Izbor softvera zavisi i od toga koja je kartica u pitanju. Kod mene, ATI najbolje radi sa Intervideo WIN DVD Creator-om ili Cyberlink Power Directorom. Moze jos da se koristi i Vegas, ali moju karticu prepoznaje samo verzija 4, novije ne.
Najbolje rezultate dobijam kada u WINDVD Creatoru podesim rezoluciju na 640x480, kvalitet na good, oko 1,5 sat na 1 DVD od 4 gb. Posle toga, dobijeni fajl uvezem u Nero Vision iz paketa 7 i tu napravim menije i kontrole. Izvoz traje priblizno 1:1, vremenski, ali je kvalitet prilicno dobar.
Za namenu hvatanja signala, pored VIVO kabla, napravio sam cinc - cinc kabl duzine oko 1 m od koaksijalnog kabla od 50 oma. Njega ukljucim na skart adapter na video rekorderu, a zvuk naravno spajam na line in na zvucnoj kartici.
To je neka kombinacija koja mi daje najbolji kvalitet.
Ako ti je kartica novija, moguce da ce neki noviji softver da radi bolje, vredi da se isproba.
Obrati paznju na podesavanja u samom programu (Pal standard, ulaz kompozitni ili s-video i sl., kao i na odabir line-in ulaza za zvuk) sve dok ne dobijes najbolje rezultate.
try an fly
Skoro svaki softver ima pod effects ili filters opcijom neke od filtera za obradu (svetlina, boja, kontrast, blur ili sharpen i sl.)