Šta je novo?

Prasina, kvalitet DVD rezaca, power calibration error...

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Da li se meni samo desava da rezaci prosto crknu (samo citaju) posle nekoliko diskova (i koji mesec koriscenja i to jedva koriscenja) ili je postao trend jako nekvalitetnih DVD rezaca?
Sumnjam da je prasina u pitanju jer barem je DVD dobro okruzen da nema odakle da udje prasina, prosto mi je cudno da se vec dve godine menjaju brze nego toaletni papir :( (po ceni... pa i ispada cesce nego papir :d)

alfa, sta ocekujes pa skuplje te kosta 100 komada DVD-a na pakovanje nego rezac. Ako je Pionir/NEC kombinacija to ne iznenadjuje jednostavno motori, elektronika i laser rade kao da se recikliraju sa Pancevackog buvljaka :p.

Ja sam uzeo Samsung koji eto za rezervu, inace meni je pionir 108d posle 4.5 godina poceo da izbacuje PC error i tad resih da ga zamenim. Zameni ti rezac sa jos jednim x-25 i miran si :D.

Sto nisi potrazio temu ima vec otvorena bas za PC pitanje??

Video sam samo temu o Calibration Error-u, ali to nije isto ;)
Cudno mi je da na par meseci treba da menjam DVD, zar su svi takvi?

I pored opsteg (ne)kvaliteta, cudi me sto brzo otkazuju. Imas za 150 kinti one diskove sa cetkicama, probaj ako nemas preca posla mada drajv nece usisati drasticnu prasinu za tako kratko vreme. Osim ako ti kuciste nije na tepihu uz radijator :)

mene je NEC DVDRW drajv zezao mesecima a skoro ga nisam uopste koristio. prepoznavao je disk iz 10og puta a kasnije uopste ne.
probah pre neki dan taj disk sa cetkicom i iznenadih se kad vidim da ima nekog efekta, posebno posle drugog pustanja. taman da iskopiram sve sto treba sa dvd na hdd.
vidjao sam i varijante gde ima vise tih cetkica, ovaj ima samo jednu.
mislim se da probam da sipam malo izopropila na cetkicu, mozda bude jos bolje. (mada, opet, verovatno se sa razlogom svi prodaju bez tecnosti)

Da li se meni samo desava da rezaci prosto crknu (samo citaju) posle nekoliko diskova (i koji mesec koriscenja i to jedva koriscenja) ili je postao trend jako nekvalitetnih DVD rezaca?
Sumnjam da je prasina u pitanju jer barem je DVD dobro okruzen da nema odakle da udje prasina, prosto mi je cudno da se vec dve godine menjaju brze nego toaletni papir :( (po ceni... pa i ispada cesce nego papir :d)

Recimo, ja nikada nisam imao problema sa DVD rezačima. Protekle 3 godine koristim Benq 1655 uređaj, poslednjih godinu dana u proseku narežem jedan do dva diska dnevno i uređaj još uvek radi perfektno, kao i sami diskovi. A da budem iskren, još nisam čuo da se ljudima tako brzo kvare optički uređaji i da ih menjaju posle par meseci korišćenja.
Možda te prati neka loša karma po ovom pitanju. :D

Sta sam ja DVD-u skrivio :D

Jedino mi preostaje da napravim hipoalergensku sobu pa da nema odakle da mu udje prasina - mislim da je ipak jeftinije stalno kupovati rezace :D

Meni ne traju duže od godinu dana. To je valjda OK.

Meni je ovaj 7203S radio jedno mesec dana, narezao možda 7-8 diskova i onda dalje nije hteo, dok nije dobio novi FW, pa je onda opet proradio... Slično mi se desilo i sa prethodnim Pioneerom (ne znam ni koji je model bio)...

A kad se samo setim onih lepih vremena kad koštali 50-60€, pre jedno 5 godina, pa sam kupio prvi BenQ model koji je došao kod nas, taj je narezao jedno 1000 diskova kod mene, a posle je radio još 2 godine kod drugara, pa ga je prodao zajedno sa mašinom i verovatno i dan danas reže bez problema...

@Vule.. mda, meni je prethodni Pioneer 108 radio 2-3 godine, pre njega se i ne secam koji sam imao jedno 5 godina, i menjao ga samo zato sto je IDE :(
Mislim se da uzmem neki externi pa da se zalim kad ne radi, za 20e me i mrzi da zovem a kamoli da idem da menjam :p

@yoopie!

a jel ima negde u Beogradu taj CD za ciscenje sa bocicom?
znam da ih je nekad bilo za audio plejere ali jesi siguran da moze i u dvd? (valjda je 'osetljivije' socivo)

Izvini, tek sad vidim pitanje. Ima ih po shopovima koji drze periferije, diskove i slicne dzidzabidze. Ima i u Desku ali proveri cenu na sajtu, cini mi se da je malo jaca kod njih za taj sa hemijom.

Ja sam se namenjao tih rezaca , strasno.
Koristio sam Pioneer/NEC/LG i crkavali su na 6meseci godinu dana.
Desavalo se svasta od "Calibration Error" do diskova koji nisu mogli da se procitaju posle rezanja...
e sad mislim da ima veze sa strujnim kablom koji prolazi kroz zid, a komp mi je tacno uz njega(poceo sam i u gremline da verujem :trust:)

Sad(pre 6 meseci) sam uzeo Plextor rezac i zadovoljan sam( rezem veliku kolicinu diskova), i stavio sam ga u drugi komp da ne bio uz isti zid.

Meni je pioneer 110d crkao posle 4 godinenije hteo da cita diskove!Sad sam uzeo optiarc 5240S i za sad radi normalno!!!

I mene Pioneer 108 sluzi besprekorno vec 5 godina i cita sve moguce diskove a uzadnje vreme je i narezao jedno 50 DL DVD.To je bila kvalitetna serija

Ranije je prosek zivota rezaca bila 3-5 godina a sad najvise 2,5 godina tek toliko da prodje garancija.Inace cim pocne da zeza nema tu mnogo mudrolije da li je prasina napadala na laser ili su diskovi losi njemu je dosao kraj i onda ide kosarka.:crash:

Ja sam se namenjao tih rezaca , strasno.
Koristio sam Pioneer/NEC/LG i crkavali su na 6meseci godinu dana.
Desavalo se svasta od "Calibration Error" do diskova koji nisu mogli da se procitaju posle rezanja...
e sad mislim da ima veze sa strujnim kablom koji prolazi kroz zid, a komp mi je tacno uz njega(poceo sam i u gremline da verujem :trust:)

Sad(pre 6 meseci) sam uzeo Plextor rezac i zadovoljan sam( rezem veliku kolicinu diskova), i stavio sam ga u drugi komp da ne bio uz isti zid.

Samo da se dovezem na moj text, Plextor je star godinu dana a ne 6 mesece i crko mi je pre 10dana, (to me je vise bolelo neko kad mi je crko Teac 24X), ima garanciju 2god...ali ipak smor

I kod mene je izgleda neka losa karma sto se DVD rezaca tice...Pioneer 109D odbijao da cita CD i DVD, ali je hteo da ih reze; Pioneer 212D obrnuto:smash: a ovaj LiteOn sto sada imam odbija da reze CD kako valja! :crash: Yebeno neverovatno! :mad:
Napominjem da rezem 2-3 diska nedeljno. Stvarno je situacija bila drugacija kada je rezac kostao 100 evra, tada niko i nije pomisljao da ce mu crci posle manje od godinu dana, a sada kada ujutru krenes po hleb i mleko, obavezno svratis u Bench House po jedan rezac! :p Tuzno je to, ***.....:bottle:

Nazad
Vrh Dno