Šta je novo?

Pravljenje .iso-a

• Začetnik teme Začetnik teme Misha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
Verovatno je vec bilo ... ali... treba mi program koji pravi .iso fajl...

One koje mrzi da chitaju ovo sve, neka samo bace pogled na ono dole boldovano 🙂

Ja sam jedino uspeo sa nero-om da napravim njegov image koji ima extenziju .nrg ali mi to ne odgovara...

Treba mi za sledece: npr. sad sam doneo od drugara neku igru, i poshto moram da mu je vratim sutra, a necu da je narezem odmah nego prvo da vidim da li mi se svidja, shto znachi da napravim image fajl koji cu moci da prochitam sa daemon tools-om koji emulira cd i ako mi se svidi onda lepo narezem sa nero-om taj iso...

Sad ce neki reci da mogu da lepo instaliram neki "normalan" virtual cd, ali mi ovaj daemon tools totalno odgovara jer je mali, funkcionalan i radi bash ono shto mi treba...

Inache, pokushavao sam da napravim .iso sa ISO Busterom ali ne ide...

Za one koje mrzi da chitaju gornji txt, koji program pravi .iso fajl od nekog cd-a?

pozdrav

Misha je napisao(la):
Verovatno je vec bilo ... ali... treba mi program koji pravi .iso fajl...

One koje mrzi da chitaju ovo sve, neka samo bace pogled na ono dole boldovano 🙂

Ja sam jedino uspeo sa nero-om da napravim njegov image koji ima extenziju .nrg ali mi to ne odgovara...

Treba mi za sledece: npr. sad sam doneo od drugara neku igru, i poshto moram da mu je vratim sutra, a necu da je narezem odmah nego prvo da vidim da li mi se svidja, shto znachi da napravim image fajl koji cu moci da prochitam sa daemon tools-om koji emulira cd i ako mi se svidi onda lepo narezem sa nero-om taj iso...

Sad ce neki reci da mogu da lepo instaliram neki "normalan" virtual cd, ali mi ovaj daemon tools totalno odgovara jer je mali, funkcionalan i radi bash ono shto mi treba...

Inache, pokushavao sam da napravim .iso sa ISO Busterom ali ne ide...

Za one koje mrzi da chitaju gornji txt, koji program pravi .iso fajl od nekog cd-a?

pozdrav

Najčešće se koristi WinIso; )imas ga kod našeg Goldena na
h**p:** solair.eunet.yu/~golden/download.htm a može i UltraIso, ima i drugih programa koji mogu da prave ISO fajl od CD-a A što nije išlo sa IsoBusterom?

Daemon je prilično "normalan" virtualni CD, za razliku od nekih koji imaju i po 30 MB

Tnx Visente... evo sad cu da skinem WinIso pa cu da probam...

Inache ne znam kako treba sa ISO Busterom... on vidi cd, i onda tamo recimo ima Session 1 -> Track 1 -> i onda neka tri "foldera" ...

U svakom sluchaju, mogu da kliknem desnim dugmetom na Track1 i onda imam nekoliko opcija za extractovanje (Extract user data, Extract raw but convert to user data, Treat as video only..., i Extract RAW Only)

Shta bi od toga trebalo da izaberem, ako se uopshte tako radi?

Tebi treba CloneCD koji kopira CD u ISO format, jedino sto umesto ISO stavlja svoju extenziju, ali je potpuno kompatibilan, a iz njega posle mozes i da narezes CD. Sa na primer DameonTools-om mozes da taj ISO koristis kao virtuelni CD-ROM...

Crni znam da mogu sa Daemon tools-om da posle taj iso koristim kao virtuelni... to i jeste poenta 🙂

Anyway, probao sam da napravim .iso sa ISO Busterom i WinISO-om, i nisam uspeo... tj. napravi on, i Daemon tools ga chita... ali kada recimo idem u Nero-u na Burn Image nero ga ne vidi kao iso, nego kao foreig image... u chemu je fora?

Sa Nero-om mozes da rezes standardni ISO-9xxx (ne znam tacno kako se zove) tako sto odes u File meni, pa Open....
To bi trebalo da ti odradi posao. Nije mi jasno da li si to vec probao, pa ti izbacuje gresku ili je nesto drugo u pitanju.

Pa pre sam neke iso-e koje sam skidao sa neta rezao sa opcijom burn image, ali sada kada odem na to, nero uopshte ne vidi ovaj fajl koji napravim, kao da nije iso... a Daemon tools ga chita...

Probao sam i ovo shto si ti rekao na open, ali onda kaze "Unexpected file format" ... ne znam stvarno u hcmeu je problem...

Kako vi ostali pravite iso-e??

tctc

batice sto ne rece sta ti treba ja za to koristim clone cd i naravno daemona 😉

ISO Format je doneo program CDRWin. Sa njim mozes da napravis iso image sa CD-a ili da ga sam napravis od fajlova sa HDD-a. Aktuelna verizija je 3.9 a progam mozes skinuti sa www.goldenhawk.com ako se ne varam. BTW verzije 5.0 i vece ovog programa ne poticu od originalnih autora i treba ih izbegavati.

Mozes probati i sa ekvivalentom IsoBustera, CDmage mada je autor ovog programa prestao odavno da ga odrzava, ali ima svojih kvaliteta...

Misha je napisao(la):
Crni znam da mogu sa Daemon tools-om da posle taj iso koristim kao virtuelni... to i jeste poenta 🙂

Anyway, probao sam da napravim .iso sa ISO Busterom i WinISO-om, i nisam uspeo... tj. napravi on, i Daemon tools ga chita... ali kada recimo idem u Nero-u na Burn Image nero ga ne vidi kao iso, nego kao foreig image... u chemu je fora?

Ne znam u čemu je stvar kod tebe. Ja sa WinISo-m napravim ISO fajl i onda ga ispržim sa Nerom bez problema. Ko zna šta je. Probaj nešto od ovoga što su ti drugi savetovali pa ako ne ide onda daj više detalja.

sad cu da skinem CDRWin pa cu da vidim hocu li uspeti neshto...

Pokusaj da otvoris taj ISO sa ISOBuster-om ili ISOBurner-om, pa ces videti koji je to tacno format ISO-a i da li je sve u redu s njim....

Nazad
Vrh Dno