Šta je novo?

Prebacivanje aplication data na SD karticu

Animal

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2013
Poena
275
Imam problem sa jednim tabletom, nikada do sada nisam imao potrebe za ovako nekim stvarima niti sam ovo radio pa mi treba mala pomoc, naime tablet nije licno moj ja na telefonu nemam ovakvih problema.

Rutovao sam tablet u nameri da prebacujem aplikacije i njihove biblioteke ili sta vec pravi na sd karticu iz razloga sto nema dovoljno prostora u delu gde po defaultu skladisti aplikacije ( 1 GB svega oko 800 mb upotrebljivo ).

I sada nasao sam na preporuku Link2SD i pokusao sa njim, medjutim on prebaci samo odredjeni deo nece da prebaci sve od neke aplikacije :
DSC_0929.JPG

Zapravo to sto ne prebaci mi je i najveci problem taj aplication data.

Probao sam da prebacim i google prodavnicu za nju mi uopste ne dozvoljava da bude prebacena, kao krene radi nesto i izbaci nekakav error code da ne moze...

Tako da zanima me ima li neko neki predlog kako ja i na koji nacin da prebacim kompletnu aplikaciju i taj data od aplikacije na SD ?

DSC_0927.JPG

Ovo podaci znaci da bude jasnije.

Za link2sd da bi ti prebacio sve komplet i to tako radilo moras da napravis ext particiju na kartici. Koliko se sećam, imas move to sd I jos link.
neke aplikacije jednostavno ne mozes da prebacis, pogotovo nesto kao store, maps, Google services zbog neželjenih efekta. Ali mozes da probaš sa link

Sent from my D6503 using Tapatalk

Za link2sd da bi ti prebacio sve komplet i to tako radilo moras da napravis ext particiju na kartici. Koliko se sećam, imas move to sd I jos link.
neke aplikacije jednostavno ne mozes da prebacis, pogotovo nesto kao store, maps, Google services zbog neželjenih efekta. Ali mozes da probaš sa link

Da, jasno da se ne moze sve prebaciti zato me nije ni zacudilo za google prodavnicu.
Znaci ako napravim ext particiju i onda sa link2sd prebacim navodno prebacice sve, ajde probacu i to samo ne znam da li cu uspeti da napravim tu ext particiju...

Ma daj, izludeh vise sa ovim glupostima.
Ako je kartica u obicnom formatu fat32 onda mi link2sd samo prebacuje jedan deo kako sam naveo u prvom postu kada formatiram karticu sa EXT2 onda postaje totalno neupotrebljiva... Ne mogu da prebacim nista opet, izbacuje mi damaged storage, storage damaged, you may have to reformat it...

Ako neko provereno zna ( probao licno da radi ) neki tutorijal kako da izvedem ovo sto hocu neka posalje na PP ako ne moze javno da kaci nije bitna metoda samo da radi, tablet je rutovan.

Namestis particiju na kartici pa formatiras u ext, znači ne celu karticu . Lepo ti piše i na playstore - u a tako sam i prethodno napisao . Imas uputstvo na xda ako je bas potrebno.

Poslednja izmena:
Namestis particiju na kartici pa formatiras u ext, znači ne celu karticu . Lepo ti piše i na playstore - u a tako sam i prethodno napisao . Imas uputstvo na xda ako je bas potrebno.

Da, isao sam prema uputstvu preko XDA ali ja sam formatirao celu karticu u ext2 nisam nista ostavljao buduci da ima deo od 1gb koji ja namenjen za aplikacije po defaultu itd. Ajde nista probacu veceras da stavim jedan deo u ext2 pa da vidimo onda i to cudo...

Ovo je koliko ja vidim jedno ogromno sr*nje, posle svega imam samo to da mi vise windows uopste ne moze prepoznati karticu, Partition wizard je vidi, ali windows ne, tako da mogu da je bacim, strasno.

Nareži neki live dvd sa bilo kojim linuxom, potraži GParted i pomoću njega pravi particije kakve ti trebaju ili izbriši sve particije i formatiraj ponovo u fat 32 ako hoćeš..

Sent from my Moto G using Tapatalk

Radi kartica nego mi je riknuo adapter to jest citac kartica, ja ubacujem vidim nista se ne desava i mislio sam da je kartica otisla, medjutim adapter je odsvirao svoje kartica radi.

A sto se tice ovoga nema sanse da se napravi, sve uradim sa tutorijala i opet nece da stavlja gde bi trebalo da stavlja, jednostavno tablet je izgleda mnogo zeznut citam na netu da mnogi ljudi nisu ni mogli da ga rutuju.

Nazad
Vrh Dno