Šta je novo?

Predlog konfiguracije do 19 000

goran988

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2008
Poena
305
Moze predlog konfiguracije (samo kuciste) za do tacno 19 000 dinara u: http://www.emmi.rs/naslovna_stranica.1.html
Jeste malo para, ali to je maksimalni budzet.

Racunar bi se koristio prvenstveno za internet, muziku, filmove, pes 2013, nba 2013, i tako neke manje zahtevne igrice. Kuciste bi bilo prikljuceno na tv dijagonale 32". Hvala.

Poslednja izmena:
i da igra na njemu zumu deluxe...

neće da može

Pa neće moći, jer je to vrlo preslabo, ali i ako bude teralo komp će biti opterećen 101posto. I taj Pes i Nba, pa nije baš da nisu totalno nezahtevni, umeju i oni da opterete komp. Ali, što ti kažeš nemaš više love. Tako da rizikuj, ša je tu je:cool:

Ako hoćeš da se poigraš nešto AMD sa integrisanom grafikom pod obavezno, g530 nije loš procesor obzirom koliko košta ali mu je integrisana grafika oko 2-3 puta slabija od AMD-a, dobra stvar kod AMD-a jeste da kasnije možeš da dokupiš posebnu grafiku recimo 6570 ddr3 (oko 5000din) i upariš je sa integrisanom.

Ako hoćeš FM2 platformu jedino rešenje je A6 5400k procesor koji pored otključanog množioca ima bolju grafiku od najjeftinijeg 5300 ali su mu CPU performanse poprilično loše (2 jezgra i samo 1mb keš memorije) ako ti treba kušte i DVDRW nemoše ispod 24k din
Za krajnje ograničen budžet ipak predlažem FM1 platformu:

APU FM1 AMD A6-3500APU FM1 AMD A6-3500
MB FM1 A55 MSI A55M-P33
Memorija DIMM DDR3 2GB 1600MHz Kingston HyperX, komada 2
HDD SATA3 7200 500GB WD Caviar Blue WD5000AAKX
Kuciste 500W Spire CoolBox 305B
DVD+/-RW Samsung SH-224BB/BEBE / SATA/ black

sve ovo je 22162 din u emmi

Ovo je minimum da igrice rade koliko toliko solidno pošto je integrisana grafika daleko bolja od A4 5300, mislim da je za nijansu bolja od A6 5400k, dok je sam CPU (3 jezgra i 3mb L2) ipak daleko bolji od FM2 A6 5400k (uz to je i jeftiniji ~500din), uz neki lagani OCC na 3GHz biće to sasvim OK.

Emmi ti je najjeftiniji bez obzira što nemožeš da uzmeš na čekove, baš smo nešto računali sa drugarom šta je bolje uzeti u emmi na kreditnu karticu ili u winwin/gigatron na čekove i došli do sledećeg zaključka:
Moja kredtina kartica OTP banke daje 60dana bez kamate,
ukoliko planiram da odplatim komp/komponentu za 3-4 meseca (u tvom slučaju bi bilo po 5000din što smatram da nije puno) bolja je kreditna kartica
ako se ide na veliki rok otplate bolji su čekovi, moraš uzeti u obzir da su cene u winwin/gigatron, generalno svud gde ide odloženo plaćanje u proseku 15% veće nego kada se kupuje za keš (kartica), tako da se po meni kupovina na čekove isplati samo za veće kupovine 40.000din i više sa otplatom na 6-12 meseci.

Poslednja izmena:
Uf ,razumeo sam sve.Ali kao sto rekoh vezan sam samo za cekove ,kreditnu mi ukinuli,kada sam pre par meseci refinansirao kredit.Uzimam konfu islljucivo za net,drugom klincu,stariji koristi moju konfu iz potpisa za igre.Kolko sam shvatio za multimediju ,bilo koju da uzmem necu pogresiti ,ali amd ima bolju integrisanu grafiku,tako da cu verovatno ici na nju ,jer ne planiram da kupujem dodatnu ,jer najzahtevnije sta ce se raditi na kompu,su igrice preko fejsa ,koje ce igrati klinac i supruga .Hvala na iscrpnom odgovoru.

naravno . radiće perfektno .

u igrama ćeš najverovatnije trebati da podesiš 720p rezoluciju, ali će to raditi tip top
(ovaj cpu inače ima turbo mod od 3.8ghz, a grafika u odnosu na intelovu integrisanu je dupe i oko)

Da li za ove modele AMD procesora važi ono: Što brža RAM memorija, to brža grafa?

važi

Hvala.

Nazad
Vrh Dno