Šta je novo?

Prasina u procesoru

OVERTKILL

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
309
Dok ovo pisem jos uvek testiram kompjuter ali od kad sam ocistio prasinu iz procesora kompjuter se vise ne resetuje pa naravno sledi i pitanje koliko parasina moze da utice na restart.
Da napomenem da je temperatura procesora 35-36C'.

Pazi sad: "Prasinu u pricesoru" iliti prasinu iz procesora nisi mogao da ocistis jer je i nema tu gde si rekao. Moze da je bude NA procesoru ali onda imas ozbiljan problem jer nemas cooler na procesoru ;)
Sve u svemu ti si mislio na cooler. Posto ljudi to jaaaako retko ciste ili najcesce nikada, posto ne znaju, na cooleru se od prasine napravi tepih, koji si ti skinuo, koji sprecava strujanje vazduha kroz rebarca i odvodjenje toplote sa njega.
Tako da odgovor na tvoje pitanje bez upitnika je: Prasina jako moze da utice na rad racunara!!! :D
Pre svega tvoj problem je bio pregrevanje procesora cisto da znas. Sada kada si ocistio cooler nebi trebalo da imas tih problema.

Ma mislio sam u slotu za procesor na maticnoj ploci napravoi se tepih od prasine kada sam to ocistoo kompjuter se nije resetavao narednih 10 sati i onda se resetovao oko 13h danas a posle oko 17h. oko 19h. barat me hje pozvao jer se poceo da se reasetuje na svakoh 5min. ponovo sam izvadio procesor ocisti sve pa da vidim. Najvise sumljam na maticnu plocu koja je ranije imala probleme. Predlozite mi nekakav tool za dijagnostiku racunara imam everest 2006 koji prijavljuje da je sve uredu (a nije:mad: ) pa sam mislio na neki tool koji bi da matretira malo kompjuter mada je moj burazer igrao ceo dan FF8 PSX emulator koji odnosi 100% procesora i radio je super tako da nije problem do zagrevanja ili rada jer kada se resetuje resetuje se i bez icega nemora nista da bude pokrenuto.
Ljudi pocecu da se opijam:bottle: daj predlozite nesto.:wall: :crash:

Poslednja izmena:
Probaj Prime 95 ili neki program za testiranje memorije! Koja konfiguracija je u pitanju?

Pre bilo kakvog testiranja treba dobro da ocistis sve komponente.
Sigurno je i napajanje puno prasine i ono se pregreva.

Nadji kompresor i dobro izduvaj svu prasinu iz kucista.

Tek onda se "baci" na testiranje.

koliko je star racunar? proveri kondenzatore na maticnoj ploci, mozda su se naduli ili jos gore procureli

Plocaje crkla testirali smo sve komponente sve radi osim ploce.
Temperatura nije jer save je u najboljem redu kompjuter je bio hladjen sa 7 ventilatora. od kojih je jedan tornado od 5200 rpm od 1A (ampera) procesor nije prelazio 35 a maticna ploca 34.

Plocaje crkla testirali smo sve komponente sve radi osim ploce.
Temperatura nije jer save je u najboljem redu kompjuter je bio hladjen sa 7 ventilatora. od kojih je jedan tornado od 5200 rpm od 1A (ampera) procesor nije prelazio 35 a maticna ploca 34.

NAZDRAVLJE !!!

Nazad
Vrh Dno