Šta je novo?

Predlog za novu Gigabyte graficku???

nikolica_84

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2008
Poena
304
Imam GV-NX85T128P ili 8500GT sa 128DDR3. Uzeo bih neku novu graficku, takodje Gigabyte. Razmisljam se da to bude neka 8600 samo ne znam koja? Ima ih toliko u ponudi a ne provaljujem bas medjusobne razlike osim memorije i hladjenja. Ne znam koliko se krece moja stara kao polovna, ali bih u svakom slucaju dao nju i doplatio jos 50 - 60 Evra. Dakle, sta mislite?? Dajte neki predlog...

Takodje, ja bih na primer izbegao Gigabyte.

Ploce su im relativno dobre i pouzdane, sto se za graficke, osim izuzetaka -ne moze reci.

Drzi se ti Palita, Asusa i Saphirea.

Imam GV-NX85T128P ili 8500GT sa 128DDR3. Uzeo bih neku novu graficku, takodje Gigabyte. Razmisljam se da to bude neka 8600 samo ne znam koja? Ima ih toliko u ponudi a ne provaljujem bas medjusobne razlike osim memorije i hladjenja. Ne znam koliko se krece moja stara kao polovna, ali bih u svakom slucaju dao nju i doplatio jos 50 - 60 Evra. Dakle, sta mislite?? Dajte neki predlog...
Nemaš razloga da se strogo držiš Gigabyte-a naročito sada kada ima toliko dobrih proizvodjača na tržištu:) I ja ti predlažem 9600GSo Sa 8600gt ćeš dobiti skok ali sa 9600 daleko više uzmi u razmatranje Palit ili Gainward pošto vidim da si ljubitelj Nvidie:wave:

Eeee zao mi je sto moram da vam kazem ali jednostavno toliko puno ljudi oko meni ima problema sa grafickim karticama koje ste mi preporucili, dok Gigabyte koristim vec neko vreme i stvarno nemam zamerki uopste, by the way volim da su mi graficka i maticna od istog proizvodjaca, ali cu da razmislim o vasim predlozima obavezno... Thx

Evo ja ti nudim za 80e XFX-ov 8800GT 512MB GDDR3 koji ti sada koshta oko 140e, a kupljen je u feb.

Sta tacno nedostaje Gigabyte karticama. Imao sam ih 6 do sada. Ni sa jednom nije bilo problema.
SVaka se radi po referentnom nVidia ili Ati specifikaciji, a uvek moze da se potkrade neki los primerak tranzistora, kondezatora....

Sta tacno nedostaje Gigabyte karticama. Imao sam ih 6 do sada. Ni sa jednom nije bilo problema.
SVaka se radi po referentnom nVidia ili Ati specifikaciji, a uvek moze da se potkrade neki los primerak tranzistora, kondezatora....
Nisu fensi. Ja ih trošim skoro 5 godina (preko 10 modela) i nijedan preoblem. Problem je i napaljenost korisnika pa ako je nadžandže...
Takođe ne vidim ni jedan odgovor na tvoje pitanje.

Ja sam nedavno pazario Gigabyte 2600XT za neku konfu shto sam sklapao. Kao silent pipe varijanta. Ja ne znam o chemu je razmishljao onaj koji je konstruisao tu karticu, verovatno o roshtilju, jer se kartica nevidjeno greje, onaj silent hladnjak ne da nije sposoban da ohladi karticu nego je chak i dodatno zagreva. Znachi po paljenju kompa gpu je bio na 55c (primera radi dok sam imao Sapphire 2600XT idle je bio oko 30c) posle 30 sekundi kocke iz ATI toola temp skache na oko 70c , potom sam ugasio ati tool, i kartica umesto da se hladi postepeno je dizala svoju temperaturu, pretpostavljam da jednostavno hladnjak ne moze dovoljno brzo a odvede toplotu. Na kraju sam ushrafio jednu 8micu vent na hladnjak i sad su temperature izmedju 45 i 60c shto je ipak mnogo bolje poshto sam bez ventilatora stigao do lepih 102c :mad:

drugar uzeo gigabyte 8600gts silent, i kaze da mu je super sa temperaturom, a drugi opet uzeo njihovu 7600gs silent, i morao sam da mu nabacim jednu 8micu ispod da duva u nju, inace se komp restartovao zbog pregrevanja iste....... ja sam sad na Gigabajtovoj 4870, i ne vidim sta bih joj zamerio.......

I ja sam samo za to cuo -> pregrevanje pasivno hladjenih kartica. Znam primer iz servisa gde su skoro sve Gigabyte 7300(mislim da je GS, a mozda je GT) se pregrejale i riknule. Ali opet, sve je to uredno zamenjeno. Pre toga je bilo problema sa 6800 pasivno hladjenim.
Skoro sam sastavljao komp sa pasivnim 8600GT i on se grejao do 100c, ali radi bez problema.

Ali pretpostavljam da je ovo vise problem "passive" trenda, nego sto je do Gigabyte-a...

pa malo li je ?

kupis posteno karticu i ona vrisne zato sto je Yao Bing na karticu stavio pasivca koji ne ispunjava svoju osnovnu funkciju.

Takodje, gigabajt ne pravi iskljucivo referentne kartice / recimo 3870 sa ddr3 memorijom... /i i te kako je sklon eksperimentima .

Ako bas volis gigabajt, kupi, ali izbegavaj pasivna resenja, i raspitaj se kako se konkretan primerak pokazao.

Drugari ja samo da vas obavestim da sam se odlucio za Gigabyte 9600GT sa Zalmanovim kulerom, mislim da je vise nego odlicna za te pare a i perfomanse su joj extra! Tacno je da Gigabyte ima problema sa silent karticama, ali posto sam vlasnik jedne sa naknadno nakacenim kulerom i sa dva federa iz hemijske koja ga drze (da ne gubim garanciju sa sfrafovima ;) ) nemam nistalose da kazem. Lik mi je priznao 8500GT 128DDR3 za 25 Eura i uz doplatu od 7000 dindze mi daje NOVU9600GT sa 512DDR3 256 bit. Mislim da je pogodba vise nego extra...

Drugari ja samo da vas obavestim da sam se odlucio za Gigabyte 9600GT sa Zalmanovim kulerom, mislim da je vise nego odlicna za te pare a i perfomanse su joj extra! Tacno je da Gigabyte ima problema sa silent karticama, ali posto sam vlasnik jedne sa naknadno nakacenim kulerom i sa dva federa iz hemijske koja ga drze (da ne gubim garanciju sa sfrafovima ;) ) nemam nistalose da kazem. Lik mi je priznao 8500GT 128DDR3 za 25 Eura i uz doplatu od 7000 dindze mi daje NOVU9600GT sa 512DDR3 256 bit. Mislim da je pogodba vise nego extra...

Pa ponuda je nako, nako ... Za 7000 "dindze" može i jare i pare (i da kupiš karticu približnih performansi (9600gso i da zadržiš 8500gt)

Najpametnije po meni, ako imaš 7000 "dindze" - pođi lepo do menjačnice i kupi 90€ pa se strpi malo pošto već sad se 4850 opasno primakao na 120€, a 8500gt ne mož mnogo dole.

Poslednja izmena:
vlawyer iz sou demn rajt.

pre nego sto se zaletis u ruke nakupca koji ti "cini uslugu"
predlazem ti, recimo, da na
http://www.i-c.co.yu/category/7
pogledas XpertVision / drugo ime za palit i gainward / 9600gso 768mb

Ta kartica je po mnogim kriterijumima bolja od 9600gt, a kosta malo preko 7k dinji.

ne moze ni najbolji GSO da bude bolji od najlosijeg 9600GT, pa sve da ima 5GB Vrama...
covek je relativno dobro prosao u ovom trenutku: ratosiljao se djubreta od kartice i dobio je novu 9600GT po 115e. ima 9600GT i za 105e, ali ipak treba uzeti u obzir da je coveku izadjeno u susret u smislu da nije morao sam da se lomata da prodaje 8500GT. taj komfor vredi 10e...

Poslednja izmena:
Mislim da je ovog puta Chinaski sou dem rajt ;) Salim se drugari... Elem, jedan sam od onih koji ne voli da experimentise sa proizvodjacima kao Gainward, Palit itd... jer sam od stare garde koja bi uvek bila tu za Gigabyte, Asus ali ne i za MSI. Generalno nije sve u ram memoriji, gledao sam negde uporedne testove gde se 9600GT poredi sa 8800 i to jacim modelima, mislim nije za uporedjivanje, ali je opis bio kao "mozda i najbolja iz srednje klase sa visom klasom..." I po specifikacijama mislim da je to - to... I + ima aktivno hladjenje sto ne bi trebalo da se desi kao sa ostalim grafuljama sa pasivnim tj. da PUffne. A i kao sto rece covek, ne mora da se mandam da prodajem moju 8500 kad mi je covek uzeo za cenu vecu nego sto je nova?!?! Ne znam ni ja kako ali ajde... By the way, jel zna neko do koliko bi SIGURNO trebalo da 9600GT izgura neki overklok???

Kartice nisu fancy?
E svasta sam cuo, al me je ovo bas :) . Fancy moze da bude telefon (HTC diamond, moj sledeci),
nesto sto gledam svaki dan. Cooler, graficka ... mi stoje u zatvorenom kucistu tako da mi fancy izgled nije bitan.

nikolica_84 je napisao(la):
Elem, jedan sam od onih koji ne voli da experimentise sa proizvodjacima kao Gainward, Palit itd... jer sam od stare garde koja bi uvek bila tu za Gigabyte, Asus ali ne i za MSI.

A Gainward je kao losha firma ili shta ??

Nisam rekao da je losha, vec da vise poverenja imam u "starije" firme za proizvodnju komponenata za racunare... Tako je i Cyrix sa procesorima za Pentium I bio kao sto je sada Palit i sl. pa si tada paljenje kompa mogao da odrojavas na prste, kad dodje 11 put, ne moras ni da pokusavas... Sve u svemu ne mogu da kazem da je Palit, Gainward i ostalo lose jer nisam ni probao bilo sta sa njihove proizvodne linije, rekoh samo da vise preferiram Gigabyte ili Asus (mada o ukusima ne vredi raspravljati ;) )

Nemoj Gigabyte graficke kupovati.
Bar necu ja sigurno.
Meni su crkle da sada 2 Gigabyte grafike- prvo 6600GT, a sad 3870!
Od sad samo Gainward

Imam par meseci Gigabyte 9600GT Silent i za sad' nikakvih problema.Kao za sve pasivno hladjene graficke ocekivano je (a i potrebno) imati dobro provetreno kuciste.Vece temperature su ocekivane i planirane u njihovom radu,od mene preporuka za istu.

Drugari, ja pazarih Gigabyte 9600GT!!!! Pasivni hladnjak, lepa obrada, ujedno sam kupio i hladnjake za sistemsku ram memoriju Spire 200 din komad i dobio 2x gratis hladnjake za grafu za ram memoriju, i njih sam nalepio. Krenem ja sa pasivnim hladjenjem i sibnem Carbon sve na high posle par minuta pipnem grafu i zamalo da me ceo komsiluk cuje koliko sam se ispeko, ALI ja lepo uzmem kuler (8 cm) i da ne bih izgubio garanciju zbog srafljenja istog na grafu ja je lepo vezem zicom i nema da makne ;) krenem opet i situacija naravno skroz drugacija, grafa ladna ko zmija (mislim da je cak i bolja nego kao ona sa aktivnim) ne greje sve jace igrice izbacuje na high JEDINO sto kad pustim Newerwinter nights 2 sa prelaska table na tablu iz kucista dopire neko cudno zujanje... Generalno sam sav "ushicen", zadovoljan, i izvinjavam se na pravopisnim greskama...

Ayayay !!!

Em gigabajt , em silent ???!!! Pa zasto bre, sine nebojsa ?
razumem da si ushicen performansama jednog 9600gt, ali da ugrozis zdravlje ??
Pa jos da moras da sam preduzimas kompleksne moderske zahvate ?

dobro ti nismo rekli da ne skaces u bunar... ;)

Ako taj Gigabyte Silent kosta 100-105e onda je stvarno dobra kupovina. Fabricki overklokovana, a kacenje jedne 8ice ne bi trebalo da bude problem za 80% clanova ovog foruma...

Nazad
Vrh Dno