Šta je novo?

Predlog u vezi razmene.

Z1000

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
319
Skontao sam da mi 90% ljudi ponudi na PM prodaju igre. Vecina je po 2500din. Mislio sam da otvorimo temu samo za prodaju ili da stavljamo isto u aktuelnoj temi za razmenu, samo da fixna cena bude 2500din. Tj da se zabranjuje veca. Mislim da ce biti lakse tako, jer em mogu da kupim polovnu, em mogu svoju da prodam, pa kupim neciju, a razmenom se to ne garantuje ni izbliza jer se ne moze potrefiti ukus tako da ... ;)

Poslednja izmena:
Neće to da pije vodu jer benč ima kvalitetnije oglase od samih diskusija na forumu, pa ako hoćeš da trguješ idi u male oglase, razmena ne samo razmena, a to što mnogi zloupotrebljavaju ćee dovesti da je ukinu (opet).

Mislim da je predlog sasvim ok, ali kako god, ako ne moze ne moze, ne odredjujem ja :)

I ja podrzavam ideju. Najvise korisnika ps3 je ovde, ako pored razmene nekom odgovara prodaja da bude dozvoljeno da se naznaci. Primer. Menjam igru X za igru Y ili prodajem za 2500din.

Neće to da pije vodu jer benč ima kvalitetnije oglase od samih diskusija na forumu, pa ako hoćeš da trguješ idi u male oglase, razmena ne samo razmena, a to što mnogi zloupotrebljavaju ćee dovesti da je ukinu (opet).

Situacija sa PS3 je specificna jer su samo originali dostupni, a razmena se vrlo brzo izgustirala, vecina ljudi trazi specificne igre pa ako nemam da ponudim tu igru da znam da mogu da je kupim za neku sumu.

Verujem da bi to bench-u osiguralo jos vecu bazu korisnika.

bench ne zeli takvu vecu bazu korisnika. kad je satj/forum postao jedan od najpopularnijih hw-skih u zemlji, poceo je da skuplja veliki broj preprodavaca koje na forumu zanima samo soba "Mali oglasi". sva ona pravila koja su uvedena vezano za oglase je upravo da bi se ti ljudi sprecili da popularnost benchmarka koriste za svoju korist, jer oglasi postoje cisto da bi aktivni clanovi mogli da nesto prodaju/kupe povoljnije.

tako dolazimo i do ove teme :) .. ako to budu dozvolili, sjatice se gomila preprodavaca a to je upravo sto benchmark nece. i ovako je situacija nategnuta kad neko kaci igre za razmenu a ti kad ga kontaktiras on ti odgovara cene. a da ne pominjemo da je cela soba o konzolama na klimavim nogama zbog ponasanja clanova :D

a sta ako sad neko oce da proda fifu 10 mora da je proda za 2500 ?a kupi CoD 5 za 2500 ?pa nije isto............

Razmena je razmena, a ako neko hoce da je proda, postoje mali oglasi.....
Ako neko hoce da menja, hocu da znam da menja igru a ne da mi kaze menjam je za xyz igara, ali ako hoces dacu ti je zyx dinara....
To je posteno, i mislim da bi trebalo prijavljivati ljude koji razmenu koriste za prodaju....
Uostalom, to je samo jedan post vise, a tako bi se videlo ko hoce da prodaje a ko hoce da zaista menja....
Mislim da ovo ne treba...

Poslednja izmena:
Pa ja sam npr. stavio jedan post u razmenu i jedan u oglase. Svi koji su se javili da menjaju nudili su nesto sto mi stvarno ne treba, drugi su se javili da je kupe jer su videli oglas, ja prodao igre svi srecni. Sta je problem staviti jedan post u oglase, jedan u razmenu pa ako neko ponudi nesto sto ti treba zamenis, ako ne ima lepo cenu u oglasima i to je to. Mislim da je nepotrebno da se menjaju pravila.

I ja mislim da bi trebalo da otvorimo temu za prodaju igara jer ako mene interesuje neka igra zasto da trazim pola sata po oglasima ako mogu odmah da vidim sta se nudi, i da bi sprecili slucajeve gde neko nudi igru za razmenu a kada se javis on ti trazi pare.Zato ako hocete da clanovima bencha pruzite bolju uslugu napravite temu za prodaju.

I ja mislim da bi trebalo da otvorimo temu za prodaju igara jer ako mene interesuje neka igra zasto da trazim pola sata po oglasima ako mogu odmah da vidim sta se nudi, i da bi sprecili slucajeve gde neko nudi igru za razmenu a kada se javis on ti trazi pare.Zato ako hocete da clanovima bencha pruzite bolju uslugu napravite temu za prodaju.

Ako te zanima igra za Ps3 recimo u oglasima, ukucas u pretrazivacu Ps3 i dobijes sve ponude, nema sta da trazis pola sata, vrlo prosto brzo i efikasno :)

ma mozemo mi sad da ovde drvimo do sutra, ali to nece da promeni cinjenicu koju sam napisao u prvom pasusu svog prethodnog posta.

a i kosta je krajnje jednostavno objasnio kako ide pretraga u oglasima, procedura od celih 5 sekundi.

Okej, moze i tako samo sam mislio da ideja nije losa.

Nazad
Vrh Dno