Šta je novo?

Predlog za gaming komp

Mana

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
619
Okosnica svog buduceg kompjutera je tu, treba mi samo jos malo finog podesavanja pa verujem da cete mi pomoci. Evo ovako:

1 Kuciste Cooler Master ( ako ne nadjem acs800 mislim da je ta oznaka, uzecu cm1200 ili HAF u najgorem slucaju)
2 napajanje to ne znam. Mozda OCZ 650w svaki predlog dobrodosao
3 Ploca to stvarno ne znam.
4 proca Intel 8500
5. Memorija verovatno OCZ Reaper ddr2 1066 5-5-5-18 HPC, mozda mushkin i sl.
6. hdd wd 640aaks X2
7. optika to pojma nemam sta cu
8. Monitor Samsung t220 (mozda neki full hd - ne vidim ih po cenovnicima)
9. Grafika 4870 verovatno saphir toxic, mozda palit ....

Ima neko predlog za plocu, napajanje ili bilo sta drugo?
Svaki predlog, a pogotovu za plocu, je dobrodosao!
Poz.

Okosnica svog buduceg kompjutera je tu, treba mi samo jos malo finog podesavanja pa verujem da cete mi pomoci. Evo ovako:

1 Kuciste Cooler Master ( ako ne nadjem acs800 mislim da je ta oznaka, uzecu cm1200 ili HAF u najgorem slucaju)
2 napajanje to ne znam. Mozda OCZ 650w svaki predlog dobrodosao
3 Ploca to stvarno ne znam.
4 proca Intel 8500
5. Memorija verovatno OCZ Reaper ddr2 1066 5-5-5-18 HPC, mozda mushkin i sl.
6. hdd wd 640aaks X2
7. optika to pojma nemam sta cu
8. Monitor Samsung t220 (mozda neki full hd - ne vidim ih po cenovnicima)
9. Grafika 4870 verovatno saphir toxic, mozda palit ....

Ima neko predlog za plocu, napajanje ili bilo sta drugo?
Svaki predlog, a pogotovu za plocu, je dobrodosao!
Poz.

Reci budzet bolje

Hvala hectoru na odgovoru. U tom smeru sam i ja nesto razmisljao.
Oznaka kucista koje si mi predlozio je Antec 1200? Ja sam se bas naprzio na Cooler Master ATCS 840, ali gde ga kupiti, mada i ovaj antec 1200 ne izgleda lose,ako ne nadjem 840, uzecu 1200.
Samo nesto da napomene. Graficku karticu i memoriju cu dobiti iz LA-a, a ostatak cu kupiti ovde.
Memorija ce biti verovatno reaper, mada sam oduvek zeleo mushkina u kompu, pa se i tu lomim.

Vidite ovo
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=181971

ASUS P5Q pro je jedna od sigurno boljih ploca koja se sada moze kupiti, ali nikada nisam voleo Asusa, to vec nema veze sa razumom, ali tako je. To je nesto licno.
Da li moze neki predlog u Gigabyte smeru za plocu?
Skrecem paznju da kupujem gaming konfu i da prosto ne mogu a da ne overklokujem sve. Gaming konfa je uvek spora i uvek vruca, to svi znamo :)

Sto se tice budzeta nemam striktno ogranicen budzet, jer kvalitet uvek diktira cenu. Jedino sto znam da ne zelim da finansiram industrijsku revoluciju, tako da cu ssd diskove, ddr3 memoriju i nehelema, kupiti verovatno dogodine, ne sad.

I jos nesto - hladjenje CPU-a! Sa cim da hladim 8500 intela koga bi voleo malo da nasviram,ne preterano, bar do 4ghz, mislim da to nije mnogo?

Evo ovde imas opsirnije o monitoru, koliko sam shvatio ti trazis 19x12 a to skoro svi 24" imaju.
Ploca, DFI Lan Party P45-T2RS Plus ili ista ta samo non PLus koja je malo jeftinija i u sustini ista...

Hladjenje za CPU, OCZ Vendetta2 ili neki Thermalright...

Kuciste, verujem da si mislio na Antec 1200 a ne CM... CM HAF ima ok hladjenje a i CM ATC840 je vredno investicije po meni. :)

Napajanje, mozda da sacekas malo da stignu Corsair napajanja na Seasonic platformi, najavili su da ce stici do nove, a u krajnjem slucaju imas alternativa...

Poslednja izmena:
@peja GA-EP45-DS3R pa ne izgleda lose samo mi malo hladjenje deluje bezvezno. Sta mislis o GA-EP45DS3P ili GIGABYTE GA-EP45-DQ6 ili GIGABYTE GA-EX38T-DQ6 ili GIGABYTE GA-X48-DS4.

A sto se tice monitora izgleda super. Sada je T240 prvi na listi zelja. Samo jedno objasnjenje molim.
Da li je ova tvrdnja tacna!
Da bi monitor bio Full HD mora da ima rezu od 1920 x nesto i da ima ima HDMI prikljucak.

Da dobro izgleda i DFI. Ne znam o toj ploci nista. U trenutku su bljesnuli Kada je tip iz ABIT-a koji je dizajnirao BP6 presao kod njih, a posle su opet poslali prosecni. U poslednjih godinu dana mi se cini da GB pravi jako kvalitetne ploce. Nisam bas u toku vise, zena, kuca, i ostalo sto stize s godinama, mozda gresim.

Poslednja izmena:
Onda GA-EP45-DS3P. Skuplju plocu od ove nema svrhe da uzimas. I ja sam vise za DFI. FullHD rezolucija je 1920x1080, sa odnosom stranica 16:9 (kao kod LCD TV-a), dok je kod monitora standard 1920x1200 i 16:10, mada npr. Benq ima jeftiniji model od 22" koji je 1920x1080.

Onda GA-EP45-DS3P. Skuplju plocu od ove nema svrhe da uzimas. I ja sam vise za DFI. FullHD rezolucija je 1920x1080, sa odnosom stranica 16:9 (kao kod LCD TV-a), dok je kod monitora standard 1920x1200 i 16:10, mada npr. Benq ima jeftiniji model od 22" koji je 1920x1080.

Dobro, ako mislis tako, plocu smo pronasli. Pa sada ispada da Samsung T240 nije full hd monitor samo zato sto nema odnos stranica 16:9. Ma nek se ..... Jos i bolje. 16:9 mi je mnogo siroko, a nisko. A kako li ce mi X-box kapirati monitor? Da li cu moci da pustam igrice na njemu?

Nego Hector mi je skrenuo paznju na jednu "sitnicu". Taman sam odabrao graficku karticu kad medjutim....
Naime iz ovog posta http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=175685 ispada da je razlika izmedju 512 MB i 1GB memorije na kartice poprilicna. Da definitivno neka sa 1 GB memorije. Hvala ovo je zaista koristan savet.
I hvala c-p-r za izbor kulera.
Samo me jos ovo muci - X-box na Samsung-u T240 moze li to?

Hectore da li ti radis u Gigatronu? Posalji mi odgovor na PM.

Pazi sad komentar:
Bio je izlozen T240 pored i ono ne moze da se poredi koliko se ide u korist ovog modela (misli se na Samsung 2493HM). Verovatno su drugachija podeshavanja bila.
U principu nashikan je kontrast na oba monitora i stvarno je muka za gledati dok se ne podesi prava stvar.... Vise o tome na
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180177

Eto sad dileme.... Sad cu da puknem i sve u lepu....

OK,

Ploča: ako ideš na RAID opciju sa tim diskovima treba ti definitivno ploča sa ICH9/10-R south bridge-om. Pošto znam da naginješ Gigabyte-u, ništa lošije (jeftinije) od GA-EP45-DS4 ne preporučujem. Za 15ak eura više može se naći DFI LanParty DK X48-T2RS koju smatram trenutnom best-buy opcijom za srednjo-gornji segment.

Napajanje: Corsair definitivno, ako nađeš, mislim da nema boljeg kod nas na tržištu. Nešto sam skeptičan po pitanju OCZ-a. Drugu je zadimio jedan kilovatni EliteXtreme nakon nedelju dana korišćenja. Naravno, možda je loš primerak bio u pitanju...

Memorija: OCZ Reaper ako je 2x2GB varijanta, mislim da je OK.

CPU je OK ali sve zavisi od budžeta... Možda bolje iskopati neki Q6600 i za manje para? U ostalom, kakvo hlađenje planiraš? Koji cooler?

Poz.

Vrh Dno