Šta je novo?

Prazan device manager

• Začetnik teme Začetnik teme trcha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

trcha

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2002
Poena
604
Naime, sve sto ima bilo kakve veze sa podesavanjem hardvera - ne vidi se. Device manager je prazan, network connections takodje, cak i kada se udje u hardware tabove tastature i misa - prazno. Medjutim, sve radi kako treba. Lokalna mreza, net u lokalnoj mrezi. Medjutim, nemoguce je povezati se na net preko dial up konekcije - shortcut koji je na desktopu sada ima jedno crveno X preko sebe, a pod Target type pocinje {BA126AD....

Ima li neko ideju o cemu se radi?

Probao sam da brisem windows\system32\wbem\repository - nije pomoglo.

Probao sam, system resetore iz nekog, meni nepoznatog razloga ne radi 🙁

Poslednja izmena:
Hvala na linku, pronasao sam nekoliko foruma sa tom problematikom ali ni jedno od predozenih resenja nije pomoglo - ni promena permisija, ni brisanje djubreta (koga nije bilo) iz registry-ja, ni deinstalacija jedne zakrpe.

Kada sam video da nista ne pomaze, odlucio sam da reinstaliram windows...preko vec postojeceg. I tu nastaju jos veci problemi. Radi se o laptop racunaru, toshiba satellite S1410-604. Instalacija windowsa xp stigne do "installing devices" dela, skoro do kraja, a onda stane. Nece ni makac dalje, ostavio sam ga 5 - 6 sati, ne blokira, vrte se ms informacione poruke.

Tek sada ne znam sta da radim?

Pa, covece, uradi clean install. Krace traje i manje nervira nego da gledas Microsoft poruke i da se nadas.

Problem je sto idijot nisam uradio backup podataka, a zaista nemam ideju kako da vratim sve sto se nalazi na hardu.

Pada mi na pamet da ubacim drajvere za laptop na winxp install cd, da li bi mu to pomoglo?

trcha je napisao(la):
Hvala na linku, pronasao sam nekoliko foruma sa tom problematikom ali ni jedno od predozenih resenja nije pomoglo - ni promena permisija, ni brisanje djubreta (koga nije bilo) iz registry-ja, ni deinstalacija jedne zakrpe.
A šta je sa servisima, ja rekoh da tipujem da je do nekog servisa.

Mislim da nije, dok je komp jos uvek radio poukljucivao sam sve "smislene" servise - naravno bez ikakvog uticaja na povratak ikonica.

Džebiga... Digni komp sa Knopix CD-a ili sa Hiren's boot-a i probaj odatle da uradiš backup podataka.

Upravo pokusavam pomocu Ubuntu-a, ali me zaista interesuje zbog cega instalacija windowsa zaglavi.

Da slucajno nema neke veze to sto je postojeci sistem bio XP sa SP1, a ovaj pomocu koga pokusavam da reinstaliram je obican XP, bez SP-ova?

Naravno da ima veze, ali bi te windows obavestio da pokušavaš da instaliraš stariju verziju nego što imaš. Ja bi rekao da neko parče hardvera pravi problem.

Uzeo sam u obzir da hardver pravi problem, ali obzirom da se radi o laptopu mogucnosti za iskljucivanje hardvera su se svele na bios, u cijim prebogatim opcijama se jedino moze iskljuciti lan i usb. Naravno, nije pomoglo.

Najnovija greska koja se javlja kada pokusam pomocu boot disketa partition magica da smanjim particiju i napravim novu na koju bih prebacio podatke je:
error code 1516: partition improperly dismounted.

A da izvadiš HDD i vežeš ga u neku desktop mašinu koja radi samo dok uradiš backup?
Onda ubiješ particije, pa sve iz početka?

Ovo je najbrži način, i najsigurniji. Treba ti adapter za ATA konektor + napajanje (da bi disk mogao da vežeš na desktop mašinu)

Iskoristio sam ubuntu da podignem sistem i preko usb memorije prebacio podatke. Nije ni brzo ni elegantno kao vadjenje diska i njegovo kacenje na drugu masinu, ali nikada nisam rasklapao laptop, a o konektoru i napajanju za laptop hard da ne pricam 🙂

Hvala svima na savetima.

Nazad
Vrh Dno