Šta je novo?

Prečistač vazduha

Vođen logikom da je filter postavljen nisko, držim ga na podu, poštujem propisani razmak od zida.
Sad sam procitao uputstvo za 3H i koliko mogu da vidim pod definitivnno i mora odstojanje od zidova. To mi je malo zez ali ako je tako tako je. Pogotovo sto koliko sam uspeo da dokucim displej mu je napred a senzor pozadi i onda svakako mora imati odstojanje od zida.

Nisam video da pise minimalno odstojanje od zida, zna li se koliko je?

Ja ću sačekati 3H, sada sam se čuo sa drugarom koji radi u PC Centru koji je uvoznik za Xiaomi, kaže da 3H model očekuju za 10-12 dana da stigne u radnje.

Ja ću sačekati 3H, sada sam se čuo sa drugarom koji radi u PC Centru koji je uvoznik za Xiaomi, kaže da 3H model očekuju za 10-12 dana da stigne u radnje.
Meni rekli na call centru za Mi da ocekuju od sledece nedelje sto se poklapa i sa KP oglasima gde navode 18.01.

Da li se neko bavio ovlazivacima vazduha? Kad je grejna sezona to mi je bojka budim se u pola noci zapusen kao da sam spavaonu sahari. Delimicno verujem da ce air purifier da pomogne ali se rqzmisljam i o nekom ozbiljnijem ovlazivacu.

10cm od zida zadnja strana, 20cm ostale (za Pro model).

Koliko sam razumeo prodavce sa KP navala ogromna, pa je cena otišla u nebo. Hvala lepo ali ako sam vam digao sprat na kući do sada svojim kupovinama, ne moram i crep da vam menjam.
Pohlepa nivo regularne radnje...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Nestasica je u HU, nema ih. Pa kome je ostalo digao cenu.
u HU imaju samo PRO na lageru.

Pih.
Nema sanse da platim vise od 140 za 2S. Cekacu trojku.
Ako je neko pratio od kad su se pojavili, da li im cena pada vremenom, kao kod telefona npr. , ili ne?

Nema ih u nabavci (ne samo Xiaomi već uopšte prečišćivača vazduha), ne za Srb nego ih nema u EU. 2s ima neki zaostalo malo, ali Pro i 3 nema. Cena 2s neće skoro na 140e (skuplji je na VP). Filtera nigde trenutno.

Da li se jos nekom 2s model cesto gubi u mi home, kao da je offline.. Pa nakon nekog vremena opet na mrezi..

Mile, ruter i filter na po metra, i signal kao pun na pufferu do max...

Sad sam procitao uputstvo za 3H i koliko mogu da vidim pod definitivnno i mora odstojanje od zidova. To mi je malo zez ali ako je tako tako je. Pogotovo sto koliko sam uspeo da dokucim displej mu je napred a senzor pozadi i onda svakako mora imati odstojanje od zida.

Nisam video da pise minimalno odstojanje od zida, zna li se koliko je?
Rastojanje za Pro kaže 10cm pozadi i po 20cm levo i desno. Za napred ne piše ništa. Verovatno se podrazumeva da je ta strana "slobodna".

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Sve se kanim hoću da kupim, koji da kupim i sad ode cena za 35%.

Meni rekli na call centru za Mi da ocekuju od sledece nedelje sto se poklapa i sa KP oglasima gde navode 18.01.

Da li se neko bavio ovlazivacima vazduha? Kad je grejna sezona to mi je bojka budim se u pola noci zapusen kao da sam spavaonu sahari. Delimicno verujem da ce air purifier da pomogne ali se rqzmisljam i o nekom ozbiljnijem ovlazivacu.

Koristio sam je 2-3 grejne sezone Medisana ovlazivac. Manuelne kontrole, ali ubrzo udjes u stos. Moras imati i nesto sto meri vlaznost vazduha, pa da imas orijentir na koliko da ga 'odvrnes'...

Medjutim,
- sipati cesmovacu znaci slomiti se od pranja uredjaja od kamenca na kraju sezone. Takodje, voda ima tendenciju da se ustoji jako brzo. Bude 'masna' ako imalo odstoji u rezervoaru (recimo 24-36h) sto znaci da se alge razvijaju. Ne znam u cemu je kvaka bila. Na kraju, mnogo, bas mnogo kamenca uneses u vazduh. Tacno se vide tragovi kamenca po namestaju od uredjaja pa dalje u smeru rada.
- sipati filtriranu vodu (sa filterom za tvrdu vodu) znaci mnogo manje muke oko pranja kamenca na kraju sezone. Voda uopste nema tendenciju da se ustoji. I dalje se unosi kamenac u vazduh koji se skuplja na uredjajima koji stvaraju magnetno polje (televizor, racunar u mom slucaju) i mnogo je finiji
- sipati Rosu nisam probao. Nekada bih 'upumpao' i 5l vode dnevno, tako da nisam ni razmisljao da testiram

Meni se dešavalo da se gubi. Deluje da im je slab wifi modul unutra. Malo pomeranja bliže ruteru i rutera bliže filteru su odradili posao.

mene mi home svakih par dana, u poslednje vreme malo redje, izloguje iz aplikacije sto mu dodje na isto jer si onda offline...pa moram ponovo da radim sign in...a da izgubi kao signal mi se nije desavalo...

ali zato sve vreme radi u google home pa ga odatle i ukljucujem manje vise stalno...

Meni se ranije desavalo da me Mi Home izloguje ponekad, u poslednjih nekoliko meseci nema toga, a drugih bagova nisam imao.

Koristio sam je 2-3 grejne sezone Medisana ovlazivac. Manuelne kontrole, ali ubrzo udjes u stos. Moras imati i nesto sto meri vlaznost vazduha, pa da imas orijentir na koliko da ga 'odvrnes'...

Medjutim,
- sipati cesmovacu znaci slomiti se od pranja uredjaja od kamenca na kraju sezone. Takodje, voda ima tendenciju da se ustoji jako brzo. Bude 'masna' ako imalo odstoji u rezervoaru (recimo 24-36h) sto znaci da se alge razvijaju. Ne znam u cemu je kvaka bila. Na kraju, mnogo, bas mnogo kamenca uneses u vazduh. Tacno se vide tragovi kamenca po namestaju od uredjaja pa dalje u smeru rada.
- sipati filtriranu vodu (sa filterom za tvrdu vodu) znaci mnogo manje muke oko pranja kamenca na kraju sezone. Voda uopste nema tendenciju da se ustoji. I dalje se unosi kamenac u vazduh koji se skuplja na uredjajima koji stvaraju magnetno polje (televizor, racunar u mom slucaju) i mnogo je finiji
- sipati Rosu nisam probao. Nekada bih 'upumpao' i 5l vode dnevno, tako da nisam ni razmisljao da testiram

Ja imam one plasticne posude sto se stave na radijator.
Prvi put cujem da kamenac isparava u vazduh, voda se bas tako destilira, sto para izadje a kamenac ostane u posudi.

Kamenac ne isparava.
To što se vidi na električnim uređajima je verovatno vođena para za koju se zalepi prašina.

@bmibmc

2s purifier meri vlažnost vazduha. Imam centralno grejanje i odlicnu stolariju i uglavnom je pretoplo u stanu.
Ono što sam primetio da mi je prijatnije u spavaćoj sobi kada 2s radi cele noći, nego kada procistim vazduh pre spavanja i ugasim ga.
Ako jos neko koristi ovlaživač, neka napiše preporuku. Ili da otvaramo novu temu o njima.
Jedna stvar koju niko nije pomenuo čini mi se do sada je da mi 2s izbacuje prilično hladan vazduh, žena već par puta intervenisala da ga malo smanjim, pogotovu noću :) Logično pretpostavljam da je to izraženije kod Pro modela.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Mozda samo efekat ventilatora ?

I ja imam utisak da hladniji vazduh izlazi.

Naravno da je bolje kada radi sve vreme, cirkulacija vazduha kroz preciscavac je najbitnija, dosta vremena treba da bi se procistio vazduh.

@ivanbass1, koji je filter najbolji za Pro? Imao si si sreće kada si uzeo iz HU, sad nigde.
Ove sam jedva našao MI Air Purifier Anti-formaldehyde Filter, Mi Air Purifier Filter (Antibacterial), Mi Air Purifier HEPA Filter? Koji?

Ovo je dostupno od sledeće nedelje, ko se nije snašao...
Mi Air Purifier 2C
Mi Air Purifier 2H
Mi Air Purifier 2S
Mi Air Purifier 3
Mi Air Purifier 3H
Mi Air Purifier Max
Mi Air Purifier Pro
Mi Air Purifier Pro H

ok, 3H je global verzija...kao i sve H verzije valjda...

bravo, vec su uspeli 50 modela precistaca da izbace na trziste...bar su filteri kompatibilni...

imas standardni plavi filter...po meni dovoljan...

zeleni za pojacan nivo formaladehida...nema potrebe osim ako nesto ne balsamirate po kuci...

ljubicasti je antibakterijski, ali to mi vise zvuci kao zvaka nego sto stvarno ima smisla...negde videh da za to bas i nisu efikasni ovi filteri...

i sada postoji ovaj novi hepa filter koji fabricki u model 3...verovatno je i on ok...

po meni, ili plavi ili ovaj novi hepa...ovi drugi ako bas nema izbora...

Poslednja izmena:
@Ivan KP

Ja bih uzeo zeleni (Anti-formaldehyde/Enhanced) da ga je bilo, kad sam uzimao bilo je samo ljubicastog (Bacterial).

Koji je to treci koji si pomenuo, HEPA? Ako je sivi, to je od novog Mi Air 3, on je najbolji od svih..

Edit:

HEPA ili ne, plavi i ljubicasti rade odlican posao u precisacavanju PM2.5 cestica.

Poslednja izmena:
@ivanbass1, koji je filter najbolji za Pro? Imao si si sreće kada si uzeo iz HU, sad nigde.
Ove sam jedva našao MI Air Purifier Anti-formaldehyde Filter, Mi Air Purifier Filter (Antibacterial), Mi Air Purifier HEPA Filter? Koji?

Ovo je dostupno od sledeće nedelje, ko se nije snašao...
Mi Air Purifier 2C
Mi Air Purifier 2H
Mi Air Purifier 2S
Mi Air Purifier 3
Mi Air Purifier 3H
Mi Air Purifier Max
Mi Air Purifier Pro
Mi Air Purifier Pro H
Gde će biti dostupni navedeni modeli?
Jel proverena informacija i da li ima naznaka o cenama?

@ironmanbg
Ovlazivaci vazduha imaju zvucnik (iz opsega ultrazvuka) koji vodu prevodi u finu paru. Iza vode ostane i suva materija (kamenac, uglavnom) koji istom metodom biva 'lansiran' u okruzenje.

@nesa1999
Mislim da bi sa precistacem bio dobitna kombinacija jer bi ventilator verovatno privukao i suvu materiju koju ovlazivac proizvede.

Formaldehid se, navodno, stvara prženjem na biljnim uljima (friteze u kuhinjama rastorana).
Mene takođe zanima ponuda filtara, iako mi je uređaj 4 dana star[emoji1787]

Medjutim,
Jesi li probao sa destimovanom vodom?

Postoji Xiaomi ovlazivac ali ga Mi radnja kod nas ne drzi u asortimanu niti imaju info da ce biti u asortimanu.

Smartmi 2 deluje zanimljivo, nisam se preterano bavio istrazivanjem ima i neki okrugli isto.

https://youtu.be/KctJAas2yLg

Ja imam neki sencor ili neki takav mali nikakav ali je zavrsavao posao u soavacoj sobi. Doduse onaj vibrirajuci deo zapekne od kamenca posle mesec dana pa ga limuntusom ocistim.

Nazad
Vrh Dno