MOras prvo da kreiras organizacione jedinice pa onda da definises grupne polise koje ce se primenjivati na odredjene jedinice. Valjda ti je jasno da ces u te organizacione jedinice prebaciti usere kojima hoces da das prava koja ta OJ ima.brale je napisao(la):E sad pitanje:
Kako da u grupnoj poliisi definišem prava i da tu polisu vežem za određenu grupu, a da neku drugu polisu vežem za neku drugu grupu.
brale je napisao(la):Kako da u grupnoj poliisi definišem prava i da tu polisu vežem za određenu grupu, a da neku drugu polisu vežem za neku drugu grupu.
bez uvrede al ovo zvuci kao da nisi seo za server vise od par decenija :crash:mastercula je napisao(la):Ako se dobro secam moras u My Comp>menage> e sada dalje zavisi da li je komp u worckgroup ili na domenu, videces ikonicu sa userom tu napravis oraganizacionu jedinicu |ima jos par podesavanja ali o tome kada stignes dotle|i linkujes GP koju si prethodno napravio.Mislim da ide tako nisam seo za server vise od par meseci pa sam malo zaboravio materiju...:type:
1. to sto otvaras sa gpedit.msc je lokalna polisa. za grupnu polisu ti treba aktivni direktorijum a onda ces u administrative tools imati i alat za pravljenje i editovanje grupnih polisa.brale je napisao(la):Malo sam tabirio po operativnom W2k Server helpu i ovako sam ukačio.
Fascikla koju sam mislio da napravim je ona fasikla koja se pravi u 'Document and settings'' kada uđeš kao user na računar i u kojoj su sva podešavanja za usera.
Ja sam mislio da se u njoj definišu i ograničenja za korisnika (tipa da nema control panel, run menu, da ne može da menja desktop ...) a u stvari je to definisano kolko ja vidim u grupnim polisama.Provalio sam da njima prilazim sa ''gpedit.msc'' i da tu mogu da definišem sva prava korisnika.
E sad pitanje:
Kako da u grupnoj poliisi definišem prava i da tu polisu vežem za određenu grupu, a da neku drugu polisu vežem za neku drugu grupu.
Što se tiče moje 'fascikle' sa njom znam šta ću.
Sorry na odgovoru i šesnaest tomova.
Filo je napisao(la):zato ne prevodi
vec citaj knjige na engleskom![]()
Filo je napisao(la):ili ajd da sve prevedemo ili nista
ne moze da bude profil putujuceg korisnika u serovanom folderu
al nikako!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari