Šta je novo?

Predlog za mobilni od 200-350e

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Treba mi nešto malo bolje, i da malo duži period, bar 2-3 godine ne menjam telefon. Trenutno imam xiaomi redmi 4X 3/32 koji je prodat unapred.
Bitne stavke su veći displej, ali da fon ne bude veći od 157mm, baterija bar 3000mah, min 3gb rama i 32gb memorije, obavezno da bude dual sim, i da zvuk preko 3.5mm bude odličan. Kamera nije toliko bitna, ali bolje da bude dobra (mislim dual :) ). hvala na predlozima i vremenu!

Razmišljao sam o Mi A1, Mi Note 3, LG V20, Honor 8, Samsung C8 i A5 2017...

Korišćen kao nov s7 edge može da se izbunari na KP za 350€. Svi navedeni smešni naspram njega.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
S7 otpada, P10 dual ne može da se nađe nov kao ni S7, a hoću nov telefon. V20 ima sve ali na forumu kao i drugde, ljudi ne hvale da je ekstra, kao da tu ima neko skriveno nezadovoljstvo, da li je softver u pitanju, neredovni update androida... ne znam... pa i ostali koje sam nabrojao zadovoljavaju sve uslove. Mi note 3 nema 3.5mm ali ima adapter to nije bitno.

On traži odličan zvuk, jak izlaz. Tu dolaze u obzir Mi A1 i V20, dual sim. Oba imaju DAC. Mi A1 4/64GB zlatna sredina, dobra cena za ono što udi, dosta memorje, odličan i stabilan rad (dosta bolje radi od nexus 6p, baš drži keširano, danas ostavite, sutra nastavite gde ste stali, kamera slabija od 6p, ali to mi nije bitna stavka). Xiaomi Mi A1 ili LG V20. Lično ne bih uzeo V20 na duže staze, *** LG, ne bez validne garancije, a on sa takvom nema jer nije legalno uvožen kod nas.

V20 otpada, jer ima image retention probleme...

Najbolje negde da lično proveriš, ponesi svoje sluške i testiraj. Uradi to na oba modela i donesi sud. Ipak uređaj sa DAC ima prednost + 3.5mm izlaz.

Izgleda da A1 nema zaseban DAC vec se oslanja na Qualcomm Aqstic (tehnologiju koju koristi vecina uredjaja sa novijim SD) ali uz ugradjeno pojacalo za slusalice/zvucnike i Dirac HD Sound algoritam koji je verovatno resenje slicno Dolby Atmos.

An industry leading 10V smart power amplifier paired with the advanced Dirac HD Sound algorithm provides powerful speaker audio output and deep lows for both music and phone calls.
The independent audio amplifier supports high-impedance headphones of up to 600Ω.
The Mi A1 comes with some notable audio features such as a dedicated headphone amplifier with support for electrical resistance up to 600Ω. For its speakers, the Mi A1 also features a 10V power amplifier which is said to push deeper lows and higher volume. DHS Audio calibration, standalone audio amplifier. The Mi A1 is also equipped with DHS Audio Calibration Algorithm for an enhanced audio experience on headphones and speakers.

Kazu da ovo ne menja cinjenicu da je zvuk kvalitetan i izuzetno glasan ali neki navode ''hissing'' probleme sa raznim in-ear slusalicama: https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/71xrqz/mi_a1_headphone_static/

Ovo je verovatno posledica nedostatka low/high gain podesavanja, low gain mozda mogu da omoguce i kroz apdejt.

@ Vylota

Ne znam trenutne cene ali mislim da kupovinom A1 mozes da ustedis solidnu sumu novca a da u isto vreme dobijes odlican uredjaj u svakom smislu (posebno softverski i na polju audio kvaliteta).
Jedino sto ne bi bilo lose da probas sa in-ear koje koristis i proveris da li je hissing izrazen i da li ti to smeta.

Poslednja izmena:
HSV, pošto mi je Mi Note 3 nekako posle svih review-a bio apsolutni favorit počeo sam da razmišljam o razlikma u odno su na A1... 100 evra razlika.
Mi note 3 ima za 500mah veću bateriju, ništa strašno, ima optičku stabilizaciju slike, meni nije to bitno jer mi je kamera nevažna. Pritom na A1 je ok. Oba su 5.5", fhd, isti panel, A1 ima 4/64 memorije note 3 6/64, ali nije proširiva, kod A1 može 1 sim i micro sd, što nije nevažno... note 3 ima nešto bolji cpu sd660 a A1 625, ni tu nema neke razlike... zvuk sigurno nije lošiji na A1, vrv je i jači zbog ugrađenog ampa. I, A1 ima stock android i dobijaće update redovnije. A, da, mi note 3 je mnogo lepši, ali i krhkiji zbog staklenih leđa.

Kad se sve oduzme i sabere, pa možda je 100evra mnogo za malo bolju bateriju, malo bolji cpu i malo više rama, ois i dizajn?! Može svašta da se kupi za 100 evrića ovih dana :) zar ne?

Pa nije isti panel .. na a1 je ebb , boe , tianma i slično a na mi note 3 je uglavnom sharp ili jdi koliko sam ispratio

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

MIslio sam IPS

Znaci i Mi note 3 i mi6 tu spadaju...

Koliko vidim i do 350e nema nista posebno za kupiti u odnosu na Mi A1, sto se performansi tice, ali sa losijom kamerom, dok s druge strane ima finih telefona sa boljim kamerama al losim performansama...uzas..ne znam sta cu.

Mi note 2?!

Gde ima z ispod, može i na pm...

Nazad
Vrh Dno