Šta je novo?

Prava alternativa

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Ajde preporucite mi dobru alternativu za Norton Anti Virus 2003.

Ja skinuo od negde pccilin 2003 v.10 i cini mi se da je ok.

F-SECURE. A to da je NAV najbolji macku o rep, cista reklama za amere.

apsolutno se slazem 🙁

Ako nemas nekog posebnog razloga da mijenjas NAV onda ni nemoj. Zoni je u pravu kada kaze da nijedan antivirusni program nije najbolji, a NAV spada u najbolje.

Ali, ako imas problema sa NAV 2003 (ili te nervira njegova uzasna tromost) onda pretrazi malo forum jer je bilo dosta rasprava na tu temu. Moj predlog ti je:
1. NOD32, koji je izuzetno brz i dobar antivirus (navodno je sav pisan u asembleru) mada mu nedostaje nekoliko opcija koje ima konkurencija. Upozorenje: ovaj program se ne da krekovati tako da ga moras kupiti ako ga stvarno zelis koristiti.
2. KAV 4 ili KAV 3.5, ali samo ako nemas WinXP. Ovo je odlican AV (po meni bolji od NAV, a koristio sam NAV godinama) i daleko mocniji od NAV-a, mada vrlo zahtjevan po pitanju resursa (tu pariara NAV-u). Mana je sto zna praviti brljotine kada se koristi pod WinXP! Ne znam da li je to ispravljeno ili ne ovim poslednjim updatima programa.

Na jesen treba da izadje KAV 5.0, kazu da najvise rade na tome da bude malo zahtevan tj. 30% posto ce manje jesti sistemskih resursa od konkurencije. Nije bas 100% vezaono za ovu temu, al' eto cisto da znate 🙂

AVP kakav bre crni NAV...to jede resurse ko ludo. A sto se tice XPa meni je radio super ali ga nisam stavio da bude system service...(verzija 3.5.xx)

ja bih radu uzeo NOD32. On moze da se krekuje, jedino nema cracka za novu verziju.

Dr. Web
program je sjajan i zauzima vrlo malo memorije... Rusi su zakon!

Nazad
Vrh Dno