Šta je novo?

Prečistač vazduha

Da li neko ima malo konkretniju informaciju oko vrsta filtera tj. n jihovog trajanja?

Pro H i 3C koriste dugotrajnije filtere ili su to isti filteri samo ih zbog načina rada uređaji duže koriste?

Filteri su svuda isti, plave boje. Kasnije pored plavih imaju još i ljubičaste i zelene, prvi imaju veću moć uklanjanja formaldehida, drugi baktericidno dejstvo i malčice su skuplji od plavog klasičnog.

Poco X3 NFC

Da li neko ima malo konkretniju informaciju oko vrsta filtera tj. n jihovog trajanja?

Pro H i 3C koriste dugotrajnije filtere ili su to isti filteri samo ih zbog načina rada uređaji duže koriste?

Novi filteri. Pisao sam pre nekoliko strana. Pro h ima 2,5 veći filter. Koštaće oko 100e. 3C će imati filter kompatibilan sa 3h. Obo je potvrdio mi srbija emailom

Filteri su svuda isti, plave boje. Kasnije pored plavih imaju još i ljubičaste i zelene, prvi imaju veću moć uklanjanja formaldehida, drugi baktericidno dejstvo i malčice su skuplji od plavog klasičnog.

Poco X3 NFC
Nisu isti, barem u slučaju 3h, tu dolazi sivi HEPA filter uz uređaj.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sivi filter uzimajte kad menjate.

Kolege, ja mislim da se meša par pojmova oko filtera. Neka me neko ispravi ako grešim, ovo je moja interpretacija

Postoji podela po tipu, veličini i generaciji

1) Po tipu; sivi (Hepa 13 najbolje filtita 2.5 čestice), ljubičasti (formaldehid) i plavi (ne sećam se koja je svrha)

2) Veličini; serija 2 i serija 3 i pro model (pro bez h) imaju istu veličinu filtera; Pro H ima največi filter

3) Po generacijama; stare 2 serije su imale hepa 11 filtere, model 3H je prvi predstavio true hepa ili industrijski rečeno hepa 13 filtere. Na svim uredjima pašu filteri, npr. od 3h možete staviti filter u seriju 2 ili u PRO (verzija bez H u nastavku opet napominjem) i čak u novi 3C
Pro H i 3C koriste nove filtere koji duže traju (12-14 naspram 6 meseci kod 3H i starijih uredjaja). Filtere iz 3C ćete moći koristiti u 3H i u 2S/2C/2H uredjajima.

3H, Pro H i 3C koriste RFID tehnologiju za prepoznavanje individualnih filtera i praćenje njihove saturacije, tako čak i da stavite isti, zaprljani-potrošeni, filter u drugi uredjaj, uredjaj će znati da je filter već korišćen, tj neće ga tretirati kao novi. Filteri sa RFID rade i u starim uredjajima bez RFID čitača, naravno.

Edit: Mi shop sajt je pukao nakon redizajna. Sva istorija i aktuelne porudžbine su izbrisane. Pisao sam na info@mi-srbija i contact@mi-srbija i čekam odgovor oko statusa moje PRO H porudžbine koja treba da stigne u petak

Poslednja izmena:
Svi sa H u nazivu imaju pravi Hepa filter po difoltu. 3C takodje ima sivi HEPA filter po difoltu. 2s model takodje ima RFID citac. Sto se filtera tice:

-Plavi je fabricki (nema dodatnu funkciju kao zeleni i ljubicasti)
-Ljubicasti je anti-bakterijski
-Zeleni je anti-formaldehid
-Sivi je pravi HEPA

Pro H ima veci filter od ostalih i u njemu je plavi (pretpostavljam da je i on pravi HEPA zbog H u nazivu, a sad sto su ga ofarbali u plavo - ko ce ga znati).

Ja sam u 2S koristio plavi, ljubicasti i na kraju sivi. Sa ljubicastim mi je vazduh imao neki ustajali miris koji nije bio prisutan sa plavim i sa sivim filterima.

Meni su sivi filteri u 3h...

Inače h u nazivu nije hepa, nego health, to sa Hepa je zabluda.

2S nema hepa 13 nego mnogo lošiji hepa 11 filter.

Uostalom, bitno je uzeti dobar sivi Hepa 13 filter i nema veze koji se uredjaj koristi...

Prilozi

• Screenshot_20201209_001203_com.google.android.googlequicksearchbox.png
    Screenshot_20201209_001203_com.google.android.googlequicksearchbox.png
    152.1 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
Da, 2S fabricki je plavi, ja sam uzeo sivi kad su mi fabricki i ljubicasti koji sam uzeo posle dotrajali :D

Mnogo losiji je diskutabilno, vecina ljudi nema ovakav uredjaj pa prelazak sa 0 na plavi (EPA 11) bude ogroman boljitak. Tako je bilo kod mene, kako sam ga stavio u spavacu, tako sam prestao da kasljem nocu.

Svakako cena je slicna, samo sivi ima smisla uzeti, sto sam i pisao u skorijem postu na temi :D

Poslednja izmena:
Ja kad sam preko AE naručivao filtere bili su samo plavi, ljubičasti i zeleni, sive nikad nisam video.

€ 17,32 18%OFF | XIAOMI MIJIA Air Purifier 2 2C 2H 2S 3 3C 3H Pro Filter Spare Parts Pack Antiviral Sterilization bacteria PM2.5 Formaldehyde
https://a.aliexpress.com/_mqtxKSH

Ajd dajte neki i sa sivim ako imate [emoji16]

Poco X3 NFC

Na Aliju sa postarinom (i kada je bila normalna postarina) i PDV-om izadju skuplje nego na oglasima, ja sam za po ~30e uzeo i ljubicasti i sivi.

Treba sačekati nove filtere za 3C i njih uzimati, mada bojim se da samo veštački nisu povećali vreme trajanja, kao što su "povećali" površine prečišćavanja sa 40 kvm prostorije na 106 kvm na 3C... modelu

Cao narode. Stigao mi 3H ali nece da se nakaci na wi fi.

Narucio sam ga oreko bc group i vidim da u njemu ima jedno uputstvo koje je za gomilu jezika. Na kutijinje ruskinjezik. A dobio sam posebno uputstvo na srpskom.
Kad pokusam da ga povezem na wifi, dodje do drugog koraka nakon prihvatanja uslova i drzanja dugmeadi za paljenje i gasenje, pise poruka “WIFI can not be asquired please restart the phone”.
Aplikacija mi je na nasem regionu. Wifi je 2.4Gh... ne kontam sta je problem?

Uključio si BT i lokaciju prilikom traženja wifi?

Kad ne uspe tim postupkom, imaš ponuđen onaj da se ti telefonom zakačiš na WiFi Prečistača i onda se oni dogovore i spoje.

Sve sam pokusavao, na kraju je uspelo ne znam ni sam kako. Ono sto mi se sad desava je da kad sam kreirao device i sobu kad kliknem na taj device izbaci mi dole na dnu ekrana da prihvatim uslove koriscenja i kad kliknem na accept samo mi izadje iz aplikacije

Sad mi vise ne izbacuje ni to da prihvatim nego kad kliknem na uredjaj samo minse na trenutak otvori onaj pocetni elran gde se vidi brojac i odmah se ugasi aplikacija

Izgleda da je nesto do aplikacije, kad god se vratim na obaj kao glavni elran gde mi stoje uredjaji i pokusam da idjem u uredjaj(ja imam samo purifier) zatvori celu aplikaciju, onda moram da restartujem aplikaciju i onda idje normalno, ali cim se vratim na pocetni ista prica. Tako da *mjau**mjau**mjau*. :) kako mora mora. Uradio sam i update ali nije pomoglo.

Probaj sa Google Home Assistant aplikacijom, ona isto može da kontroliše Mi purifier.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kod žene na iPhoneu se isto ruši aplikacija, ne može ništa da se podesi.

Nazad
Vrh Dno