Šta je novo?

Pravljenje instalacije ???

IvanGrozni

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2004
Poena
309
E, ovako. Napravio sam program (u Visual Basicu 6), koji zelim da instaliram i na druge racunare, i to na one koji nemaju MSVisual Studio, ili imaju OS WindowsNT. Naravno za pravljenje instalacije koristio sam Package & Deployment Wizard iz MSVisualStudio 6. Medjutim kada pokrenem instalaciju na mom racunaru nakon sto kliknem na dugme install, pojavljuje se prozor sa porukom o gresci, i upozorenjem da se instalacija ne moze nastaviti, da ce se prekinuti, a onda svi ostali prozori koji se pojavljuju radi prekida instalacije i brisanja vec kopiranih fajlova su na ??? Nemackom jeziku???
Kako da napravim instalaciju koja bi se mogla instalirati na ostale racunare, posto program zelim da instaliram na Racunaru sa WinNT-om koji nema VisualStudio.
Napominjem da je program vrlo prost, od ActiveX koristim ADO, kao i DataGrid, i DataReport. Na mom racunaru sam napravio EXE verziju koja savrseno radi.
Kako da resim problem???

Možeš to i ručno da odradiš, ActiveX kontrole ubaciš u \windows\system32 i registruješ sa regsvr32 /s imefajla.ocx (može i iz .BAT fajla, recimo: )

Kod:
@ECHO OFF
COPY FAJL1.OCX %WINDIR%\SYSTEM32
COPY FAJL2.OCX %WINDIR%\SYSTEM32
...
REGSVR32 /S %WINDIR%\SYSTEM32\FAJL1.OCX
REGSVR32 /S %WINDIR%\SYSTEM32\FAJL2.OCX
ECHO All done, press any key to exit.
PAUSE > NUL

a VB Runtime isporučiš kao instalacioni paket sa MS-ovog sajta koga oni ručno instaliraju.

e da... cuvena prednost delphija u odnosu na vb...
tamo uzmes jedan exe (poveci doduse) i u 99% radi gde bilo...

sto se vbruna tice, ja kontam da sigurno moze nekim instalacionim skriptom da se proveri da li je prisutan na sistemu i da se instalira po potrebi... a nekako mmi se cini da sam nekad imao neki install shield koji je od vb projekta pakovao sve sto ti treba i pravio self contained instalaciju.. e sad naravno davno to bese kad sam zadnji put vb gledao, ali sigurnno ima tako nesto...

Ja sam sa Package & Deployment Wizarda brzo presao na Inno Setup 5 i radi savrseno. Jednostavno dodajes komponente koje su neophodne za rad programa (neke *.ocx kontrole ili MDAC ako ti je aplikacija povezana sa MS Access bazom i sl.).

Problem je resen.

Hvala svima, problem je resen uz pomoc INNO SETUP programa.
Da li mopzete da mi odgovroite na jos jedno pitanje, naime pokusavam da nnapisem programski kod koji ce se odraditi prilikom startovanja programa "Load", koji ce ADODC1 komponenti podesiti svojstva, odnosno odakle ce povuci podatke. Ja sam to uradio ovako:

adodc1.connectionstring = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Persist Security Info=False;Data Source=C:\FotodokADO\Fotodok97.mdb"

adodc1.commandtype = cmdTable

adodc1.recordsource = ime_tabele

ali ne ide.

Naravno Napravio sam i DataGrid koji vuce podatke iz ADODC1, ali ne ide, gde gresim???

Poslednja izmena:
Provereno jedan od najboljih instalera (kada je VB6 nesretni u pitanju) je NSIS koji koristi Winamp.

Ma nista ne moze da prodeje kako treba.

Instaliram sve po propisu i javlja gresku:

Run time error 91
Object variable or with block variable not set.

U cemu je stvar. Exe verzija programa radi, a kada se instalira na drugi racunar ne radi???

Da li imas Microsoft.Jet.OLEDB.3.51 OLEDB provajder (drajver) na ciljnom racunaru?

Nazad
Vrh Dno