Šta je novo?

Predlog za switch za 10" i 8+1 RJ45

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
Imam rek 10" (4Ux280x310mm) i 8x RJ45 u njemu. Treba mi 1Gb svič koji staje u taj ormar i pored tih 8, ima bar još jedan RJ45 da se poveže još jedan uredjaj (izvor interneta).

Našao sam TP-Link TL-SG1210P https://www.tp-link.com/ae/business-networking/poe-switch/tl-sg1210p/

PoE mi ne treba, ali ne smeta. Čini mi se da mu je jedina mana što je unmanaged...

Ima li još neki predlog?

Možda bolje da uzmeš neki 16 port switch, 8, tj 9 u tvom slučaju ti je knap, a uvek će biti neka situacija da ti treba još jedan ili dva porta.
A i veći je izbor nego ti neki 8+1 i da su svih RJ45.

Većina 16x je ili prevelikih dimenzija za rack i/ili solidno skupa (30+ k u managed varijanti).

Svič će da se poveže na neki GB ruter sa bar 4 porta, tako da mogu da izdvojim jedan uredjaj direktno na njega.

Mislim da ću uzeti D-Link DGS-1100-08... ako ga pronadjem...

Poslednja izmena:
Vidim na YT da nema web interfejs, nego windows-only program za konfigurisanje

Ima, ja ga iz browsera koristio dok sam nameštao, nisam ni znao da ima aplikacija, doduše ne bih je ni koristio :)
A gore napisao pogrešan model, treba da bude TL-SG108E.

Poslednja izmena:
Hvala, Dušane.

Gledajući ponudu SG108E, uočih da naši prodavci podvedu SG108, bez E, pod ovaj model, a koji, po svemu sudeći, jeste unmanaged.

Pravi SG108E košta malo više od od DGS-1100-08, tamo gde ga stvarno ima na stanju.

Uzeh na kraju pomenuti D-Link DGS-1100-08 i TP-Link Archer C50 AC1200, pa ću da kombinujem.

Nazad
Vrh Dno