Šta je novo?

Pravljenje DVD-a

• Začetnik teme Začetnik teme merlin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Da li postoji neki softver?
Imam 15 avi-ja od kojih hocu da napravim DVD da bude kao klasicni DVD

doom9.org pa se informisi

ma jok bre, samo tmpgenc...

na doom9.org ima da se smori i opet nishta nece nauchiti... a taj sajt se bavi prebacivanjem dvd-a u divx/xvid/itd. a ne pravljenjem dvd-a...

Ima i o DVD authoringu. Možeš sve da odradiš i u novom Neru 6 (+ Nero Vision Express) ili da nabaviš neki od zilion programa kao što su Intervideo WinDVD Creator, Pinnacle Studio 8, Ulead DVD Workshop, Sonic MyDVD... Većinu možeš skinuti kao demo/trial sa neta.

ama ne lozhite ga, prvo gde da nadje legalno sve te programe? drugo, sonic mydvd je **** od programa, trece TMPGEnc daje najbolje rezultate jer koristi odlichan enkoder...

znachi, samo i jedino TMPGEnc!

:rtfm:

Jedno pitanje, kada se pravi kopija DVD filma, jel i dalje zakljucana na neki region, nije zakljucana ili postoji mogucnost da se otkljuca ali zavisi od onoga ko reze.

Pozdrav!

xvoodoo je napisao(la):
ama ne lozhite ga, prvo gde da nadje legalno sve te programe? drugo, sonic mydvd je **** od programa, trece TMPGEnc daje najbolje rezultate jer koristi odlichan enkoder...

znachi, samo i jedino TMPGEnc!
:rtfm:
A TMPGENC je kao free?

Uporedio sam TMPGENC i WinDVD Creator...
Em sporiji, em diskutabilan (bolji?) kvalitet, em komplikovaniji za pravljenje menija.

Isto vazi i kod SVCD i VCD konverzije.
TMPEGENC je UZASNO spor a ne daje uopste neki extra kvalitet!

Adobe Premier 6.5 :mrgreen:
cena prava sitnica

pozdrav

Adobe Premiere, ali ne. Čisto probe radi, učitao sam jedan film snimljen sa satelita (MPEG2, oko 100min) iz dva dela, napravio najobičniji prelaz i udario "preview"... I dobio poruku da će isti biti gotov za jedno sat vremena. I to na XP2500+...

Sasa: obično program za "bekapovanje" filma (tipa DVD Decrypter -- mali ali j***tačan, a pride i besplatan) ti daje mogućnost da isključiš tu nadasve korisnu opciju regionalnog zaključavanja 😉

Probao sam TMPGEnc ali koliko sam uspeo da vidim on samo pravi mpeg2 fajl. To mogu da uradim i u premieru posto ga inace koristim.
Glavni mi je problem KAKO OD AVI FAJLA NAPRAVITI VOB.
Kad u Neru hocu na napravim disk on sve lepo odradi ali trazi da fajl bude VOB.
Naravno da disk koji napravim treba da se normalno gleda i na nezavisnim DVD uredjajima.

Kao prvo od AVI fajla moras da napravis mpeg2 fajl, tj m2v(mp2) slika i wav za ton. Encodiranje mozes da radis sa TMPGEnc (odlican, ali spor), Cinema Craft Encoder (nisam probao), Pro Coder (mrak, profesionalni encoder, ali jos sporiji). Wav fajl encodiras u dolby digital. Ja koristim Soni Foundrijev Soft Encode. Tako dobjene fajlove ubacujes u program za DVD authoring. Ja koristim TMPGEnc DVD author jer je dosta jednostavan i ima gotove menije i batone. Za profi upotrebu (jezivo su teski) koristi se Scenarist 2.7, Adobe Encore ili DVD Maestro. Nijedan od ovih programa nije besplatan, program koji je besplatan za DVD Authoring je Ifo Edit, ali on zamo napravi dvd (vobove), bez menija, ali mozes da ubacis chaptere i titlove. Za audio encode besplatan program je BeSweat. Detaljnije informacije imas na www.doom9.org (guides) i na www.dvdrhelp.com (how to)

ovaj audio encode se zove BeSweet,cisto da te ispravim malo 🙂

mikis je napisao(la):
Adobe Premiere, ali ne. Čisto probe radi, učitao sam jedan film snimljen sa satelita (MPEG2, oko 100min) iz dva dela, napravio najobičniji prelaz i udario "preview"...

Posto Premiere 6.5+ podrzava real-time preview, video bi ga pre tih sat vremena. Zato malo prouci pre nego sto nesto izjavis.

Nazad
Vrh Dno