Šta je novo?

predlog za hard od 1 tb

MACISR

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2007
Poena
304
trebao bi mi jedan savet u vezi HDD hocu da uzmem sata3 od 1TB ali da je povoljniji jer sam u deficitu sa parama sto se vidi dole iz prilozenog i dali to opste odgovara u ovaj komp kujem komp sa sledecim

-AMD Phenom II X6 1055T Six-Core 2.8GHz/9MB
-GIGABYTE GA-870A-UD3 AMD 870+AMD SB850,4xDDR3,E-Sata 3,USB 3.0,RAID,FW,SB7.1,2xFW
-GRAFICKA MSI 6850 Cyclone,
-KUCISTE Cooler Master CM 690 II Advanced
- CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W Full Super series napajanje
-MEMORIJA (2x2gb kingston HYPERX)

Molim za neki predlog i za cenu otprilike, hvala unapred

I mene ovo zanima :), da li je bolje uzeti WD Blue, WD Black, ili neki Samsung, recimo F3?

Koliko sam čitao WD Black je dosta bučan, mnogi se žale na to, a kažu da Blue nije značajno sporiji, dok su mnogi zadovoljni i sa Green.

?

Neznam dali odgovara sata 2 na ovu plocu, da prebacim sa drugog kompa, citam komentare na netu i uglavnom svi govore da 1 TB sata 3 krce prilikom zapisivanja da su bucni i greju se, pa se razmisljam zasto bih se nervirao zbog toga kada imam od 500gb koji se ni necuje

Ne znam zašto ganjaš Sata 3 HDD, isto će raditi i Sata 2. Ako ti ploča podržava Sata 3 onda će raditi i Sata 2 HDD na njoj.

Ne dobijaš ni brzinu :), Sata 3 ti treba samo ako hard disk može da prebaci nekih 265 MB/s, a ni jedan ne može koliko znam (ne računam RAID). Čak je i Sata 1 sasvim dovoljan za hard diskove.

A zašto onda prave Sata 3 hard diskove? Valjda zato da bi bili u trendu. Da bi navukli nekoga ko misli da je taj hard disk brži od Sata 2 hard diska.

Ako ti ploča podržava Sata 3 onda na nju pored Sata 3 možeš staviti i Sata 2 i Sata 1 hard diskove.

Uzmi WD caviar black, imas neke sa sata2 neke sa sata3. Imaju garanciju od 5 godina i po tome odskacu od komkurencije. Ja imam i sata2 i sata3, rade super,mada ovaj sata3 nekad krci. Ako ti je cena glavni faktor,onda uzmi f3

Imam vec pola godine WD Caviar Green od 1 TB i jako sam zadovoljan.Kostao je nesto preko 5000. Nije nesto bucan, ne greje se mnogo(pod svim opterecenjima ne prelazi 35 stepeni), bafer 64MB.Preporuka svima.

Ja sam kupio pre neki mesec samsungov jedan hard i mogu reci da je fenomenalan. Gotovo se ne cuje, ne greje se ni malo, ma izuzetan. moja preporuka je samo samsung. Nemojte da se igrate i uzimate druge proizvodjace jer mislim da je firma samsung najaca . Imam njihov monitor vec 15 godina i kao nov je jos uvek.

Ja sam kupio pre neki mesec samsungov jedan hard i mogu reci da je fenomenalan. Gotovo se ne cuje, ne greje se ni malo, ma izuzetan. moja preporuka je samo samsung. Nemojte da se igrate i uzimate druge proizvodjace jer mislim da je firma samsung najaca . Imam njihov monitor vec 15 godina i kao nov je jos uvek.

al se nalupeta covek, pa to je za nepoverovati :eek:

da li da zavrsi u potpisu, hm, par, nepar, par, nepar, ma jok :D

Hehe covek kupio jedan disk i sad mu samsung najbolji proizvodjac na svetu:D

^ i jedan monitor koga ima vec 15 godina ;)

Ma odlican je, ti se hard diskovi vec petnest godina ugradjuju u samsung monitore, ma to je vrh vrhova, dobro da si uzeo samsung, inace bi se grdno zeznuo, bonnnnaaaaaa :DDDD

Inace, i mene ceka jedan isti takav, znaci terabajt ipo na 5400, odlucio sam da u masini imam samo eco hardove i ssd, to se ne greje i ne cuje, ma vrh.
Ide ovaj moj blue u oglase, jes da je tih za svoju klasu, ali hd filmovi su hd filmovi :d

Hehe covek kupio jedan disk i sad mu samsung najbolji proizvodjac na svetu:D

Dobro sad de,

ja sam izmenjao nekoliko harda i mogu da kažem da mi je za sada Samsung najbolji. Koristim F3 1TB za sistem , a F4 2TB za storage.

Prednosti su

- kvalitet, cena, pouzdanost ....

mane

- garancija od 3 godine

Meni smeta sto je WD Black bucan. Radi on odlicno, ali se cuje.

Dobro sad de,

ja sam izmenjao nekoliko harda i mogu da kažem da mi je za sada Samsung najbolji. Koristim F3 1TB za sistem , a F4 2TB za storage.

Prednosti su

- kvalitet, cena, pouzdanost ....

mane

- garancija od 3 godine

Sad sam uzeo dva F2 od 1.5TB pa cemo videti kakvi zasad mi nista nesmeta osim kliktanja prilikom paljenja kompa:d

Druže taj F2 je za backup. Bolje da si išao na F3 za sistem i F4 za backup

Druže taj F2 je za backup. Bolje da si išao na F3 za sistem i F4 za backup
Pa i jeste za backup sistem je na SSD-u i iso bi na f4 ali mi zafalilo para:(

Evo brzine kopiranja sa jednog na drugi:) ja zadovoljan:p

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Pa i jeste za backup sistem je na SSD-u i iso bi na f4 ali mi zafalilo para:(

Evo brzine kopiranja sa jednog na drugi:) ja zadovoljan:p

Nije loše, odlično :)

Samo da znaš da se ta 3 TB brzo napune ;)

Naravoučenije - mesta nikad dosta :guitar:

Nije loše, odlično :)

Samo da znaš da se ta 3 TB brzo napune ;)

Naravoučenije - mesta nikad dosta :guitar:
Znam *** racunam da ce mi koji mesec izdrzati:d do tad cu love skupiti pa ako treba jos koji od 2TB :D

Ajme šta vi radite sa tim hard diskovima :d, narezujete li vi šta? :)

Ajme šta vi radite sa tim hard diskovima :d, narezujete li vi šta? :)

Od kada sam pazario F4 od 2 TB nisam narezao bukvalno ni jedan disk.

*Samo sam napravio bolji raspored. Uveo sam foldere Filmovi, Serije, MP3/domaća - strana ....

Ja već nekih godinu skoro koristim WD1001FALS (1TB-crni) i jeste malo bučniji i malo topliji ali meni ne smeta :) a imam i WD5000AAKS isto ok hard, nemam zamerke, a tu je i WD 1600 Caviar iz 2004 za koji sam mislio da je riknuo u prošlonedeljnom experimentu zamene grafičke ali izgleda da sam ga prerano otpisao :) još radi :D
e da kao rezultat ponemutog experimenta sad mi je u mašini kao sistemski disk prastari WD200 Potrege iz 2002 god, za ne poverovati :) i radi :) jeste malo sporiji ali ... kad sredim makinu moraću da ga uparim sa jednim quantumom iz 2000-dite, isto 20GB da vidim kako će raditi u raidu :D

Od kada sam pazario F4 od 2 TB nisam narezao bukvalno ni jedan disk.

*Samo sam napravio bolji raspored. Uveo sam foldere Filmovi, Serije, MP3/domaća - strana ....

Same here.

Kupio F3 1.5TB i DVD rezac mi DVD-a nije video. Sad sam pazario jos jedan kako bih mogao da reorganizujem internet backup :D

Šta uzeti za sistem 1TB Samsung SpinPoint F3 HD103SJ SATA2 7200RPM ili 1TB Western Digital WD10EALX Caviar Blue 7200RPM SATA3 ili nešto treće?
WD je skuplji nekih 500 dinara.

Šta uzeti za sistem 1TB Samsung SpinPoint F3 HD103SJ SATA2 7200RPM ili 1TB Western Digital WD10EALX Caviar Blue 7200RPM SATA3 ili nešto treće?
WD je skuplji nekih 500 dinara.

SASMSUNG! :)

Vrh Dno