Je lepo napisah, normalno domaćinstvo.
Ko pali po kući i puši ima dalko većih problema koje nijedan prečišćivač neće da izleči.
Ništa lično, znam da si pisao da ti je čini mi se majka pušač, meni je otac, ali jednostavno to nije normalno. U ostatku sveta su pušači izdvojeni u posebne prostorije ili se puši isključivo spolja.
Kuvanje nije problem, a svakako se luftira tada. Luftira, ne drži prozor otvoren ceo dan!
Ko puši, i/ili dimi meso po ceo dan (karikiram) njemu prečišćivač nije potreban.
- Ono, alkoholičar, pije 2 litra rakije dnevno, ali neće povremeno da pojede bombone koje imaju alkohol, jer mu to škodi zdravlju...
@Stilleto
To na šta si ti, ja ili bilo ko naučen i navikao, nema nikakvog značaja. Jedino ono što je dokazano. Zato i imaš preporuke na ovu temu. To što je pas imao rak pluća ne znači da je vazduh uzrok, kao što to može biti i od tog nonstop otvorenog prozora. Da ne pravimo digresiju sa genetikom i indivitualnim razlikama...
- Jel ti palo na pamet da dok je cigareta upaljena, input je veći od output-a
A i da uređaj nije namenjen za to, da prevazilazi kako protok prečišćivača, tako i njegovu sposobnost prečišćavanja, a onda i ukupnu moć filtera čiji se vek trajanaj eksponencijalno smanjuje sa svakom cigaretom...
@nidza
- Ti misliš da je tvoj aparat od par desetina evra tačan koliko i onaj od nekoliko hiljada? Ili je tačan zato što tebi na terasi (na X metara od zemlje) daje isto merenje kao onaj na mernih stanici udaljen Y kilometara od tebe da razlikom od Z metara u odnosu na mernu stanicu?
- Misliš da ti je stan hermetički zatvoren?
- Odakle ti formaldehid u stanu kad zatvoriš prozor?
- Kažeš da niko ne može da te ubedi u to da ne treba da držiš nonstop otvoren prozor, a onda kao ozbiljno pitaš za pravilno provetravanje? Ti treba prvo da raskrstiš sa činjenicama, koje ti nisu tačne pa će ti onda biti jasno i kako se proverava i zašto baš tako. Na institutu za higijenu imaš deo koji se time bavi, stoji u knjigama i jedno je od ispitnih pitanja za sve lekare.