Šta je novo?

Predlog za novu plocu

tw1sted

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
619
Trenutno imam MSI KT4V i Sempron 2600, posto su overclocerske mogucnosti svedene na minimum, da ne kazem da mi puca bios :mad: svaki put kada podignem mnozilac (mozda ja gresim u necemu).

Da ne duzim vishe treba mi nova ploca koja ima zadovoljavajuce performanse a nije preterano skupa, verujem da bi u ovom trenutku sve bilo bolje od
ovog krsha :crash:.

a c a je napisao(la):
ABIT NF7 za 53 evra

Pa ok je izbor, samo ne razumem preporuku za plocu bez makar SATA kontrolera.

Kakva je razlika izmedju nf7 i nf7-s, jasno mi je da ovaj ima sata ali da li se dobija jos neshto npr. opremljeniji bios, veci izbor setovanja itd. i naravno da li se odrazava na performanse.

Nije mi jasno kako misliš da menjaš množilac kod procesora ako je on zaključan?

Abit NF7 nema saund storm (baš mi ide engleski).

Mislim da je na NF-7S ploci ubachen aktivni kuler na chipsetu, pakovao sam obe ali jos prosle god tako da ne mogu bas da sesetim nesto vishe sho se tiche biosa.
Mada slazem se sa Zvekijem, treba uzeti plochu sa podrshkom za SATA.
Ko zna mozda ti zatreba nekad...
Poz...

Ima i NF7 isti kuler koji se ulepi posle 2-3 meseca i tandrce dok skroz ne stane...

ako se odlucis za nf7-s, onda uzmi AN7 malo je skuplja. ja je uzimam sutra.

tw1sted lepo ti je stvorenje reklo. Ne mozes da menjas mnozilac procesoru koji je zakljucan, u tvom slucaju Sempron. Probaj sa povecavanjem fsb-a pa vidi dokle ces stici...

Sta ce mu sada SATA kontroler ako nema SATA diskove?
Kad bude menjao plocu sledeci put, verovatno ce menjati i hdd i procesor (citaj-celu masinu). Razlika izmedju NF7 i NF7S je cenovno vise neprihvatljiva, jer za cenu NF7S mozes da kupis S754 dobru plocu.

Nazad
Vrh Dno