Šta je novo?

prebacivanje dvd-a na hard disk...

gale

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
604
Treba mi pomoc oko prebacivanja dvd- a na hard i njegovog kasnijeg gledanja.Pitanje je kako iskopirati sadrzaj dvd-a na hard tj. u kojem programu to treba izvesti? pokusao sam preko fantoma ver. 1.2.0 ali me on na oko 4GB ladno prekine svaki put, a nevidim neki od parametara koji bi dozvolio prebacivanje vece kolicine podataka.Help!

Mihha je napisao(la):
da nemas fat32 umesto ntfs
- Ako prebacuje dvd tako sto kopira fajlove onda nema veze da li je fat32, vec je do zastite dvd-a.

Ako se dvd kopira na hdd kao image onda je do fat32....

gale je napisao(la):
Treba mi pomoc oko prebacivanja dvd- a na hard i njegovog kasnijeg gledanja.Pitanje je kako iskopirati sadrzaj dvd-a na hard tj. u kojem programu to treba izvesti? pokusao sam preko fantoma ver. 1.2.0 ali me on na oko 4GB ladno prekine svaki put, a nevidim neki od parametara koji bi dozvolio prebacivanje vece kolicine podataka.Help!
DVD Decrypter, samo mora biti namesten File Mode (znaci ne IFO).

Panos je napisao(la):
- Ako prebacuje dvd tako sto kopira fajlove onda nema veze da li je fat32, vec je do zastite dvd-a.

Ma znam ja to, al mi sumnjivo pucanje na 4 GB. A pre nego sto se upustimo u nabrajanje softvera, prvo da krenemo od osnovnih preduslova....

A cek, vi to radite preko programa??? Mozda nisam upucen al` ja radim preko Win Explorera, tj copy/paste i radi super film :banana:

Nema preduslova - ako skidas sa decrypterom u file modu, on ce te fajlove iskopirati kako jesu (plus bez zastite), znaci po 1 GB each, i posle mozes da ih drag'n'dropujes u Nerov Video DVD...

Evo do cega sam dosao.Uspeo sam da sa dvd copy prebacim dvd film na harddisk.Pri pustanju sve je bilo ok, iako sam iskopirao samo video_ts folder a audio_ts nisam ali izgleda da nije bilo ni potrebno posto su i slika i ton ok.Da li je ovo pravilo kod svih dvd-a ili samo slucajnost da se kopira samo video_ts kako je objasnjeno na sajtu programa.
Posto ovo izgleda lepo radi imam jos jedno pitanje-kako od tog dvd-a koji se nalazi na hardu napraviti dobar divx- tj. sa kojim programom (adresa sajta za program)

Moze, al samo ako je film nezasticen. Ja ti ipak preporucujem DVD Decrypter, jer je veoma prost a kao rezultat dobijes region-free film za uklonjenim zastitama...

Nero Image + AnyDVD je OK kombinacija za prvu pomoc. ;)

LiquidPlasma je napisao(la):
A cek, vi to radite preko programa??? Mozda nisam upucen al` ja radim preko Win Explorera, tj copy/paste i radi super film :banana:

Isti slucaj. Uopste ne razumem o cemu ovi ljudi ovde pricaju.

Ako je film original, tj. zasticen, nece da moze! ;)

WoW

Neki ljudi su prosto rodjeni takvi...

Da ne duzimo dalje.Svaki od navedenih metoda prebacivanja je bio ok.Radi i preko copy/paste , radi i preko dvd copy a i preko dvd decrypter - a.hard mi jesre podesen na fat 32 ali sam uspeo da prebacim dvd i duze od 7 ili 8 gb.Ostaje mozda najbolja varijanta dvd decripter ako vec uklanja zastitu na samom dvd -u.Copy/paste mi je bila toliko prosta varijanta da nisam ni pomisljao da je upotrebim.razmisljao sam zasto uopste i postoje dodatni programi ako bi ga prebacio sa copy/paste.
Hvala .

gale je napisao(la):
Da ne duzimo dalje.Svaki od navedenih metoda prebacivanja je bio ok.Radi i preko copy/paste , radi i preko dvd copy a i preko dvd decrypter - a.hard mi jesre podesen na fat 32 ali sam uspeo da prebacim dvd i duze od 7 ili 8 gb....
Nije problem prebaciti 7-8 GB, problem je prebaciti jedan fajl veci od 4GB na FAT32.

Poslednja izmena:
Ja mislim da na DVD-u i nema toliko velikog fajla? Cini mi se ima puno manjih fajlova, uglavnom .vob. Ili gresim?

A zasto ne moze da se na FAT32 snimi fajl veci od 4GB?
To stvarno nisam znao.

Ogi. je napisao(la):
Ja mislim da na DVD-u i nema toliko velikog fajla? Cini mi se ima puno manjih fajlova, uglavnom .vob. Ili gresim?
A zasto ne moze da se na FAT32 snimi fajl veci od 4GB?
To stvarno nisam znao.
Nisi ni procitao sta sam napisao u 4 postu (ili nisi razumeo)

image => 1dvd=1file

A kako DVD shrink snima DVD na HD, u "izvornom" obliku ili kao neki image?

Panos je napisao(la):
image => 1dvd=1file

DVD Decrypter odradi to i ako je FAT32. On jednostavno fajl koji je duzi od 4 giga, presece na dva fajla (ili pretpostavljam vise, ako je duze od 8 giga). Znaci, dobijes dva fajla sa extenzijama I00, I01 i treci fajl MDS, koji kontrolise ta dva i u kome su upisani koji se sve to fajlovi spajaju.

Ogi. je napisao(la):
A kako DVD shrink snima DVD na HD, u "izvornom" obliku ili kao neki image?

Nisam DVD Shrink-ovao na FAT-u, ali moze da nareze direktno na CD, a moze i da snimi kao image. Mislim da moze jos nekako, ali ne koristim.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Meni se cini da mi daje opciju samo za backup na HD, nema za direktno na DVD.

A zasto ne moze image veci od 4gb, zbog cega FAT32 to ne dozvoljava? Neko objasnjenje?

Ja imam FAT32, znaci ni da ne pokusavam da shrinkujem?

2 na 32 = 4,294,967,296 tj. 4GB ... samo toliko 32bitni FAT (FAT32) moze da adresira.

Ogi. je napisao(la):
Meni se cini da mi daje opciju samo za backup na HD, nema za direktno na DVD.

A zasto ne moze image veci od 4gb, zbog cega FAT32 to ne dozvoljava? Neko objasnjenje?

Ja imam FAT32, znaci ni da ne pokusavam da shrinkujem?
Slobodno shrinkuj jer DVD Shrink ne izbacuje DVD image nego pojedinacne fajlove od po gigabajt...

Nazad
Vrh Dno