Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Simons basic s drugarom smo programirali neku verziju tetrisa za dva igraca s vise elemanata za nadmetanje medju njima.Nazalost nikada nije odradjeno do finala. Mislim da jos imam negde svesku s listingom.
Prekucavanjem listinga sam se mahom zanimao na spekiju u pocetku, a izvor je bio Svet Kompjutera. Mada sam koristio i kasnije delove nekih listinga u asembleru iz rubrika hakerski bukvar i slicno.
e i ja sam jednom celu noc prekucavao igricu za ZX iz uputstva koje se dobijalo uz kompjuter.
najtuznije je sto nisam imao gde da snimam. (nijednu praznu 3" disketu nisam imao a nisam povezao kasetofon)
i na kraju naravno dobijem neku gresku tipa 'syntax error' ili tako nesto, pa trazi gresku...
doduse u +3 modu je mnogo lakse kucanje basica nego na 48K, jer podseca na notepad.
Jednom prilikom u osnovnoj skoli, sam iz Sveta kompijutera prekucavao igricu za Commodore 64, pravi pakao, gomila errora, ali tu i tamo igrica je davala znake zivota i nije bila tolko losa...
ne secam se tacnog naziva, ali bi mogla proci pod ovim naslovom - Vampire slayer
Ja sam uglavnom pravio introe i jurio besmrtnost po igrama, a jedinu igricu koju sam napravio na c64 je bio minesweeper (uradjeno u asembleru, za svoju dusu, svidelo mi se kad sam je igrao na pc-ju kod caleta na poslu).
Ja sam pravio tekstualnu avanturu gde je pored opisa lokacije postojala i slika, plus jos neke proste igrice
Prekucavanje raznih stvari iz SK i Mikro-a se podrazumeva. Bilo je tu zanimljivih efekata i slicnih stvari