Šta je novo?

Predlozi za slušanje - kvalitetna produkcija

tozovac

- P. Živković -
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poena
755
Мислио сам да овде качимо песме које имају врхунску продукцију, да бисмо ми, аудиофили, илити хи-фи ентузијасти, могли да уживамо. Мислим да је музички правац небитан.

Кад кажем продукцију, мислим на сам квалитет снимања песме, а не на формат песме (нпр. 24бит, 48KHz). Значи, може песма да има и 1000бит, али ако је продукцијски лоше одрађена, нема дубину, ширину, има лош кик, басове и чинелу, глас је "увучен", генерално неквалитетно звучи, џаба јој. Пре сам за то да качимо 44.1/16бит песме, али квалитетно снимане/продуциране.

Има на Тидал-у Hi-res песама, слушао сам их мало, али нисам свима одушевљен, некако као да су у Тидал-у били у фазону "ова песма је 24бита, стављај је у Hi-res", нема везе што та песма звучи као 11.3бита.

Много сам у филозофију отишао. Укратко, качите квалитетније снимке (линкове, наравно). Може и са стриминг платформи, ако форум дозвољава.

Erin je ukratko mnogo toga objasnio što se tiče HiRes verzija na streaming platformama:

Radiohead - Everything In It's Right Place

Zauvek #1 pesma koju pustim da testiram bilo koje slušalice koje mi dopadnu šaka i ušiju. Ne koristim Tidal pa nemam link, Spotify kvalitet je krš, pustite je gde želite.

Nazad
Vrh Dno