Šta je novo?

Prebacivanje u DVD BIG problem?!

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
People, pokusavam da sa kamere prebacim video na komp pa da ga prebacim u DVD. Sada za snimanje koristim WinDVD Recorder 5, sve lepo snimi, kada ga pustim u Windows Media Player-u, u listi, pored naziva fajla pojavi se znak "!", tj. kao da nema kodek (kada pustam pojavljuje se Error downloading codec), ali sve RADI kako treba, i ton i slika.
Prijavljuje:
> Audio Codec: InterVideo Audio Decoder
> Video Codec: MainConcept MPEG Video Decoder.

Za prebacivanje koristim Sony DVD Architect Studio 3.0, i sada kada ubacim avi film, prepoznaje sliku, ali ne i ton. Isto sam pokusao i sa Sony Sound Forge 8.0 i ista stvar. Probao sam i da sa Windows Movie Maker-om prebacim film u wmv fajl, i opet isto.

Kako da se resim ovoga?

Ako neko koristi WinDVD Recorder 5, kako se bira profil i kome da snima? Ima gomila profila, ali nikako ne moze da se selktuje koji da koristim, malo mi to nije jasno. U kom formatu i kojoj rezoliciji je najbolje da snimam da bih prebacio u DVD format?

Predlazem ti da za snimanje koristis WinDVR 3 ili WinDVD Creator 2 i kod jednog i kod drugog izaberi profil PAL DVD (znaci snimanje je u mpeg2 formatu, a ne u .avi, a rezolucija je 720x576), a za zvuk stavi mpeg audio.
Kad to posle importujes u SONY mora da bude OK.

Nazad
Vrh Dno