Šta je novo?

prava pristupa... traverse folder?

cyberdude

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
630
imam folder "Muzika". putanja do tog foldera je sledeća: "D:\Razno\Dokumenti\Muzika". želim da korisnici mogu da pristupaju folderu "Muzika" i da dođu do njega pomenutom putanjom, ali da NE mogu da listaju šta ima u root-u D particije, foldera "Razno" i foldera "Dokumenti". pokušavao sam sa "traverse folder" pravom pristupa, ali ne ide.

Ne razumem, pa jednostavno uradi share samo tog foldera, put do njega se uopste nece ni prikazivati, kad budu pretrazivali mrezu, videce samo njega i gotova stvar. Ako nisam dobro razumeo, ti daj vise detalja, al mislim da ti i ova najprostija varijanta radi posao.

Mozda je ipak najbolje resenje da sherujes taj folder, nema veze sto nemas mrezu, tako ce i ostali useri moci da mu pristupe.

[email protected] je napisao(la):
Moras i list folders dozvolu da dodelis.

Kako mislis da korisnik klikne na npr. Muzika folder ako ne moze da izlista folder Dokumenti?!

ok, to sa "list folder" znam da podesim, ali to nije to što želim.
da ilustrujem šta bih ja hteo da korisnik vidi:
kada uđe na D disk, da vidi SAMO folder Razno, kada uđe u folder Razno da vidi samo folder Dokumenti i kada uđe u folder Dokumenti da vidi samo folder Muzika.
možda ovako ne može da se podesi, ne znam. čitao sam malo help i učinilo mi se da traverse folder služi baš za ovo.
evo definicije iz help-a:
For folders: Traverse Folder allows or denies moving through folders to reach other files or folders, even if the user has no permissions for the traversed folders (applies to folders only).

Mislim da je ovo nemoguce. Postoje parent folderi kroz koje moraju da prodju, a oni moraju isto da imaju dozvole za pristup, te onda sve gubi smisao, jer automatski vide i sadrzaj. Ako ga izvuceses na root particije, ostalim folderima ukines dozvole pristupa, a taj ne diras, onda ces dobiti to, mada na drugi nacin i ne bas onako kako si zeleo. Svodi se na ono sto je rekao [email protected] , nista neces uraditi zbog list folders dozvola.
pozdrav

Postoji program za to koji se zove folder guard i sa njim mozes sve to da odradis
ako se secam moze da se odradi i to sto hoces da se ne vide parent folderi ali nisam siguran
u svakom slucaju i ako se vide parent folderi mozes da namestis da se u njima nista ne vidi osim onoga sto ti zelis 🙂

A trebalo bi da moze to da se odradi i preko gpedit.msc 🙂

Najjednostavnije je da regularno dodeliš prava, a zatim da izvučeš prečicu na desk usera, root diska ili neko drugo zgodno mesto.

Nazad
Vrh Dno