Šta je novo?

predlog za polovan dslr like ili dslr do 200 eura

D.J.Cool

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2003
Poena
609
prodao sam Canon S1IS koji me je sluzio extra i prodao sam ga da bih presao na nesto malo bolje. pa me zanima vase misljenje i iskustvo.
ciljam na par aparata:
-Canon S5IS
-Fuji S6500
-Fuji S9500
-Sony DSC-H5
-ili ????

Znaci sluzio bi mi uglavnom za slikanje, ali bih ponekad i snimio neki video snimak. Volim da ima dobar opticki zum(min 10x) jer je toliko imao i S1IS, a mega pikseli nisu toliko presudni, recimo da nije manje od 5-6mp

-Fuji S6500
-Fuji S9500
računaj da S9500/9600 imaju bolju ergonomiju i jednostavnost upotrebe, a S6500 nešto bolji kvalitet slike, mada kad se uradi downsize sa 9 na 6mpix i to se skoro izgubi. mislim da je sve rečeno :)

EDIT: DSLR za te pare... baš teško :(

Poslednja izmena:
Ako si bio zadovoljan sa S1 IS (najgori ultrazoom iz tog vremena) uzmi bilo koji sa liste cije ti mogucnosti ili gabariti odgovaraju. Ako hoces ozbiljnije, fuji je jedini za to..

nasao sam

Fuji s5600 Savrseno ocuvan sa 512 mb karticom, 4 punjive baterije, torbicom LowerPro.
cena 110 eura.

i

S5is, torbica Samsonite, 4xAA 3000mA punjive baterije, punjac za baterije,
4 Gb SD, u originalnoj kutiji sa pratecom opremom (kablovi AV i USB, kajs,
uputstvo, CD, 32 MB SD) 200e

Da li je velika razlika u kvalitetu fotografija i videa kao u ceni?:wall:
dosta mi je veca razlika u ceni. citao sam ranije za s5600 da je stvarno dobar.
mada ja licno gotivim vise canona.
razlika u mp mi nije presudna. vrsio bi posao i ovaj fuji.

sta kazete bench forumasi?

Poslednja izmena:
S5600 pravi bolje fotografije i bolji je kao fotografski aparat, a S5 IS je vishe kao turistichki multipraktik. Ima i IS, pravi odlichan video, ima gomilu nekih glupih opcija koje sluze svima osim fotografima, itd.

Ako hoćeš DSLR-oliki aparat možda bi ti lepo legao Panasonic FZ50 koji ti je malo skuplji nov:

2009-07-16_095457.jpg

Link

Ima ima odličnu optiku i na njoj još bolju stabilizaciju, ali od high ISO-a nema puno leba.

Poslednja izmena:
Nemoj molim te da uzimas panasonic !!! Taj Fuji za te pare je super, sta te briga dao si 100 evrica i uzivaj, a 5MPx ti je sasvim dovoljno :) posle tog tvog, odusevices se fujijem ;) pozZ

Daj mani se te tvoje paranoje od panasonic-a.

Ni jedan od ova dva aparata neće dati kvalitetne fotke na preko ISO 200 - šum na s5600 nema dodornih tačaka sa onim na s6500.

FZ50 ima vrhunsku optiku, vrhunsku stabilizaciju 1/1.8" senzor koji može da slika RAW - ISO je loš ***a, ali je ukupno duplo kvalitetniji od Fuji-ja + taj polovni fuji je bar 3-4 godine star, a ovo je nov aparat.

Baška što će da se opasno da se usreći sa zoom-om na s5600 bez stabilizacije :)

S5600 je pored s9500 najblizi fotoaparat S6500, proveri to ponovo :) Ima potpuno upotrebljiv ISO400, u svoje vreme je bio dve generacije ispred svih, sada je jednu :)

Baška što će da se opasno da se usreći sa zoom-om na s5600 bez stabilizacije :)

Najbolja stabilizacija na svetu na iso100 ti nece previse pomoci, iso bez stabilizacije itekako hoce :)

Poslednja izmena:
^

Super ti je ta priča al´ s5600 nije bolji fotoaparat od FZ50 - ima nešto bolji iso - sve ostalo je lošije ili ga nema uopšte.

da se ne ponavljam - dečko je rekao do 200e, a na oglasima za koje sam ostavio link ima više nego 2 s6500 trenutno u ponudi, okvirne cene oko 200e, pa nek bira, naći će se nešto i za njega :)

^

Super ti je ta priča al´ s5600 nije bolji fotoaparat od FZ50 - ima nešto bolji iso - sve ostalo je lošije ili ga nema uopšte.

Nema neshto bolji iso, nego mnogo bolji iso, i naravno da S5600 nije bolji od FZ50, ali on ne koshta 100e. Za te pare mozesh da kupish S6500/9600 sa gomilom opreme, ili DSLR. FZ50 je uzasna kupovina, jedna od najgorih koju mozesh da napravish.

Nema neshto bolji iso, nego mnogo bolji iso, i naravno da S5600 nije bolji od FZ50, ali on ne koshta 100e. Za te pare mozesh da kupish S6500/9600 sa gomilom opreme, ili DSLR. FZ50 je uzasna kupovina, jedna od najgorih koju mozesh da napravish.

I sad nisi ostavio meni nista da napisem u svoju odbranu ;) pozZ legendo !

Vrh Dno