Šta je novo?

Prečišćivač vode za piće

valdy

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poruke
1,499
Poena
210
Moja oprema  
Monitor
LG 34WK95U-W
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3s, Logitech MX Keys & Pop Keys
Ostale periferije
Nuraphone
Laptop
Apple MacBook Air M1
Mobilni telefon
Apple iPhone 15 Pro
Pametni uređaji
Apple Watch SE 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Smučilo mi se više da teglim flaširanu vodu, pogotovo od kad se broj članova domaćinstva povećao, povećala se učestalost odlazaka u prodavnicu, povećao se i broj situacija gde u kući nemamo ni jednu flašu, povećali su se i troškovi,a i količina plastike koju bacam u kantu.

Najviše mi se dopao ovaj Voden Pureal, al mi deluje previše fensi i ne znam zaista koliko je kvalitetan što se vode tiče.

Da li imate neku preporuku?

Uređaj mogu da donesem i iz inostranstva, tako da nisam ograničen samo na domaće tržište.
 
Poslednja izmena:
Aqueena Pro

380 litara dnevno

Edel

78 litara prečišćene vode dnevno...

Screenshot_20221121-134805_Gallery.jpg
 
Jel imate iskustva sa preciscivacima za celu kucu, tj da se prikljuci na vodovodnu cev od kuce sa velikim filterom, tako da nema kamenca ni u ves masini niti na posudju ili autu kada se pere.
Gledao sam nesto i u rangu je do 1000e.
 
Ja vec godinama koristim akvafor i svima ga preporucujem. Nije obavezno da je akvafor, ali su dugo na tržištu i ima filtera.
Ja sam još uvek na bokalima jer sam sam i to mi je dovoljno. Imao sam onaj koji se kači na slavinu, ali mi to nije odgovaralo. Najbolja varijanta je onaj koji ide ispod sudopere. Sudopera se mora probušiti kao za još jednu slavinu. Ta slavinica se dobija. Alternativno, postoje slavine za dve vrste vode.
To neću raditi pošto sam podstanar, ali bih u svom stanu uradio.
Sigurno svi rade po istom principu
 
Nesto mi to sto se prikljucuje na slavinu izgleda neubedljivo, ipak je to veliki protok vode za tako mali filter, jedino ako mu to uspori dosta protok.
Cini mi se da bokali ipak bolje preciste kada natenane curka kroz filter.
Dok za celu kucu to mora da bude velicine jednog ormana.
 
nije samo filter, idu tu i posude sa nekim solima sto se menja 1-2x godisnje i neki rezervoar, da ugradjuje se i ispod sudopere. Nisam do detalja upoznat, ali to radi moj brat (prodaja, ugradnja i odrzavanje, registrovana radnja) firmama, restoranima, domacinstvima i ugradjuje vrlo kvalitetne uredjaje, pa ako nekog interesuje mogu mu dati tel. na pp da se informise.
 
Radim sa aparatima za filtriranje vode 20 godina.
Najbolji su aparati sa reversnom osmozom ,cene se kreću od 25000din (ima i po radnjama da se kupe) pa nadalje kvalitetni aparati koštaju min 500 eura.
Što se tiče aparata za celu kuću u kompaktnoj varijanti postoje samo omekšivači , a da kroz celu kuću teče pijaća voda kao iz aparata je jako skup sport ne samo što se tiče ugradnje već i održavanja.
 
Jel možeš da mi pošalješ neke linkove ka tim aparatima i cenama?
 
Ne mogu pisati preporuke to je čisto reklamiranje.
Trenutno je tržište poremećeno jer dosta proizvođača je iz ukrajina rusije poljske
Ima toga sada svuda i po prodavnicama koje prodaju opremu za vodovod.
Naravno cena ide sa kvalitetom
Ono što najviše diže cenu je servisna služba
U suštini aparat može jeftinije da se nabavi ako ne kupujete od firmi koje imaju servisnu službu , ali verujte mi da se isplati uložiti više .
Mislim ljudi kada kupe klimu dodje majstor da ugradi ne rade to sami tako je to otprilike i ovde , ali je održavanje mnogo češće i zato je bitno imati kvalitetan servis.
 
I mene zanimaju ovi filteri što idu u šaht, zbog kamenca. Ne znam ni šta da guglam,..
 
Filteri za kamenac su kratkotrajni.
Imaju max kapacitet 50 kubika tako da je potrebna zamena svaka 2-3 meseca jedan uložak košta oko 10.000din
Omekšivači su veliki oko 90cm visine i 45cm prečnik potrebna im je i struja i povezivanje na kanalizaciju.
Omekšivači koriste smolu koja nedozvoljava stvaranje kamenca. Za održavanje smole koristi se tabletirana so.
Guglajte omeksivači, reversna osmoza, water softening system, under sink filtration ...
 

Prilozi

  • 170122-500-auto.jpeg
    170122-500-auto.jpeg
    12.2 KB · Pregleda: 34
Ja sam razmišljao da kupim destilator za vodu, ali ovi koji se prodaju kod nas nisu baš kvalitetni (Vegavita), troše struju i malo vode obrade. Nedavno sam hteo da kupim prečišćivač u vidu bokala, tzv Purifico, domaći, ali se više ne proizvodi! Do daljnjeg koristim izvorsku vodu ( dok je ne zagade ili zatvore)
 
Ja takođe koristim akvafor bokal.

Inače kad je spomenuto, imamo kolegu na poslu, pije samo destilovanu vodu iz nekog uređaja, moguće da je taj vegavita. Kaže da je istraživao na netu, da je to najbolji "oblik" koji možeš da piješ.
 
Bilo je negde na NBGDu da se kupi destilovana voda po nekim smešnim cenama, tipa 20 dinara litar. Ja sam hteo da kupim jednom prilikom za uređaje poput pegle, aparata za kafu i ne znam šta sam još tad koristio.

Koliko ja znam, ta voda nije baš preporučljiva za piće, jer u njoj nema nikakve vrednosti. Ne znam, ne razumem se, al to je moja neka logika.
 
I meni tako deluje, ali nisam stručan, pa se nisam ni upuštao u diskusiju sa njim.

Mada bi bilo zanimljivo ako neko iz te oblasti može da podeli svoje mišljenje.
 
Voda je najbitnija za zivot coveka,Ona mora da sadrzi sto vise kiseonika u sebi.Isto to vazi i za hranu.Ako nema kiseonika u vodi i hrani u organizmu se prouzrokuje kiselost sto moze dovesti do tumora.Mnogi ti filteri za vodu stvaraju mrtvu vodu sto je davno ispitano u javnim institucijama vezane za kvalitet pijace vode.Takva voda nije za pice.Destilovana voda nije za pice jer menja hemijsku strukturu same vode.Jedina flasirana voda koja valja je prolom voda zbog same ph vrednosti.Ima jos par voda koje se moze konzumirati pored prolom vode.Primera radi a da ne ispadne reklama: Odmenjska,Heba negazirana.Ostale vode su filtrirane sa cesme ili izvora i napravljene tako da krajnji kupac u neznanju pije prokuvanu vodu koju naknadno obogacuju hemijskim sredstvima a u poslednje vreme i vitaminima.Voda sa cesme je jos uvek dobrog kvaliteta kod nas u Beogradu.Da nije tako svi bi se potrovali u Beogradu a pogotovo kad kuvate ruckove i slicno.Naravno da znam da se ubiju sve bakterije tokom kuvanja.Neko ce reci i da u takvoj vodi ima i teskih metala.U poslednjih 20 godina se puno radi na promociji precistaca vode kod nas i to najvise radi licne zarade,interesa.Ja sam licno pre nekih 15 godina prodavao nemacke filtere i profesionalne precistace vode koji su bili "dobri" ali se ipak voda osecala malo cudno jer bila obradjena ko zna sa cime u samom aparatu i filteru.Zbog reklama da nasa voda sadrzi stetne materije se sve vise pije flasirana voda i kupuju filteri.To je sa zapada doslo_Oni su sve potrovali tamo putem teskih industrija pa moraju da koriste hemiju za preciscavanje vode a pogotovo to rade zbug ludila profita.Samo im fali jos jedan sastojak za uklanjanje radijacije.Kod nas ima par filtera koji koriste upravo taj element.One vode iz balona sto se koriste po firmama i drugim javnim mestima nisu loseg kvaliteta ali i one znaju da variraju.Stoji da je Beogradska voda puna krecnjaka.Zna se i da je Beograd nekad imao oko 51 izvor pijace vode.Neki se i danas manje koriste.Primera radi je onaj u knez mihajlovoj.Zato je Vajfert bio onaj koji je sagradio pivnicu u Beogradu na samom izvoru pijace vode.Sto zapravo govori o kvalitetu Beogradske vode.Oni koji bi da imaju bolji kvalitet vode morali bi da kopaju bunar i to na mestu gde se smatra da jos uvek nije zagadjena sredina.Za one ekstremnije savet je da se zamonase i odu na hilandar i probaju vodu iz bunara koji je star oko 700 godina.Garantujem da kada bi je probali nikada se vise nebih vratili. Tako da vodite racuna sta koristite od tih filtera i flasiranih voda a pogotovo je velika odgovornost za one koji imaju malu decu jer u zadnje vreme daju deci da unose sve vise nekvalitetnije materije i to iz raznih razloga i ubedjenja.
 
Kolega sa posla je jedno vreme kao dopunsku zaradu prodavao Nobel aparate. Ono, prezentacije po kućama, i preporuke preko "prijatelja"
Post'o dosadan k'o Jehovini svedoci, ili ovi sa Kirbi usisvačima.
Mislim, čovek je zaista verovao u to.

A onda se zatekao da drži prezentaciju u kući kod profesora hemije na tehnološkom fakultetu.

Posle toga je izašao iz sistema i više nikada nije spominjao tu svoju avanturu... :p :D
 
Voda je najbitnija za zivot coveka,Ona mora da sadrzi sto vise kiseonika u sebi.Isto to vazi i za hranu.Ako nema kiseonika u vodi i hrani u organizmu se prouzrokuje kiselost sto moze dovesti do tumora.Mnogi ti filteri za vodu stvaraju mrtvu vodu sto je davno ispitano u javnim institucijama vezane za kvalitet pijace vode.Takva voda nije za pice.Destilovana voda nije za pice jer menja hemijsku strukturu same vode.Jedina flasirana voda koja valja je prolom voda zbog same ph vrednosti.Ima jos par voda koje se moze konzumirati pored prolom vode.Primera radi a da ne ispadne reklama: Odmenjska,Heba negazirana.Ostale vode su filtrirane sa cesme ili izvora i napravljene tako da krajnji kupac u neznanju pije prokuvanu vodu koju naknadno obogacuju hemijskim sredstvima a u poslednje vreme i vitaminima.Voda sa cesme je jos uvek dobrog kvaliteta kod nas u Beogradu.Da nije tako svi bi se potrovali u Beogradu a pogotovo kad kuvate ruckove i slicno.Naravno da znam da se ubiju sve bakterije tokom kuvanja.Neko ce reci i da u takvoj vodi ima i teskih metala.U poslednjih 20 godina se puno radi na promociji precistaca vode kod nas i to najvise radi licne zarade,interesa.Ja sam licno pre nekih 15 godina prodavao nemacke filtere i profesionalne precistace vode koji su bili "dobri" ali se ipak voda osecala malo cudno jer bila obradjena ko zna sa cime u samom aparatu i filteru.Zbog reklama da nasa voda sadrzi stetne materije se sve vise pije flasirana voda i kupuju filteri.To je sa zapada doslo_Oni su sve potrovali tamo putem teskih industrija pa moraju da koriste hemiju za preciscavanje vode a pogotovo to rade zbug ludila profita.Samo im fali jos jedan sastojak za uklanjanje radijacije.Kod nas ima par filtera koji koriste upravo taj element.One vode iz balona sto se koriste po firmama i drugim javnim mestima nisu loseg kvaliteta ali i one znaju da variraju.Stoji da je Beogradska voda puna krecnjaka.Zna se i da je Beograd nekad imao oko 51 izvor pijace vode.Neki se i danas manje koriste.Primera radi je onaj u knez mihajlovoj.Zato je Vajfert bio onaj koji je sagradio pivnicu u Beogradu na samom izvoru pijace vode.Sto zapravo govori o kvalitetu Beogradske vode.Oni koji bi da imaju bolji kvalitet vode morali bi da kopaju bunar i to na mestu gde se smatra da jos uvek nije zagadjena sredina.Za one ekstremnije savet je da se zamonase i odu na hilandar i probaju vodu iz bunara koji je star oko 700 godina.Garantujem da kada bi je probali nikada se vise nebih vratili. Tako da vodite racuna sta koristite od tih filtera i flasiranih voda a pogotovo je velika odgovornost za one koji imaju malu decu jer u zadnje vreme daju deci da unose sve vise nekvalitetnije materije i to iz raznih razloga i ubedjenja.
Babe i žabe i kisele krastavce...
Kiseonik je izuzetno reaktivan element zadužen za oksidaciju i nikako nije dobar kada se javlja onako kako si opisao.
 
Kolega sa posla je jedno vreme kao dopunsku zaradu prodavao Nobel aparate. Ono, prezentacije po kućama, i preporuke preko "prijatelja"
Post'o dosadan k'o Jehovini svedoci, ili ovi sa Kirbi usisvačima.
Mislim, čovek je zaista verovao u to.

A onda se zatekao da drži prezentaciju u kući kod profesora hemije na tehnološkom fakultetu.

Posle toga je izašao iz sistema i više nikada nije spominjao tu svoju avanturu... :p :D
Upoznao sam neke prodavce. I posto se znamo i van toga, u komsiluku je jedan od njih... kada je ispricao principe rada u firmi, sta on radi na terenu pa to ti kod nas funkcionise(bar ta firma) na nivou Multi-Level marketinga. Nemas fiksne cene, vec kako koga namirisu. Pa ide sistem preporuke. Pa ako od njih uzimas SO i filtere... sto cuda.
Samo pokazuje na kom smo nivou kao drustvo. Doduse mozda je i u inozemstvu tako ali sto se mene tice:
filtriranje mi treba ili ne treba; treba mi industrijsko ili za domacinstvo; pitka ili tehnicka voda.
Angazujem strucno lice, malo zdrave logike i zovem vodovodziju da mi kaze sta mu treba od delova za ugradnju sistema.

Npr Doming uvozi te neke filtere i uredjaje i imate ih u slobodnoj prodaji. Nisu poput Nobela i slicnih cene sakrivene i ne znate ko je proizvodjac.
 
Voda je najbitnija za zivot coveka,Ona mora da sadrzi sto vise kiseonika u sebi.Isto to vazi i za hranu.Ako nema kiseonika u vodi i hrani u organizmu se prouzrokuje kiselost sto moze dovesti do tumora.Mnogi ti filteri za vodu stvaraju mrtvu vodu sto je davno ispitano u javnim institucijama vezane za kvalitet pijace vode.Takva voda nije za pice.Destilovana voda nije za pice jer menja hemijsku strukturu same vode.Jedina flasirana voda koja valja je prolom voda zbog same ph vrednosti.Ima jos par voda koje se moze konzumirati pored prolom vode.Primera radi a da ne ispadne reklama: Odmenjska,Heba negazirana.Ostale vode su filtrirane sa cesme ili izvora i napravljene tako da krajnji kupac u neznanju pije prokuvanu vodu koju naknadno obogacuju hemijskim sredstvima a u poslednje vreme i vitaminima.Voda sa cesme je jos uvek dobrog kvaliteta kod nas u Beogradu.Da nije tako svi bi se potrovali u Beogradu a pogotovo kad kuvate ruckove i slicno.Naravno da znam da se ubiju sve bakterije tokom kuvanja.Neko ce reci i da u takvoj vodi ima i teskih metala.U poslednjih 20 godina se puno radi na promociji precistaca vode kod nas i to najvise radi licne zarade,interesa.Ja sam licno pre nekih 15 godina prodavao nemacke filtere i profesionalne precistace vode koji su bili "dobri" ali se ipak voda osecala malo cudno jer bila obradjena ko zna sa cime u samom aparatu i filteru.Zbog reklama da nasa voda sadrzi stetne materije se sve vise pije flasirana voda i kupuju filteri.To je sa zapada doslo_Oni su sve potrovali tamo putem teskih industrija pa moraju da koriste hemiju za preciscavanje vode a pogotovo to rade zbug ludila profita.Samo im fali jos jedan sastojak za uklanjanje radijacije.Kod nas ima par filtera koji koriste upravo taj element.One vode iz balona sto se koriste po firmama i drugim javnim mestima nisu loseg kvaliteta ali i one znaju da variraju.Stoji da je Beogradska voda puna krecnjaka.Zna se i da je Beograd nekad imao oko 51 izvor pijace vode.Neki se i danas manje koriste.Primera radi je onaj u knez mihajlovoj.Zato je Vajfert bio onaj koji je sagradio pivnicu u Beogradu na samom izvoru pijace vode.Sto zapravo govori o kvalitetu Beogradske vode.Oni koji bi da imaju bolji kvalitet vode morali bi da kopaju bunar i to na mestu gde se smatra da jos uvek nije zagadjena sredina.Za one ekstremnije savet je da se zamonase i odu na hilandar i probaju vodu iz bunara koji je star oko 700 godina.Garantujem da kada bi je probali nikada se vise nebih vratili. Tako da vodite racuna sta koristite od tih filtera i flasiranih voda a pogotovo je velika odgovornost za one koji imaju malu decu jer u zadnje vreme daju deci da unose sve vise nekvalitetnije materije i to iz raznih razloga i ubedjenja.

Mozda je voda na izvoru dobra ali ako ste ikada otvarali bojler posle 5-10g korišćenja i čistili.. Onda se uvek zapitam kakve su cevi kojima teče kada kažu da je BG voda dobra.

Elem, trenutno koristim Divna voda usluge već 2 godine ali planiram da predjem na ili Golijska Ledena ili Vlasina voda aparate i boce.

Moji imaju zepter preciscivac za vodu.

U suštini kako ko voli. Tamo se plati odmah u startu ali imate održavanje servise tj filtere. Sa druge strane ovo mesečno više košta po L.

Ja sam išao na aparat da mi se donosi voda iz razloga što odmah imam vrelu vodu koja je cista dok kod zepter mora da se greje i potrebno mi je da voda ima mali suvi ostatak zbog bebe.

Inace sam odlučio nakon filma



Pogledajte.. Snimljen po istinitoj priči..
 
Kad mi neko kaže da je beogradska voda i dalje za piće,meni se želudac okrene.

Kako je moguće tako nešto reći,nakon bombardovanja, nakon izgrađenih xyzmnp splavova na bg rekama, nakon znanja da se u te iste reke izlivaju naše fekalije i ko zna šta sam još preskočio. Pre 2 ili 3 godine su rekli da reka Sava više nije bezbedna za kupanje, a o Dunavu tek da ne pričamo. Onaj nemac je sve rekao.

Nakon 99e, imao sam problem sa stomakom barem jednom ili 2x mesečno. Išao sam kod raznih doktora, radio analize i na kraju mi je lekar preporučio da probam da ne pijem vodu sa česme, koju sam inače obožavao.

To mi je jako teško palo, al reko, hajde da probam i šta, od kad sam prešao na flaširane, taj problem je nestao.
 
Ne znam da li ovaj forum posećuju, ali na npr auto forumima ima gomila lovatora sa više 100tina hiljada eur u četvorotočkašima, a koriste vodu iz česme.
Po meni, ako nemaš ugrađen neki filter, ne gledaj tv od 65+", mobilni od 500+"eur, high end CPU...
 
Poslednja izmena:
Elem, trenutno koristim Divna voda usluge već 2 godine ali planiram da predjem na ili Golijska Ledena ili Vlasina voda aparate i boce.

Kako se čiste ti vodomati i ko ih čisti i održava, ta firma ili ti? Ja sam mislio da tako nešto uzmem, ali u svakom takvom uređaju u kojem stoji voda hoće da se unutra u cevčicama uhvati svakakav užas od buđi… Ne smem ni da pomislim na šta to unutra liči ako se koristi godinu-dve bez čišćenja.
 
Kako se čiste ti vodomati i ko ih čisti i održava, ta firma ili ti? Ja sam mislio da tako nešto uzmem, ali u svakom takvom uređaju u kojem stoji voda hoće da se unutra u cevčicama uhvati svakakav užas od buđi… Ne smem ni da pomislim na šta to unutra liči ako se koristi godinu-dve bez čišćenja.
Na svakih 6 meseci dolaze da rade servis / ciscenje. Mislim da to svaka firma radi koji se bave time koliko sam video
 
Jel ima neko preporuku za te vodomate?
 
Nazad
Vrh Dno