Bad Habbit
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 390
Prebacio sam porodicne snimke sa Super 8 projektora i video rekordera na DVD. Medjutim posto sam sam to radio, nisam bas zadovoljan rezultatima. Sa videa sam prebacivao tako sto sam ga spojio sa tv tuner-om preko antenskog kabla i to snimao (cini mi se preko DSCALER-a) u mpeg 2. Mpeg 2 sam izabrao zbog kompresije, posto nisam imao dovoljno veliki disk za neki avi ili slicno, a posto je i sam kvalitet snimka sa videa vec u startu za danasnje pojmove dosta los, smatrao sam da je mpeg 2 dovoljan. Tu sam jos i dobio neke rezultate i nisam toliko nezadovoljan. Ipak, zanima me da li postoji jos nesto sto sam mogao da uradim, da bih dobio jos bolji kvalitet slike? Ovo je snimano u 480p. Jel ima svrhe snimati u vecoj rezoluciji? Ovako to otprilike izgleda.
[youtube]eUenoZykTig[/youtube]
Drugi deo su jos stariji snimci sa Super 8 projektora. To sam takodje pre nekoliko godina prebacio, ali tu sam dosta manje zadovoljan. U sustini, snimao sam kamerom film koji se emituje na belom zidu. Medjutim posle sam procitao na netu da nisam trebao da emitujem tako, dakle u velikom formatu i da snimam, vec da snimam sa neke male razdaljine, od oko pola metra i projektora i kamere, jer je tako kvalietnija slika, veca rezolucija. Jos sam tada snimao, jer sam samo to imao neko kamerom sa video kasetama, pa sam to posle morao da prebacujem na komp. Ima li tu neka jos caka kako to najkvalitetnije odraditi, posto to moram ponovo da radim? I koja je najbolja kamera za tako nesto i kako je najbolje podesiti/postaviti? U kojoj rezoluciji snimati?
[youtube]eUenoZykTig[/youtube]
Drugi deo su jos stariji snimci sa Super 8 projektora. To sam takodje pre nekoliko godina prebacio, ali tu sam dosta manje zadovoljan. U sustini, snimao sam kamerom film koji se emituje na belom zidu. Medjutim posle sam procitao na netu da nisam trebao da emitujem tako, dakle u velikom formatu i da snimam, vec da snimam sa neke male razdaljine, od oko pola metra i projektora i kamere, jer je tako kvalietnija slika, veca rezolucija. Jos sam tada snimao, jer sam samo to imao neko kamerom sa video kasetama, pa sam to posle morao da prebacujem na komp. Ima li tu neka jos caka kako to najkvalitetnije odraditi, posto to moram ponovo da radim? I koja je najbolja kamera za tako nesto i kako je najbolje podesiti/postaviti? U kojoj rezoluciji snimati?
Poslednja izmena: