Šta je novo?

Prebacivanje klime - stemovanje zida ili gips da se sakrije ?

zuleyu

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2006
Poena
345
Pozdrav svima, treba da prebacim klimu, ali ne znam da li je bolje da se zid istemuje (suplja cigla-blok prema komsiji) ili da se samo sakrije gip skrivacem od 5cm?
Takodje, da li je problem ako se unutrasnja i spoljanja klima nalaze na ~2.2m visini, a crevo je na 2.7m visini (ako bi se gipsom skrivalo vuklo bi se do plafona)

Sada vidim po netu, stemovanje ima previse prasine da bude, a 4metra ima zid. Sve mislim da bi odustao od toga, 25cm suplja cigla da komsije, prasina, izolacija izmedju mene i njega bi verovatno jos losija bila.

Tako da, da li zna neko da li moze unutrasnja i spoljna jedinica da budu na ~2.2m, a crevo da ide na 2.7m visinu izmedju njih?
I da li neko zna da li je 5cm gipsa dovoljno da sakrije instalaciju ili se mora ici na vise?

Poslednja izmena:
Bakarna creva i struja moze,ali kondenz tesko da moze uvis da ide zbog fizike. Doduse ima resenje u vidu male pumpe za kondenz od 100e.

Kondenz crevo mora niže od unutrašnje jedinice, inače će morati pumpa za kondenz , a to je nepotrebna komplikacija

Shvatih to. Odustao sam od prebacivanja, zahtevalo bi previse posla i cene da se klima pomeri 3metra...

Nazad
Vrh Dno