Šta je novo?

PrecisePangolin 12.04 LTS

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Pre nedelju dana je izasla Beta1 sledeceg Ubuntua...

Ja uglavnom cekam beta2 ili RC, silom prilika sam danas morao da ga butujem sa USB-a i prilicno sam zadovoljan kako radi LIVE sesija. Digla se bas bas brzo i deluje vrlo ispolirano. Probacu ga veceras na laptopu (za koji mi je svakako trebao novi kernel, pa mu 11.10 bas nije odgovarao).

http://www.webupd8.org/2012/03/ubuntu-1204-lts-beta-1-released.html

na laptopu msi instalirao sam istu verziju...I trebace da je "dopeglaju".laptop se "isto greje",PrecisePangolin je nekoliko puta zabagovao do sad...videcemo...

Poslednja izmena:
Ja sam pokusao da stavim btrfs na / particiju ali se sve zavrsilo u plamenu, ipak cu da sacekam final.

Koristim već par dana ovu verziju, odlično radi. Nisam imao nikakvih problema do sad, sve izgleda prilično poboljšano, radi veoma brzo. :) Inače koristim na desktopu.

Jedini "problem" koji se javio za sada je, kada se ulogujem na koristnički nalog možda za pola sekunde bljesne ekran sa snegom, i onda se učita unity i radi normalno.

I dalje se raspada (pocev od Unity), pitanje dal ce oni to uspeti da sklope do aprila.

Poslednja izmena:
Dakle osnovni pšroblem pregrevanja na laptopovima nisu rešili

Nisam siguran da se problem javljo samo zbog GPU

Jel? Aj baci onda link do tog bug-a na launchpad-u baš da pogledam.

Poslednja izmena:
Dakle osnovni pšroblem pregrevanja na laptopovima nisu rešili
ne
evo lap top je na postolju za hladjenje poznate firme da je ne reklamiram i ukljucenim ventilatorom na 2/3 ista prica...videcemo sta ce dalje biti.
kod windowsa7 lap top je bio "ladan kao led" i bez ukljucenog ventilatora...

Dugo već nesvraćam na launchpad ali problem se javljao i pre pojave procesora kojiu sebi sadrže i grafičku. Temperature su na laptopovima bile i po 20 stepeni u idle veće nego na Winu i žalbe na taj proble msam naletao i na domaćim i na inostranim forumima.

Često su objašnjena bila d aje do samom kernela i da zato Ubuntu nije kriv a onda nađeš podatke da isti kernel tj ista verzija sa drugom linux distribucijom daje 10 stepeni manje

Dugo već nesvraćam na launchpad ali problem se javljao i pre pojave procesora kojiu sebi sadrže i grafičku. Temperature su na laptopovima bile i po 20 stepeni u idle veće nego na Winu i žalbe na taj proble msam naletao i na domaćim i na inostranim forumima.

Često su objašnjena bila d aje do samom kernela i da zato Ubuntu nije kriv a onda nađeš podatke da isti kernel tj ista verzija sa drugom linux distribucijom daje 10 stepeni manje

bas tako kako si rekao,neki moji prijatelji imaju druge distribucije na laptopovima i "mogu da drze ruke na tastaturi".verujem da ce nova verzija ubuntua i njegovih derivata u verziji 12.04 kad bude objavljena krajem aprila meseca ispraviti taj bitan nedostatak.

Ne deluje da Ubuntu developeri preterano brinu zbog toga. Više vole da skoče u vatru pa naknadno vade fleke... al da ne prejudiciramo, april je blizu

izgleda da su sredili drajvere....evo lap top nije "ladan kao led" ali se i ventilatori "ne deru"...sto mi je cudna ova tisina...:eyebrows:

ni 11.10 mi se nije svidjao.U sustini sistem radi samo sto pola stvari baguje

Nego 'el zna neko da li ce 12.04 Final biti na 3.3 kernelu ili 3.2 ? Sta su oko toga planirali ?

E ovako da ne otvaram novu temu posto je sve vezano za ovu distribuciju.Imam dva problema koja ne mogu da se riješim.Instalirao sam 12.04 na laptop iz potpisa posle apdejta se ne greje i radi ok.Ali modem za net Alcatel x500D ne radi i nikako ne uspevam da ga pokrenem , na svim ostalim distribucijama je radio super pretpostavljam da je to zbog toga sto ima i slot za memorisku pa sistem ne moze da ga pravilno prepozna.Uspeo sam samo jednom da se povezem pomoću Sakis3g skripte i posle apdejta neće.Takođe sam apdejtovao i "lsusb" "mode-switch" i sve isto .Drugi problem mi je Blutut koji radi kad provjerim u terminalu a ovako ne evo sta mi prijavljuje
dejan@dejan-K54L:~$ rfkill list
0: hci0: Bluetooth
Soft blocked: yes
Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
Soft blocked: no
2: asus-wlan: Wireless LAN
Soft blocked: no
3: asus-bluetooth: Bluetooth
Soft blocked: yes

Poslednja izmena:
Auuuu ja sam odusevljen 12.04 beta2 verzijom za sada... Odlicno sljaka na mojoj acer extensa 5635g, cak vise nema podizanja temp drasticno kada je nakacen ext display... I ono sto me najvise iznenadilo jeste da mi je slika preko vga porta na ext monitoru bolja nego u windows-u, prosto neverovatno :) ladno kada pogledam monitor sa visine :D nema blagog treperenja, kao sto mi se desava u win-u (iako je sve namesteno kako treba). Naravno jos uvek postoje neki blagi bug-ici, ali posto je ovo LTS bice sve ispravljeno verujem vremenom.

Da li se zna tačan datum izlaska finalne verzije?

zar nije bilo 26?

edit:
Wikipedia je napisao(la):
Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) will be the next release after 11.10 and will be a Long Term Support (LTS) release, scheduled to be released on 26 April 2012.

izvor:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ubuntu_releases

odakle tebi podatak da će biti 28? daj link. da ne čekam bzv danas...

čak i ovde piše da je 26: https://wiki.ubuntu.com/PrecisePangolin/ReleaseSchedule

daj link odakle ti to da će biti 28? osim ako nije totalno insajderska informacija i ako ne radiš na razvoju istog, pa znaš.

edit2: hoće li moći pangolin na athlon xp 1700+ 1.4GHz i 1GB RAM-a sa integrisanom grafičkom? ili da idem na 10.04, s obzirom da je on jedini podržan još uvek od starijih verzija...

edit3: eno ga ubuntu.com down, izgleda da će uskoro 12.04

edit4: izašao je pangolin. ja i dalje čekam link gde piše da će izaći 28? :D :D :D :D

edit5 LOL: još kad bi mogao da se skine... :/ sa glavnog sajta neće, ali ja skidam odavde: http://releases.ubuntu.com/precise/

image se zove ubuntu-12.04-desktop-i386 valjda je to prava svar, nije beta

Poslednja izmena:
haha ne mogu vise da editujem :D evo ga prvi post sa 12.04 live sesije. lep je, ostavicu ga. ako se pokaze kao stabilan ostace na duye :D jos kad bi mi radio na malom kompu, milina :D

Nazad
Vrh Dno