Šta je novo?

Prebacivanje kaseta u digitalni oblik

gojko88

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2007
Poena
320
Da li postoji negde precizan vodič za prebacivanje VHS kaseta u digitalni oblik pomoću VIVO kartice? Bacite link ;)

EDIT: izvinjavam se, sad sam video da sam postovao u pogrešnom podforumu, molim moderatore da prebace temu na obradu videa :)

Poslednja izmena:
Da li postoji negde precizan vodič za prebacivanje VHS kaseta u digitalni oblik pomoću VIVO kartice? Bacite link ;)

EDIT: izvinjavam se, sad sam video da sam postovao u pogrešnom podforumu, molim moderatore da prebace temu na obradu videa :)

Nabavi softver tipa roxio on ce prepoznati vivi kartu pa onda ladjare grebuj material sa video rekordera u njemu ga mozes i editovati i burnovati na dvd.

Kojim softverom bih mogao da sasečem ivice snimka, pošto trepere i da li postoji neki "filter"
kojim bih uklonio sitan "sneg" sa snimka?
Čisto da ga malo ulepšam.. : )

Mogu da ti preporuchim TMPGEnc 4.0 XPress koji moze da uradi sve sto si naveo i jos mnogo toga. Kompresovao sam stare Nindza Kornjace s njim i stvarno je fenomenalno kako filter za uklanjanje "snega" radi svoj posao jedino sto ce mu sa tim filterom naravno trebati znatno vise vremena za kompresiju. Program je relativno prost i sve opcije su na logicnim mestima tako da ce ti biti potrebno vrlo malo vremena da se uhodas.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Izbor softvera zavisi i od toga koja je kartica u pitanju. Kod mene, ATI najbolje radi sa Intervideo WIN DVD Creator-om ili Cyberlink Power Directorom. Moze jos da se koristi i Vegas, ali moju karticu prepoznaje samo verzija 4, novije ne.
Najbolje rezultate dobijam kada u WINDVD Creatoru podesim rezoluciju na 640x480, kvalitet na good, oko 1,5 sat na 1 DVD od 4 gb. Posle toga, dobijeni fajl uvezem u Nero Vision iz paketa 7 i tu napravim menije i kontrole. Izvoz traje priblizno 1:1, vremenski, ali je kvalitet prilicno dobar.
Za namenu hvatanja signala, pored VIVO kabla, napravio sam cinc - cinc kabl duzine oko 1 m od koaksijalnog kabla od 50 oma. Njega ukljucim na skart adapter na video rekorderu, a zvuk naravno spajam na line in na zvucnoj kartici.
To je neka kombinacija koja mi daje najbolji kvalitet.
Ako ti je kartica novija, moguce da ce neki noviji softver da radi bolje, vredi da se isproba.
Obrati paznju na podesavanja u samom programu (Pal standard, ulaz kompozitni ili s-video i sl., kao i na odabir line-in ulaza za zvuk) sve dok ne dobijes najbolje rezultate.
try an fly
Skoro svaki softver ima pod effects ili filters opcijom neke od filtera za obradu (svetlina, boja, kontrast, blur ili sharpen i sl.)

Poslednja izmena:
Intervideo WinDVR3, grebujes u mpeg2 (DVD PAL standardni) i eksportujes za 1 minu TMPGEnc DVD Author (nema rekompresije), dobijes vob fajlove i rezes u Neru.

Nazad
Vrh Dno