Šta je novo?

Predlog za kupovinu MP3 playera...

xcentric

Cenjen
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
169
Potreban mi je savet oko kupovine MP3 playera,trenutno sam u razmatranje uzeo sledece:

1.IPod Nano neki od 1-5 generacije eventualno (predlog koji od njih u odnosu cena/kvalitet)
2.Ipod classic prevashodno zbog primamnjivog kapaciteta,verovatno 30GB ne bih preterivao bas.:d
3.Microsoft Zune prva generacija 30GB redje se nalazi ali je jeftiniji od Ipod-a,ali ne znam da li je bolji
4.Sandisk sansa Fuze
5.Sandisk sansa view,mada malo zazirem od sansa playera posto sam procitao celu temu ovde na benchmarku o njima i vidoh da su mnogo kvarljivi... Ukoliko imate neki bolji predlog voljan sam da udjem u razmatranje.

Slusalice koje takodje planiram da uparim sa MP3 playerom su neke od sledecih:

1.Sennheiser cx150
2.Razer ProTone m100
ili eventualno Sennheiser cx300 ukoliko budem bio raspolozen da se vise novcano ispruzim.:smash:

Takodje ukoliko imate neki predlog i oko slusalica slusam...:sceptic:

Aj pa tako...cheers

Pa pa, cisto da ne dajes previse kesa. Samo malo pazi na sluske, koliko je to moguce, tipa da ih ne zguzvas i strpas u neki mikro dzep na rancu itd :) Cisto da duze traju.
Npr prednost cx150 u odnosu na razer m100 je 20 cm duzi gajtan :d , tj 1,2m :) Mislio sam da to nista ne znaci ali sam oko 195cm i roknuo bih se da sam uzeo razer, bio bi kratak kabl.

E sad, bedak je sto kod nas nije neki izbor, ovako ispada hsv.stoned kupio cx150 pa samo njih predlaze.. odlicne su, da je izbor veci bilo bi ovde i velike polemike sta je apsolutni best buy, ovako pravac 4Au... :) po cx150.
Mada mozes i te cx300 ali II ako ti se daje jos 25e.

Sutra bi trebalo da uleti cx150 pa na tamo za koji dan kada prodam neki krshware sto imam ovde neki stari "MSI MEGA" player,neke slusalice,pokvareni HTC wizard itd. uzimam player... Ako pazarim sutra cx150 javljam utiske posto cu ih testirati na galaxy-u koji moze da izuce najbolje iz njih.;)

vidoh da sansa playera ima kod nasih distributera,sansa clip+ je oko 5000 a fuze je oko 8000...

Poslednja izmena:
Sa cx150 nema greske :) Naravno, ne ocekuj ne znam ni ja kakva cuda, ali za 25e odlican zvuk, udobnost, izolacija. Deluju malo krhko jer su male bubice i kabl je nekako tanak ali citajuci po forumima zakljucio sam da skoro svima traju od 1,5-2 god. iako ne paze bas na njih.

http://www.testfreaks.co.uk/headphones-headsets/sennheiser-cx-150/

Што се тиче iTunes-а, који се помиње као "dealbreaker" за iPod... И 3. и 5. генерацију је најнормалније препознао WinAmp, SongBird и MediaMonkey, и могле су да се пребацују опуштено песме. Исто тако, на рачунарима на којима нема инсталираних ових програма, само укуцаш *.mp3 у претрази за фајлове с плејера, и voíla, можеш да репродукујеш све. Имена фајлова су блентава, али тагови су нормални, а Windows може и по њима да приказује и сортира.

Са друге стране, Nano треће генерације може да се повеже на Xbox360 и да се слуша музика док се играју игре. А новији не може, јер је Apple увео неку заштиту. Ово вероватно важи и за плејере у колима.

Мени је iPod>>Sansa Fuze>>Sansa Clip због екрана и софтвера првенствено. Иако је Sandisk доста урадио да UI изгледа добро, iPod је ту стварно неприкословен. Одгледао сам баш сад клип са прегледом Fuze-а, и ево пар ствари које сам приметио:
-Fuze је доста спорији, и све је мање течно, иако се прикаже мање ствари
-Екран је доста слабијег квалитета и резолуције
-Now Playing екран је лошије решен, због оријентације екрана, на iPod-у стане сличица албума целом ширином екрана, а изнад и испод све што је битно од података
-При листању албума, сличице се не учитавају ни за један сем за одабран, што би мени пуно сметало, јер их визуелно тражим

@Shang Tsung:
Већ сам написао, имам и 3. и 5. генерацију iPod Nano-а, а друг има Sansa Clip. Пребацио сам десетак 320k песама код њега (класика, џез, електроника и метал, теста ради), и пустио на моје слушалице, Sennheiser MX500. Високи тонови су били приметно прецизнији на Clip-у. И звук је био уједначенији, имао сам утисак да је цео спектар равномерније заступљен. Али, кад бих изашао на улицу, ја ништа од тога не бих приметио, тако да...

А поента shuffle опције јесте да не репродукује песме по реду по ком су у плејлисти:) Овде је дискусија о плејеру, тако да сам о опцији на њему и причао.

Што се тиче 4. vs. 5. генерација дилеме, новији је доста бржи и има већи екран, поред радија и педометра (који је мени екстра ствар).

6. генерација је тотална глупост, јер су скратили екран за 50%, иако је за додир потребна већа површина да би се иста ствар приказала. Тако да ми следећи плејер сигурно неће бити Nano, него вероватно Touch, ако будем био при парама кад ми цркне овај.

И баците поглед на Limundo кад купујете ствари које су дебело прецењене код нас, има људи који то донесу из иностранства, и продају за релативно скромну зараду. А гаранција би требало да важи и овде, ако је све ОК са папирима.

@Shang Tsung:
Већ сам написао, имам и 3. и 5. генерацију iPod Nano-а, а друг има Sansa Clip. Пребацио сам десетак 320k песама код њега (класика, џез, електроника и метал, теста ради), и пустио на моје слушалице, Sennheiser MX500. Високи тонови су били приметно прецизнији на Clip-у. И звук је био уједначенији, имао сам утисак да је цео спектар равномерније заступљен. Али, кад бих изашао на улицу, ја ништа од тога не бих приметио, тако да...

Jel si koristio iste slusalice kao referencu na oba plejera ili si koristio sansine na clipu, a appleove na iPodu? Te appleove su prilican krsh, ako mene neko pita.

А поента shuffle опције јесте да не репродукује песме по реду по ком су у плејлисти:) Овде је дискусија о плејеру, тако да сам о опцији на њему и причао.

Jasno je meni cemu sluzi opcija, samo kazem da najnormalnije radi na 4th gen. Ili te ja nisam nesto razumeo? :trust:

Наравно, исте слушалице, Apple нисам ни пробао, стоје у кутији од кад су купљене, оба пара:)
А за shuffle, написао си:
"Kod mene nema problema sa shuffle-ovanjem pesama. Kako su pesme poredjane u playlisti tako se pustaju. Ima i opcija shuffle u plejeru, ne koristim je puno za sad."
Ја сам те разумео да имаш плејлисту која је "шафлована" на рачунару, и да ти се исто тако пушта на iPod-у. Зато сам и рекао да је поента да се не репродукују редом којим су у плејлисти, него насумично:)

Evo bio danas do Beograda i nisam bas najbolje prosao,bio sam do usca i trazio cx150 i u big bangu i u com trade-u ali mrka kapa ima jedino cx300II koje su oko 6000 sto mi je bilo malo mnogo,a ne zanam da li je bas tolika razlika izmedju ta dva modela. Tako da sam ostao "kratkih rukava" nisam pazario danas.:( Takodje sam isprobao i ipod koji je bio izlozen i sansa fuze,kod fuze-a sam bio odusevljen scroll wheel-om odlicno radi ne preskace i ne baguje,i mehanicki je nije kao na ipodu senzor koji ume ponekad da preskoci ili zabode koliko sam uspeo da istestiram. Doduse nisam mogao da uporedim zvuk jer ne bih nista ni dobio ako bi ih uporedjivao sa razlicitim slusalicama. Ono sto sam primetio odmah to je dizajn ipoda koji je stvarno odlican (siri ipod mislim da je serija 4 ako se ne varam) bolji display i nesto bolji UI od fuze-a koji mi je izgledao nekako jeftino gledajuci na slikama ali kada sam ga uzivo video skroz je druga prica. Clip+ je bio izlozen ali prazan tako da nisam probao mada nema ni potrebe posto je to,to...

Edit: U jednoj od prodavnica primetih i sony playere,izgledaju malo previse fensi za moj ukus ali citajuci specifikacije zabezeknuo sam se kada sam procitao da je vek baterije 40-50h a na nekima i postoji mogucnost brzog punjenja tj punjenjem od jednog minuta se dobija jedan sat reprodukcije muzike,sto je stvarno impresivno ako naravno nije tako samo na papiru.:)

Poslednja izmena:
Sony player-i su poprilično dobri. Dobra baterija, odličan kvalitet zvuka, lepi. Problem je što kod nas nema novijih modela, već onih od pre 4-5 godina (makar sam ja takve video u tehnomaniji).

Cx150 se traze u 4audio i tehnomaniji, pisao to vec sam x puta.

Nisam ni ja sve chitao, ali ono shto se deshavalo korisniku Teacher sa shuffle meni se nije deshavalo(uredjaj je isti), shuffle je uvek radio super, kao shto je i trebao. Takodje mi se nije deshavalo da mi se tagovi pomeshaju.
Shta bih josh dodao.
Hmm, spomenuo bih Solitare igru koja je mnogo dobra, postoji i jedan DX Ball clone koji je takodje super tako da za igre svaka preporuka.
Nisam pokushavao Video da pushtam, ali ekran je jako kvalitetan, ne sumnjam da bi se sve super videlo.
Kameru sam koristio i za nju imam samo rechi hvale.
Bolje snima nego N73, nikakva pikselizacija snimaka ili manjak FPS-a, jedino shto moze da se desi boje pri odredjenom svetlu deluju isprane, ali tad je bash i nezgodno za snimanje i slikanje, tj u uslovima "slabe" svetlosti.

Sony provjereno ima u tehnomarketu u delti,
Postoji E serija 3 i 4 ova 3 se može naći za nešto ispod sedam a četri je oko 7.5k.
Mana velika je što su radjeni za evropsko tržište i što su tihi što se da prevazići sa 16omskim sluškama ali donekle.
Ja sam probao i clip plus i sansa fuze i tog sonija u big bang tako da znam.
Ipod generacija 4 sam probao kod sestre.

Moja preporuka je i dalje ako hoćeš jeftino da prodješ
sansa clip plus-4800din
sennheriser cx 150-2400din
memoriska 8gb-1000 din
8200 suma sumarum i ne možeš bolji zvuk za manje para da dobiješ

Batali ti zastupnike, ja ti lepo kazem gde u bg mozes d nadjes ;)

Ma razumem ja tebe ali moras i ti mene,nisam iz BG-a vec iz Nisa.:) u tome je problem,juce sam dolazio nesto do BG-a pa nisam imao bas toliko vremena da bauljam po gradu trazeci prodavnicu a plus se i ne snalazim dobro posto mi je ovo treci-cetvrti put da dolazim. Potrazicu ovde po nisu ako ima,ako ne,probacu da narucim sa sajta 4audia ili tehnomanije.

Poslednja izmena:
Nisam ni ja sve chitao, ali ono shto se deshavalo korisniku Teacher sa shuffle meni se nije deshavalo(uredjaj je isti), shuffle je uvek radio super, kao shto je i trebao. Takodje mi se nije deshavalo da mi se tagovi pomeshaju.
Shta bih josh dodao.
Hmm, spomenuo bih Solitare igru koja je mnogo dobra, postoji i jedan DX Ball clone koji je takodje super tako da za igre svaka preporuka.
Nisam pokushavao Video da pushtam, ali ekran je jako kvalitetan, ne sumnjam da bi se sve super videlo.
Kameru sam koristio i za nju imam samo rechi hvale.
Bolje snima nego N73, nikakva pikselizacija snimaka ili manjak FPS-a, jedino shto moze da se desi boje pri odredjenom svetlu deluju isprane, ali tad je bash i nezgodno za snimanje i slikanje, tj u uslovima "slabe" svetlosti.

'Ајде пробај следеће, молим те:
Уради "shake to shuffle", и онда када пусти песму, искључи "shuffle". Кад стигне до краја нумере, неће пустити следећу, него опет насумичну, бар код мене.

Ја имам доста компилација електронске музике, са по 40+ песама у једном албуму, па га то можда збуњује, односно, зато ми пусти по 4-5 песама из истог албума, пре него што оде на следећи.

Први проблем није постојао код старог iPod-а, кад укључим shuffle, а други је и тамо исти био.

Што се тиче квалитета точкића, кад се после пар дана навикнеш, увидиш да је много боље да је ту сензор него механика. Не прескаче, багује, стварно ради одлично.
И још једна напомена, на iPod-у не можеш да обришеш песму (нити да је некако обележиш за брисање).

Potreban mi je savet oko kupovine MP3 playera,trenutno sam u razmatranje uzeo sledece:

1.IPod Nano neki od 1-5 generacije eventualno (predlog koji od njih u odnosu cena/kvalitet)
2.Ipod classic prevashodno zbog primamnjivog kapaciteta,verovatno 30GB ne bih preterivao bas.:d
3.Microsoft Zune prva generacija 30GB redje se nalazi ali je jeftiniji od Ipod-a,ali ne znam da li je bolji
4.Sandisk sansa Fuze
5.Sandisk sansa view,mada malo zazirem od sansa playera posto sam procitao celu temu ovde na benchmarku o njima i vidoh da su mnogo kvarljivi... Ukoliko imate neki bolji predlog voljan sam da udjem u razmatranje.

Slusalice koje takodje planiram da uparim sa MP3 playerom su neke od sledecih:

1.Sennheiser cx150
2.Razer ProTone m100
ili eventualno Sennheiser cx300 ukoliko budem bio raspolozen da se vise novcano ispruzim.:smash:

Takodje ukoliko imate neki predlog i oko slusalica slusam...:sceptic:

Aj pa tako...cheers

Kakav crni Ipod, zavisi koliko para imas, ali pre toga mnogo bolje Creative, Zune, Archos, Cowon...

Ne znam cemu toliko pljuvanje ipoda? Skoro uzeo polovan clasic 6th gen, 80gb i sve sljaka savrseno. Shuffle, playliste, sync sa konpom, zvuk extra pre cx150... i to za 90e. Iskreno, to je meni najbolja kupovina. Polovan i ocuvan classic. Sem.ako nemate fobiju od polovnih stvari

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Па и није пљување, него реално описивање. Ниједан уређај није савршен, па ни iPod, и само сам указивао на моје утиске.

И пробај баш ово што сам написао, вероватно ћеш исти резултат добити (јер је фабрички тако направљено). Највише ме нервира што се iTunes не понаша тако.

Ево, рецимо, баш пре неки дан ми iPod није препознавао да су укључене слушалице. Пусти он звук на њих, али звучник не угаси. А чује се као преко звучника, значи, тихо и неквалитетно (ја сам мислио да је то хардверски, али ето, изгледа није).

И напоменуо сам већ, да бих опет узео iPod, да купујем плејер. Једино ми је Nano нови катастрофа, па бих ишао на пету генерацију њих, или на Touch.

Poslednja izmena:
Ne znam cega ima na trzistu pa mi treba vas savet

Treba da ima sledece :

-Da radi na klasicnu/punjivu AAA bateriju (uslov svih uslova)
-podrska za mp3, wma
-FM , ne mora snimanje
-Mono LCD osvetljenje, po mogucnosti da ima zeleno
-Nesto krupnija slova
-minimalno 2 Gb memorije
-Dobri (jaki)tasteri

Batali glupavi iPod...Sansa Clip sa nekim 5udskim slušalicama ima superioran zvuk. Sony takođe ima odlične modele, ako uspeš da ih nađeš, što reče neko...

Moj matori Samsung mp3 plejer je riknuo još na kraju prošlog leta, tako da sam sebe pre nekih mesec-dva častio novim plejerom.

Pazario sam Sony Walkman NWZ-E363, model od 4 GB, po ceni od nekih 7.000,00 RSD.

Prilično sam zadovoljan. Baterija traje 25+ sati, kvalitet izrade je sjajan, uz plejer se dobija softver za transfer muzike koji automatski vrši konverziju video fajlova u format pogodan za reprodukciju na plejeru. Taj MTP fazon je malko bezvezan, navikao sam na klasično kopiranje fajlova/muzike na uređaje i sa uređaja, ali šta da se radi.

Slušalice koje se dobijaju uz plejer nisam uopšte upotrebljavao, već ga koristim uz Sennheiser MX360 bubice. Kvalitet zvuka je sjajan, jedino što je možda za nijansu tiši nego što bih ja hteo, iako je plejer setovan na non-EU region.

Jedini problem trenutno mi je nemogućnost da kod nas pronađem armband za ovaj plejer, čak sam i temu postavljao u "Gde da kupim?" rubrici, ali ništa.

Poz.

16457-sony-walkman-nwz-e363-4-gb-video-mp3-player-picture-large.jpg

Nazad
Vrh Dno