Šta je novo?

Predlog za webcam

Mr Ramon

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2010
Poena
154
Koju web cameru da kupim do 1700 din
*** takav mi budzet
Razmisljao sam o LOGITECH C270 HD
Nzn vi mi predlozite nesto u tom rangu....

U čemu je fazon, zašto je ova famozna, toliko nahvaljena. Logitech C270HD web kamera sada duplo skuplja nego pre godinu dana? Nije dinar baš toliko oslabio, barem ne duplo?
I da li je i dalje best buy web kamera?

Takodje imam odskoro C170, sasvim solidna i pouzdana kamerica. Ima cak i motion detection. Nisam nasao neku manu, ali verujem da je 270 bolja.

Upload kao šatro 1Mbit/s, ali dešavalo se da zakuca i na voice call-u, a kamoli na HD video pozivu šta bi bilo. Nekako mi je suludo da dajem 3.5k dinara koliko sad košta C270 ako ne dobijam nešto znažajno bolje.
Gledam sad i poredim ovu C170 i C210, iako je jeftinija - C170 ima bolje karakteristike, tipa video capture (ne video call za chat) 720p naspram VGA koju ima C210 i 5Mpix senzor naspram 1.3.
Sad koliko je ovo tačno u praksi, to sam našao na nekom sajtu koji im poredi k-ke. A zanimljiva mi je i ova C110 koja može da se nađe na akciji trenutno za 1200 dinara.

C270 baca uvek full tj 30 fps. Kad se upali onaj RightLight onda zna da padne i na 20 fps. Ovo govorim jer posedujem c270

Ako imaš malko više para, vrlo dobra kamerica je Logitech C525, daje dosta kvalitetniju sliku od C270. Ok, jeste da košta više, ali to nije bez razloga.

Ja lično za sebe gledam da kupim neku kamericu jer je ova moja vrlo loša, ali dvoumim se između Logitech C920 i Logitech C615. Kad već kupujem ja idem logikom da kupim najkvalitetnije jer će ionako barem 7-8 godina da me služi bez problema.

ima li smisla uzeti ovu 270 ako mi je upload 512? kako bi to sljakalo?

Pa trebalo bi sasvim ok da radi, ne brini. Ali ne smeš apsolutno ništa da skidaš sa interneta dok pričaš preko Skajpa i imaš uključenu kameru, da bi sve bilo baš idealno. Moj najbolji drug ima Logitech C600 koji je mnogo bolja kamera od C270 i isto ima 512 upload. Kod njega nekad radi odlično a nekad malo zeza, zavisi kako kad. U principu, ne može da bude toliko loše, ne brini.

C270 je apsolutno neki minimum za kupiti, ispod toga nikako ne bih išao, da sam na tvom mestu.

Ima ortak na adsl sa 512 kbps upload-om kamericu kao ja, C270. Ne moze da posalje hd stream, al zato sd rezoluciju i zvuk kida kako salje. Ja sa 1 Mb uploadom bacam jako kvalitetan hd stream pri 30 fps. Sjajna kamerica, a pogotovo sto smo je mi kupili na akciji za 1600 din :D

Ima li kod nas na trzistu web kamera koje imaju ok mikrofon, integrisani koji bi sluzio pristojno, odnosno na nivou ovih zasebnih mikrofona od 10-15e?
Takodje sta uzeti do nekih pet sest hiljada? Bio bi pozeljan ok mikrofon kao i autofokus ako je moguce, a i HD.

Ili, isplati li se uzeti u slucaju da su ti mikrofoni skoro neupotrebljivi neku kamericu iz top range-a a da ima osetno bolji mikrofon koji nadamasuje ove jeftinije zasebne?

ja sam uzeo ovu c270 i danas sam zvao brata sa drugog kompa da vidim kako to izgleda, i kako se cuje
sto se slike tice, skoro da nemam zamerke, iako mi je upload 512kbps, prilicno dobro je to izgledalo naravno dok nije pokusao da ucitava kojekakva cuda na netu, mada mi se cini da se slika mutila i sa ukljucenim winampom u pozadini (ima li to logike? moguce da ima i veze sa kompom koji je prilicno outdated)
sto se zvuka tice, milion puta je cistiji preko kamere nego na nekom jeftinom mikrofonu koji sam do sada koristio
pitanje za vlasnike kamere: da li drzite ukljucen "right sound" i "right light"?
primetio sam da kada iskljucim right light nikako ne mogu da podesim sliku da izgleda tako dobro kao sa ukljucenim RL npr.

Na kraju sam pazario C170 za 1850 dinara. Za te pare tj. do 2 crvene nisam našao ništa bolje. Kamerica je mala, kompaktna i lepo čuči na monitoru, ali zanimljivo da onolika kutija, te upustvo na 100 jezika, a nigde softvera i drajvera ni na mapi. Mogli su i neki disk da stave u ambalažu. Samo link ka Logitech-om sajtu za download. Takođe, na istom tom njihovom sajtu u download sekciji za ovu web kameru nigde ne nude osim drajvera za download sofver Logitech Vid HD koji je opisan u manualu kao default softver web kamere koji zapravo ekvivalent Skype-u. A moje pitanje je pošto koristim već dugo Skype šta to Logtech VID HD nudi naspram Skype-a?

Може ли да се одвојено користи микрофон са C720 ако се жели обавити Скајп позив, или ипак мора и одвојено микрофон у те сврхе?

Какав је на неким јефтинијим моделима, има ли икакве реалне уштеде 500-1000 дин. на слабије моделе или је C720 неки минимум квалитета?

Ако неко зна где могу могу купити ову камерицу повољно нека пусти приватну поруку : )

Da ne otvaram novu temu.

Mislio sam da pazarim http://www.prestigio.com/catalogue/Accessories/Webcams/Web_camera_PWC220/PWC220HD
ali camerice nema na lageru nigde.Dobar mic ima,drug je ima stavrno je dobra.

Potrebna mi je neka sa dobrim ugradjenim mic bez dodatnog audio konektora,znaci samo usb prikljucak,da nije sarena znaci crna ili silver LCD kacenje.

Gledao sam neke Canyon camerice neizgledaju lose.

Bar 2mp,moze HD i neka sa osvetljenjem ali nije obavezno.

Budzet 2500rsd.

Evo nasao sam neke PRESTIGIO PWC420HD,CANYON CNR-WCAM820 HD,CANYON CNR-WCAM920HD,CANYON CNR-FWC120FH

Ako neko ima neku od ovih da prenese utiske,logitech tek od 3000 pa navise.

Poslednja izmena:
Vrh Dno