrusom a ako i dalje zeza prednji panel ne znam sta da radim, dal da reklamiram kuciste ili da sve prikljucim pozadi

i da ne zuji, msm da ce se cuti tise, a mozda i losije kao razlika flac/mp3, prikljucis pozadi i ne razmisljas :D

Ja stvarno ne znam sta je ovo, ubodem ove nove zvucnike na drugi komp i na njemu zuji. Da nije mozda do kable koja spaja racunar i zvucnike? Dobio sam tu kablu uz zvucnike

Hmm izgleda da nisu ni zvucnici ni kabla jer svi pomalo zuje, da nije to do integruse? Mislim socijalna zvucna pa mora da zuji. Cujem neko zujanje iz subwoofera a i ove obicne kad stavim na uvce, jel je moguce da je to do integruse?

Nego ako bih uzeo taj asus xonar dg jel bi pucketanje na zvucnicima nestalo? :D

Nazad
Vrh Dno