Šta je novo?

Predinfarktno stanje!

Garfield

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2007
Poena
304
Pozdravljam sve ljude koji su dosli da pogledaju ovaj naslov. Problem koju cu navesti desava mi se iskljucivo kada pokrenem neku igru, bilo to WOW, S.T.A.L.K.E.R., C&C Tiberium Wars ili cak starije naslove CS 1.6 pa i emulator za Nintendo 64 . . . Levo pomenuta konfiguracija je stara 2 meseca i radilo je sve bez problema sve do nekih 2 nedelje unazad. Pokusavao sam da resim problem na razne nacine: reinstalirao sam windows xp sp2, windows xp sp2 x64, skidao sam naj novije drajvere sa nvidiinog sajta, takodje sam skinuo naj noviji DX 9.c, medjutim uvek se ista stvar desava. Nakon ulaska u igru (bilo koju) potrebno je otprilike 10-20 sekundi dok ne zablokira ceo sistem. Predpostavljam da je neki kvar u grafickoj mada nisam siguran jer nisam strucan da sam donosim takve zakljucke. Razmisljam da li ima neke veze sto memorije nisu istog takta, mada ne verujem da je to u pitanju jer je radilo tako pre bez problema. Ako neko ima resenje za ovaj problem bio bih mu jako zahvalan, ili barem da mi se kaze u cemu je problem da ne menjam bespotrebno pogresnu komponentu.

Meni se desavao to isto kada igrica ima neki intro. Problem sam resio tako sto sam skinuo nove drajvere za maticnu plocu. Probaj, ne moze da skodi.

Meni se desavao to isto kada igrica ima neki intro. Problem sam resio tako sto sam skinuo nove drajvere za maticnu plocu. Probaj, ne moze da skodi.

Probao sam i sa novim drajverima za graficku i sa novim drajverima za plocu, medjutip uvek ista pojava.

Iscupaj jedan od modula iz ploce (za pocetak-taj RC) i probaj onda...tek da vidis da nije do memorije.

Iscupaj jedan od modula iz ploce (za pocetak-taj RC) i probaj onda...tek da vidis da nije do memorije.

Pomislio i sam ja na to, medjutim isti je slucaj, nista se ne desava, cak sam i reinstalirao windows posle toga sa jednim modulom i pokrenuo prvu igricu odmah nakon postavljanja svih drajvera medjutim, isti problem. :wall:

Ja sam davno imao sličan problem, a uzrok je bio pregrevanje grafičke kartice.
Komp je normalno radio u 2D, međutim, 30ak sekundi po startovanju neke igre, zakucao bi se i morao sam hardverski da ga resetujem.
Proveri temperaturu/hlađenje grafike. Pozajmi od nekoga drugu grafičku pa testiraj.

Ja sam pre imao problem sa MSI pločom.Samo na igricama se odražavalo.Radi normalno pola minuta pa sve "zaledi" dva minuta i tako u krug.Mislili smo isto da je grafika,i sve redom menjali te se na kraju nametnuo zaključak da je ploča.:crash:

Ja sam davno imao sličan problem, a uzrok je bio pregrevanje grafičke kartice.
Komp je normalno radio u 2D, međutim, 30ak sekundi po startovanju neke igre, zakucao bi se i morao sam hardverski da ga resetujem.
Proveri temperaturu/hlađenje grafike. Pozajmi od nekoga drugu grafičku pa testiraj.

Temperatura graficke mi je u fazi mirovanja negde oko 48 stepeni. Zvao sam servis i kazu da je to potpuno nornalno za taj model, cak super, jer moze da se zagreje i do 60 stepeni a da nista ne radi. Tako barem oni tvrde . . .

Ja sam pre imao problem sa MSI pločom.Samo na igricama se odražavalo.Radi normalno pola minuta pa sve "zaledi" dva minuta i tako u krug.Mislili smo isto da je grafika,i sve redom menjali te se na kraju nametnuo zaključak da je ploča.:crash:

Upravo isi simptom mi se desava, i jos nesto sam primetio. Kada sam probao da instaliram vistu, zaledila se slika na kon zavrsetka instalacije pred ulazak u desktop prvi put. Odnosno kada vidndows setuje desktop prema jacini konfiguracije. Zatim sam ga fizicki restartovao i vista se nije podigla u aero mogu nego u obicnom. Aero mod sam tada postavio po uputstvu koje sam pronasao na netu i radio je bez problema. Medjutim u visti (vise je ne koristim, sada sam na win xp sp2) prilikom startovanja opcije refresh na "Rate and improve your computer's performance "uvek" se zakucao na prvoj cetvrtini tesiranja. Jednostavno sve blokira a meni ode volja od svega.

Imam utisak da te zeza nesto na relaciji Procesor-Ploca- Memorija.Ima nacina da se to utvrdi, samo mislim da bi to bilo najbolje da se obavi u nekom servisu (zbog dostupnosti komponenti). Ako zelis da se zezas sa tim, za pocetak GoldMemory, da eliminises zez sa drajverima u Win-u (jer kazes da je sa tim istim drajverima sve lepo radilo, pa zato sumnjam na komponente).
Srecno i javi sta je bilo.
Pozdrav

Imam utisak da te zeza nesto na relaciji Procesor-Ploca- Memorija.Ima nacina da se to utvrdi, samo mislim da bi to bilo najbolje da se obavi u nekom servisu (zbog dostupnosti komponenti). Ako zelis da se zezas sa tim, za pocetak GoldMemory, da eliminises zez sa drajverima u Win-u (jer kazes da je sa tim istim drajverima sve lepo radilo, pa zato sumnjam na komponente).
Srecno i javi sta je bilo.
Pozdrav

Evo upravo cu ga odneti u servis da ga istestiraju, pa vam svima javljam sta je bilo u pitanju.

Jesi li probao da stavis najnoviji bios ?

Problem (ne) resesn. Odnevsi computer na servis u jednu od jacih firmi u Subotici, dobio sam dijagnozu da je fabricki kvar na grafickoj kartici. Jednostavno sve lepo radi dok se ne pokrene bilo koja 3d aplikacija. Sada imam novu GeForce 7600 GT 256 mb 256bit. jer je na onoj navodno nemoguce otkloniti kvar. Stara kartica ce nazalost morati zavrsiti u kanti za djubre, jer ce tesko nekome sluziti tako retardirana. Hvala svima koji su mi pokusali pomoci.

Problem (ne) resesn. Odnevsi computer na servis u jednu od jacih firmi u Subotici, dobio sam dijagnozu da je fabricki kvar na grafickoj kartici. Jednostavno sve lepo radi dok se ne pokrene bilo koja 3d aplikacija. Sada imam novu GeForce 7600 GT 256 mb 256bit. jer je na onoj navodno nemoguce otkloniti kvar. Stara kartica ce nazalost morati zavrsiti u kanti za djubre, jer ce tesko nekome sluziti tako retardirana. Hvala svima koji su mi pokusali pomoci.

A da si poqsao malo bolje da ohladis karticu ili da je downkloqjes...
ako neces da se igras ... posalji je meni! :d :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno