Prošli put sam (ispravno) iskritikovan što nisam razglasio izložbu kućnih računata iz 80-tih, pa sad unapred najavljujem jedno predavanje koje će se održati u subotu 1. decembra u okviru prvog LUGoNS BarCamp-a (https://events.lugons.org/?p=448), a čija tema će biti istorijat kućnih 8-bitnih računara (biće pod Retrocomputing). Predavanje ćemo održati moj kolega Velibor Glišin i ja. Tačnu satnicu još uvek nemam, no pretpostavljam da će uskoro biti postavljena na sajtu (okačiću i ovde kad budem znao).
Pretpostavljam da će većini posetilaca ovog foruma to biti manje-više poznate stvari, no ako nekog interesuje, može slobodno da navrati.
Ako sve bude kako treba, poneću i primerak prvog komercijalno dostupnog laptopa, Epson HX-20 (restauriran i ispravan) i još po nešto.
Pozdrav,
Žarko
Pretpostavljam da će većini posetilaca ovog foruma to biti manje-više poznate stvari, no ako nekog interesuje, može slobodno da navrati.
Ako sve bude kako treba, poneću i primerak prvog komercijalno dostupnog laptopa, Epson HX-20 (restauriran i ispravan) i još po nešto.
Pozdrav,
Žarko