Ne može otvoren prozor i prečišćivač.Otvoren je prozor u wcu ali to je 3 sobe daleko bukvalno. Losa stolarija nema sile ceo sprat je pravljen pre 4 godine i stolarija ne mrda nigde. Nebitno narucio sam veci pa cu da testiram sutra jer me ovo katastrofa nervira.
Generalno sam se pitao kokiko je vama ako ste iz nisa i imate ovaj 4 lite.
Ne dihtuje dobro. To što je nova, ne znači ništa. Probaj sa prebacivanjem stolarije na tzv. zimsko podešavanje pa vidi šta se dešava.Otvoren je prozor u wcu ali to je 3 sobe daleko bukvalno. Losa stolarija nema sile ceo sprat je pravljen pre 4 godine i stolarija ne mrda nigde. Nebitno narucio sam veci pa cu da testiram sutra jer me ovo katastrofa nervira.
Generalno sam se pitao kokiko je vama ako ste iz nisa i imate ovaj 4 lite.
Vazi, prebacio sam prozore i baokonska vrata na zimsko podesavanje.Ne dihtuje dobro. To što je nova, ne znači ništa. Probaj sa prebacivanjem stolarije na tzv. zimsko podešavanje pa vidi šta se dešava.
Da li je filter na 4 Pro pravi Hepa H13?SLeep mod je praktično beskoristan, a Auto tu i tamo. Da bi pročistio vazduh mora to da vrti brže definitivno, a tu onda dolazi buka.
Zadnjih par dana uporedo koristim 4lite i 3c i došao sam do zaključka da je "stari" sivi HEPA H13 filter kod 3c definitivno bolji nego novi filter kod 4 lite (koji nije true HEPA H13 grade, već neki njihov, kao naelektrisan high efficiency), pošto brže obara PM vrednost. Oba uređaja posle luftiranja tj provetravanja stavim na MAX.
Koliko vidim nije ni kod jednog uređaja iz serije 4. Svuda je "Xiaomi visokoefikasni filter".Da li je filter na 4 Pro pravi Hepa H13?
Zar nije bilo priče da 4 Pro model ima Hepa H13?Koliko vidim nije ni kod jednog uređaja iz serije 4. Svuda je "Xiaomi visokoefikasni filter".
a narocito ne sa ljudima koji definitvno nisu usli u moju dnevnu sobu![]()
Najbolje je u aplikaciji odabrati Manual mode. Kada udjes u manual, dole se pojavljuje slajder i brzina moze da se podesi po kvadraturi. Na najjacem cisti celu sobu (stoji do 27m2, kao max), a na nekoj srednjoj brzini se ta kvadratura smanjuje. Ja ga upalim ujutro 2 sata na najjace dok provetravam, a nakon toga ga drzim na srednjoj brzini u toku dana. Pojacam i uvece pred spavanja dok provetravam. Odmah detektuje kad otvorim prozor ili cistim pod i ode u narandzastu/crvenu zonu.Stigao Xiaomi Compact. Na prvu loptu oduševljen za te novce. Ukljucio ga, odmah zelena dioda se pojavila, na auto podesen, nasao ga preko Mi Home, zelen status i broj 003. Moze neko pojasnjenje i pad saveta sta i kako u startu... ? 😏
Meni se ne dopada kako radi auto mode, cini mi se da senzor ne oceni bas najbolje. Posle sam i nasla informaciju da je to cest slucaj kod raznih preciscivaca (mozda su to kod Lite-a vec usavrsili 🙏), i onda mi je najlakse da to uradim rucno. Onda bude super.AUTO mod radi baš tako kako ste opisali da vi radite ručno.
Makar kod mene 4 Lite auto mod radi super, jedino što na auto malo sporije spušta sa 100 na 50, pa sa 50 na 20 jer usporava i ventilator,
naravno da bi to brže uradio da je ventilator na max, ali nije to u pitanju sat vremena već minuti, tako da po meni auto mod i opušteno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari