Šta je novo?

Predlozite neki zanimljiv program!

CoolMon

Jos jedan zanimljiv program:

CoolMon is a program for monitoring vital system stats and almost anything else you wish to display on the desktop. It can also display stats from remote pc's and publish real-time stats on a webpage. The application can display CPU, RAM and page file usage, hard drive usage, MotherBoard Monitor temperatures and fan speeds, various network stats and much, much more. For a full list of CoolMons abilities, see the features page. To view some of the different ways you can make CoolMon display the data, please see the screenshots page.

Ovo je stvarno koristan i simpatican besplatni program (oko 1.2MB). Preporuka!

Evo programa koji ce se svideti svim fanovima...

astronomije...
Zove se Celestia, besplatan je, koristi 3D )eventualno i Pixel Shadere( i predstavlja realnu i apsolutno preciznu simulaciju čitave galaksije. Teži oko 15MB i radi ok na MX + Duron varijanti, ali sam ja nabudžio program sa OGROMNIM teksturama (neke su i po 40MB u rezoluciji 8192x4096) i tada planete sunčevog sistema, pogotovo Zemlja, izgledaju fascinantno... Šta da vam kažem, toliko možeš da zumiraš da se lepo vidi Zemun odvojen od Beograda, ulivanje Save u Dunav itd... Plus, postoje Specular tekstura , posebno se vidi granica atmosfere, a ko ima GF4Ti, može da uključi i shadere i bumpove, pa da vidi i planine! Preko noći (kada rotiraš, vide se noćna svetla velikih gradova '- to je posebna tekstura), Ukratko, tamo sam na forumu već poznati baja :), i ako nekome treba pomoć sa programom, neka se obrati, slobodno...

probajte, to je nešto najbolje što sam video u skorije vreme...

evo i linkova....

http://www.shatters.net/celestia/index.html
za dl

ili http://bruckner.homelinux.net/celestia.html

(mnogo korisnih stvari, medju ostalim i forum na kome su linkovi za realne, NASA-ine teksture u rezolucijama od 1k do 10k (kada je jedan pixel = 1 kilometar !!!). Nasine teksture se zovu blue marble...

Lucas je napisao(la):
Imenjace ne radi ti link :(

Malo si kasno pokusao, zar ne? To sam bio privremeno stavio na server. Odatle sam to posle izbrisao ali nisam pravio back up diska, tako da sam posle formatiranja (racunajuci da cu skinuti sa servera ponovo jer sam zaboravio) te fajlove izgubio. Vidi da ti neko posalje ko je to skinuo.

Pozdrav!

Re: Evo programa koji ce se svideti svim fanovima...

byMaX je napisao(la):
astronomije...
Zove se Celestia, besplatan je, koristi 3D )eventualno i Pixel Shadere( i predstavlja realnu i apsolutno preciznu simulaciju čitave galaksije. Teži oko 15MB i radi ok na MX + Duron varijanti, ali sam ja nabudžio program sa OGROMNIM teksturama (neke su i po 40MB u rezoluciji 8192x4096) i tada planete sunčevog sistema, pogotovo Zemlja, izgledaju fascinantno... Šta da vam kažem, toliko možeš da zumiraš da se lepo vidi Zemun odvojen od Beograda, ulivanje Save u Dunav itd... Plus, postoje Specular tekstura , posebno se vidi granica atmosfere, a ko ima GF4Ti, može da uključi i shadere i bumpove, pa da vidi i planine! Preko noći (kada rotiraš, vide se noćna svetla velikih gradova '- to je posebna tekstura), Ukratko, tamo sam na forumu već poznati baja :), i ako nekome treba pomoć sa programom, neka se obrati, slobodno...

probajte, to je nešto najbolje što sam video u skorije vreme...

skinuo sam
vrlo zanimljivo
sa kojom texturom to moze da se vidi Bgd tako detaljno?
nije valjda ona 16dds ili kako vec, od 25mega???
ja skidam upravo neku od 2 mega..valjda je dobra :)

Hvala bogu da neko ima dovoljno pameti da skine ovaj program... svako ko ga je skinuo, sa zadovoljstvom ga koristi... Ne znam koju graficku imas, ali za te teksture je potreban GF4 da bi mrdalo. veruj mi, i sam imam oko 2-3 fps kada sam blizu zemlje... sa kojim teksturama se vidi BG? pa sa onom od 30 i nesto MB... Dakle, ona od 10000x5000... :) Os na mail...? Mozes da me cimnes da ti ih prebacim na RW, pa se zezaj i eksperimentisi kod kuce...

hmmm... imam GF2MX400 i Celeron 850... ma dobro, neka je i 2-3fps, prezivecu, ono cisto da radi :)
sta sve imas od add-on_ova?
dogovoricemo se za presnimavanje, samo da mi prodju ispiti :)

byMaX je napisao(la):
Hvala bogu da neko ima dovoljno pameti da skine ovaj program...

Ja sam pokusao ali im ne radi link. Ne mogu da ga skinem.

Poz!

A jel to onda kao neka dodatna textura za Zemlju, gde se to nalazi na ovim sajtovima??

startujte ovaj exe fajl i gledajte u centar
kruga 20 sekundi posle toga pogledajte u zid,tapete
ili zavese itd
pozdrav

pseto je napisao(la):

Ha ha......program je loodilo. Dobijes osecaj da se predmeti krive. Kao onaj screensaver koji izoblicuje desktop. :D

Cool :cool:

Pozdrav! cheers

byMaX je napisao(la):
Hvala bogu da neko ima dovoljno pameti da skine ovaj program... svako ko ga je skinuo, sa zadovoljstvom ga koristi... Ne znam koju graficku imas, ali za te teksture je potreban GF4 da bi mrdalo. veruj mi, i sam imam oko 2-3 fps kada sam blizu zemlje... sa kojim teksturama se vidi BG? pa sa onom od 30 i nesto MB... Dakle, ona od 10000x5000... :) Os na mail...? Mozes da me cimnes da ti ih prebacim na RW, pa se zezaj i eksperimentisi kod kuce...

Ja skinuo mapu Tokija - 55.6Mb :p

byMaX je napisao(la):

evo ja ga skidam (mislim poceo sam cim sam proitao post, al mi program pojeo vreme :()

auuu...

ma prog rula, samo moram da kupim bar GF4 :)

Bukvar za učenje dece slovima

Evo vam 2 VBA „programa” iz domaće (moje) kuhinje, možda nekome zatrebaju:
PowerPoint slajd šou namenjen najmlađima, za učenje slova, rađen po uzoru na raznorazne „Slovarice” koje su zastupljene kod nas, sa mogućnošću biranja pisma (ćirilica, latinica ili oba) i slova koja će dete uvežbavati vodeći skromnu statistiku o napretku u učenju.
ovde

Za konverziju kodnih rasporeda u wordu - slično poznatom Vračkovom konvertoru, ali sa mogućnošću rada u text boxovima, zaglavljima podnožjima, fus i end notama ...; promenom dj u đ - samo ekavica jer izuzima reči tipa predjelo, odjava i sl.
ovde

pozdrav

Nazad
Vrh Dno