Šta je novo?

prebacivanje stripa u vektorski format?

• Začetnik teme Začetnik teme majka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

majka

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
radim nesto po prvi put...
za jednu firmu treba da prebacim 4 A4 stran stripa, nimalo jednostavnog crteza u vektorski format kako bi oni mogli kasnije ako im padne na pamet da stampaju plakate od toga...

vidim da cu morati da crtam `rucno` preko skeniranih [ili fotografisanih] slika...streamline se lose snalazi i sa stripom tipa garfield a kamoli sa ovakvim malo ozbiljnijim...

jel` neko redio nesto slicno?

Probaj da trace-ujes sa Macromedijinim Flashom... meni on najkorektnije odradi... koliko je vec moguce...
poz`

flash je jedna od mogucnosti.

alternative su:

- Corel Trace
- Adobe Streamline
- trejs opcija u Macromedia Freehandu

bilo kako bilo ne ocekuj ni od jednog programa 100 % verne rezultate, pogotovo ako crtez nije samo u crnoj i beloj varijanti. Bilo bi dobro ako bi crtez malo obradio u photoshopu, npr pomocu opcija Brightnes/contrast, Posterize...

Iguana je napisao(la):
flash je jedna od mogucnosti.

alternative su:

- Corel Trace
- Adobe Streamline
- trejs opcija u Macromedia Freehandu

bilo kako bilo ne ocekuj ni od jednog programa 100 % verne rezultate, pogotovo ako crtez nije samo u crnoj i beloj varijanti. Bilo bi dobro ako bi crtez malo obradio u photoshopu, npr pomocu opcija Brightnes/contrast, Posterize...

Kako cu biti veoma dobro placen, mislim da cu sve to ipak uraditi rucno preko originala...Jednostavno rezultati mojih eksperimenata sa pomenutim programima su blago receno nezadovoljavajuci [naravno, crtezi su bili `popravljeni` u photoshop-u]

ok, ako ti treba pomoc javi se. Iz lichnog iskustva znam da je trejsovanje " a real pain in the ass" 🙂

Iguana je napisao(la):
ok, ako ti treba pomoc javi se. Iz lichnog iskustva znam da je trejsovanje " a real pain in the ass" 🙂

kazem ti, verovatno cu rucno da crtam preko skeniranih crteza...dakle postoji doduse jos jedna varijanta da im uradim kompletan artwork ispocetka i u tom slucaju bih crno bele tusem nacrtane table stripa mogao verovatno da trace-ujem...

videcu koliko bi platili nove crteze posto su to i sami pominjali...

Nazad
Vrh Dno