Šta je novo?

Prazni redovi u Add/Remove programs

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Kako ukloniti gomilu praznih redova iz Add/Remove programs u XP-u?
Instaliran je SP2, a između dve stavke imam ogroman razmak koji nema nikakav naziv.
U Registryju, pod ključem UNINSTALL ne postoji nikakva "problematična" stavka ili praznina.

To je bag u Windowsu gde se lista programa u "add/remove programs" ne iscrtava kako treba. Resenje je da ne cackas listu dok se kompletno ne ucita.

Znači ako si je već čačko nema rešenja???

Ma ne tako, nego kad otvoris add/remove programs, par sekundi prodje dok se lista ne ucita. E tad je nemoj dirati (znaci kliktjati po stavkama i skrolovati listu), jer se moze desiti da zabrljavi...

Imam i ja mali problemčić u vezi Add/Remove programs-a...

Naime, instalirao sam Morton-Benson rečnik...On se sastoji iz dva diska (srpsko-engleski i obrnuto), i svaki disk traži da se instalira zasebno. Međutim, ja sam naivno instalirao oba cd-a u isti direktorijum, što mi nije pravilo problema pri korišćenju, ali...

Nakon par dana sam hteo da uninstalliram obe varijante rečnika, i počeo sam prvo uninstall jedne varijante koja je obrisala ceo folder gde se nalazila instalacija i drugog cd-a...U Start-Programs više nema rečnika i ne mogu da izbrišem i drugi cd koji mi i dalje stoji u Add/Remove prozoru (ne mogu da ga nikako obrišem), a nervira me! Iz Add/Remove ne mogu da ga obrišem jer Windows ne može da locira drugi cd...

Ima li neko rešenje?

Hvala!

start -> run -> regedit, otvori HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall, a onda pronadji Bensonov podkljuc u Uninstallu i obrisi ga.

Mickey Mouse je napisao(la):
Imam i ja mali problemčić u vezi Add/Remove programs-a...

Naime, instalirao sam Morton-Benson rečnik...On se sastoji iz dva diska (srpsko-engleski i obrnuto), i svaki disk traži da se instalira zasebno. Međutim, ja sam naivno instalirao oba cd-a u isti direktorijum, što mi nije pravilo problema pri korišćenju, ali...

Nakon par dana sam hteo da uninstalliram obe varijante rečnika, i počeo sam prvo uninstall jedne varijante koja je obrisala ceo folder gde se nalazila instalacija i drugog cd-a...U Start-Programs više nema rečnika i ne mogu da izbrišem i drugi cd koji mi i dalje stoji u Add/Remove prozoru (ne mogu da ga nikako obrišem), a nervira me! Iz Add/Remove ne mogu da ga obrišem jer Windows ne može da locira drugi cd...

Ima li neko rešenje?

Hvala!
Ili da ponovo instaliras taj CD koji nije uninstall-iran u folder u kome je bio i onda ga uninstall-iraj.

Nije to resenje...

Koliko god cekao, lista sardzi ogromnu prazninu koja ne nestaje.
Sadrzaj prozora je izlistan i odmah iza zadnjeg reda krece praznina. :mad:

To se desavalo i kod mene sa praznim redovima.
Naime kad kliknes na prazan red i onda kliknes na remove on ce poceti da ti radi uninstal,i onda za pojedine programe mozes da vidis koji su.Ali ja sam imao samo dva prazna reda i jedan je bio neki plan plus(mozda beo info-vise se ne secam)a drugi neki mail program

Voodoo_NBGD je napisao(la):
start -> run -> regedit, otvori HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall, a onda pronadji Bensonov podkljuc u Uninstallu i obrisi ga.
Uspeo sam. Veliko hvala!

Pozzz

dbaja je napisao(la):
Koliko god cekao, lista sardzi ogromnu prazninu koja ne nestaje.
Sadrzaj prozora je izlistan i odmah iza zadnjeg reda krece praznina. :mad:

Ta praznina se najcesce desava kad instaliras AutoCad, pa onda izmedju njega i sledeceg programa bude prazno! Ako ga imas instaliranog tako ti je (kod svih se isto desava). Mozda jos koji program to uradi, ne znam!? Uglavnom, nista strasno!

Mislim da Fresh UI ima u sebi modul koji radi isto sto i Add/Remove Programs, s tim sto ne koristi one sarene liste nego obicnu (kao u Win98/ME) tako da ne dolazi do spomenutih problema. Takodje, mislim da sadrzi i mogucnost brisanja invalid kljuceva, bez brljanja po registriju. Program je besplatan [www.freshdevices.com].

micens je napisao(la):
Ta praznina se najcesce desava kad instaliras AutoCad, pa onda izmedju njega i sledeceg programa bude prazno! Ako ga imas instaliranog tako ti je (kod svih se isto desava). Mozda jos koji program to uradi, ne znam!? Uglavnom, nista strasno!

Da, i kod mene je autocad pravio taj problem.....

Resen problem: AutoCAD 2002 je izazvao prazninu u Add/Remove programs. Na dve masine na koje je instaliran isto se desavalo.
Nije dozvoljavao deinstalaciju jer je sakrio svoje ime u listi (ili je praznina predstavljala njega). Kada sam ubio AutoCAD, sve je proradilo ispravno. Lista je opet OK. :banana:

Vrh Dno