Šta je novo?

predlog za hard od 1 tb

MACISR

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2007
Poena
304
trebao bi mi jedan savet u vezi HDD hocu da uzmem sata3 od 1TB ali da je povoljniji jer sam u deficitu sa parama sto se vidi dole iz prilozenog i dali to opste odgovara u ovaj komp kujem komp sa sledecim

-AMD Phenom II X6 1055T Six-Core 2.8GHz/9MB
-GIGABYTE GA-870A-UD3 AMD 870+AMD SB850,4xDDR3,E-Sata 3,USB 3.0,RAID,FW,SB7.1,2xFW
-GRAFICKA MSI 6850 Cyclone,
-KUCISTE Cooler Master CM 690 II Advanced
- CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W Full Super series napajanje
-MEMORIJA (2x2gb kingston HYPERX)

Molim za neki predlog i za cenu otprilike, hvala unapred

WD Black je bacanje para jedino sto je na njegovoj strani u odnosu na samsung je garancija 5god na prema 3god kod samsung ostalo samsung je i brzi i hladniji i tisi tako da preporuka samsung 1TB ako je za sistem naravno mada moze i za storage

milosikaca,
nekako mi ne ide u istu recenicu " brzi hladniji tisi ", sa skoro dva puta kracom garancijom, duplo manjom kes memorijom i bolji.
jedino si za pare pogodio, samsung je jeftiniji.

i da,
pokretac teme je zeleo sata3 hard, a samsung spinpoint f3 hd103sj ( ako si na njega mislio ) to nije.
a da je jeftiniji od faex-a to si ubo.

WD Black nikako ne dolazi u obzir. Ne osporavam njegovu pouzdanost i kvalitet, ali cena je skoro pa duplo u odnosu na Samsung F3 i WD Blue.
A što se tiče WD Blue i Samsung F3 koji je manje bučan, brži u radu, i naravno generalno pokazao kao pouzdaniji - manje otkaza u garantnom roku ako neko ima info iz prve ruke?

P.S. Koliko vidim da li je disk SATA2 ili SATA3 nema neke razlike u praksi. Tako da i to nije neka prednost WD blue u odnosu na F3.

Poslednja izmena:
WD Black nikako ne dolazi u obzir. Ne osporavam njegovu pouzdanost i kvalitet, ali cena je skoro pa duplo u odnosu na Samsung F3 i WD Blue.
A što se tiče WD Blue i Samsung F3 koji je manje bučan, brži u radu, i naravno generalno pokazao kao pouzdaniji - manje otkaza u garantnom roku ako neko ima info iz prve ruke?

P.S. Koliko vidim da li je disk SATA2 ili SATA3 nema neke razlike u praksi. Tako da i to nije neka prednost WD blue u odnosu na F3.

Razlika postoji, nije toliko izražena doduše, ali postoji. Na WD blue 500 GB sata 3 mi je instaliran sistem i mogu reći da je brži od Samsung F4.

Ako već pričamo o diskovima od 1 TB, onda zašto niko ne predlaže Hitachi? Pouzdaniji i od WD-a i od Samsunga...

Ja sam samo ova izdvojio kao neki sumarum cele priče jer kao što rekoh WD Black je skup za ono što meni treba, a ova dva WD Blue i Samsung f3 kako cenom, pozitivnim komentarima su se sami nametnuli.
Koristio sam Hitachi SATA2 disk preko 4 godine i mogu reći samo reči hvale. Ali ne bih da dajem ocene na osnovu samo jednog primerka. Mada je i on jednom iz čista mira "izgubio" jednu particiju sa podacima za sva vremena...

O kom Hitachi modelu pričamo od 1TB?

milosikaca,
nekako mi ne ide u istu recenicu " brzi hladniji tisi ", sa skoro dva puta kracom garancijom, duplo manjom kes memorijom i bolji.
jedino si za pare pogodio, samsung je jeftiniji.

i da,
pokretac teme je zeleo sata3 hard, a samsung spinpoint f3 hd103sj ( ako si na njega mislio ) to nije.
a da je jeftiniji od faex-a to si ubo.

svaki samsung koji sam imao uvek je bio hladniji a tisi da ne pominjem u odnosu na WD.imao sam dve 500GB F3 u raid-u smesno su se cule u odnosu na WD blue(black da ne spominjem).razlika sata2/3 je ne primetna(samo na SSD-u).a to sto WD ima vise kesa i samim tim da je brzi i nije jer su mnogi rekli bas suprotno a i moja su iskustva to potvrdjuju e sad za garanciju da ima 2 god duze ima to stoji.

tokretac teme jeste hteo sata3 al je usledilo kasnije pitanje ponovo koji HDD od 1TB bez naznake sata2/3

@Munja

Za sistem uzmi disk koji ima što manje vreme pristupa. WD1002FAEX i WD10EALX imaju manji access time od Samsunga F3. Pošo si rekao da black ne dolazi u obzir, kupi onda WD10EALX.

@milosikaca

Samsung ima malo veći transfer od WD Black-a ali ima i veći access time. Access time bitniji podatak ako se disk koristi za sistem.

Treba mi hard od 1TB.
Razmisljam o samsungu F3.
E sad:
Da li uzeti sata2 ili sata3?
Da li uzeti 5400 ili 7200?

Cene su im priblizne, ali koja je razlika sa obrtajima? Da li je neki od njih sporiji ili brzi ili sta vec to znaci?

Ako ti treba samo za storage idi na neki od ovih sa manje obrtaja, WD Green ili Samsung EcoGreen.
Ako je za sistemsi, onda neki na 7200 RPM, Samsung/WD/Hitachi, uzmi koji je jeftiniji i koji ti je dostupan, sve je to same shit.
:wave:

Nazad
Vrh Dno