Šta je novo?

Hardver Predlog Intel konfiguracije

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Botrew

Zapažen
Učlanjen(a)
18.03.2025
Poena
2
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 & Raijintek Leto Pro
Matična ploča
ASUS Crosshair VIII Hero WiFi
RAM
2x16 GB DDR4 Kingston Hyper X Fury 3600MHz
GPU
AsRock RX6800 16GB GDDR6
Storage
2 TB Samsung 990 Pro & 2x4TB Seagate Barracuda
Zvuk
On board integrated 7.1
PSU
ASUS Strix 750W Gold 80+
Kućište
Cooler Master Cosmos II 25th Anniversary Edition
Monitor
MSI MAG 274R
Miš & tastatura
Logitech G900 & Hama Cyberboard
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav, potreban mi je savet za sklapanje intelove konfiguracije, tj. potreban mi je procesor, ploca, memorija do nekih 80000 - 100000, iskljucivo za igranje igara, da bude ddr5.
Imam Samsung 990 Pro 2TB, ASUS Strix 750W, AsRock RX6800 16gb. Pa ako neko ima iskustva, zamolio bih za par predloga, ceo dosadasnji zivot za racunarom sa imao AMD bazirane konfiguracije.
Hvala unapred.

S' obzirom na gaming namenu i budžet koji više nego pokriva AMD X3D sa pločom i RAM-om, o trenutnom Intelu nemoj ni da razmišljaš/trošiš mozak! :)

Po meni ni prethodni, a još uvek dostupan, nije bio naročito za uzimanje (12/13/14th gen), zbog potrošnje, grejanja i problemima sa 14-om generacijom, iako je generalno parirao AMD-u po performansama, i "kud i kamo" po cenama.

A tek ako se iste uzmu u obzir.... Nope, nope, nope 👎
Primera radi, fakat već "mrtav" AM4 - iole krštena ploča (~MSI B550M PRO-VDH), "prastari"* R7 5700X sa (trenutno preskupih) 16GB DDR4 memorije == ~260e u našim radnjama.
Za te pare jednostavno nemaš Intel koji može da parira. Naravno, priča je gotovo ista, koji god budžet/segment da gledaš...

"prastari"* R7 5700X

* Reče Ćofi kuckajući na Phenom II X6 dinosaurusu 😎💁‍♂️🤣🤣

Pozdrav, potreban mi je savet za sklapanje intelove konfiguracije, tj. potreban mi je procesor, ploca, memorija do nekih 80000 - 100000, iskljucivo za igranje igara, da bude ddr5.
Imam Samsung 990 Pro 2TB, ASUS Strix 750W, AsRock RX6800 16gb. Pa ako neko ima iskustva, zamolio bih za par predloga, ceo dosadasnji zivot za racunarom sa imao AMD bazirane konfiguracije.
Hvala unapred.
Gde sad nađe da menjaš sa AMD... da si imao 2600k, 7700k ili neku sličnu mašinu, pa navika... ali sad kad Intel nema smisla... mazohizam :D

Vrh Dno